Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2016: FC Honka – Pallokissat

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka eteni kolmannen kerran perättäin Naisten Respect Suomen Cupin finaalin kukistamalla Pallokissat tiistai-illan jännitysnäytelmässä. Tasainen peli venyi jatko-otteluun ja olisi voinut kääntyä kumman tahansa hyväksi. Lopulta espoolaisryhmä otti paikan loppuotteluun Sini Vehviläisen tekemällä jatko-ottelun ensimmäisellä jaksolla syntyneellä osumalla.

Naisten Respect Suomen Cup 2.8.2016. Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – Pallokissat 2-1 jo. (1-1), (0-1)

30. 0-1 Signy Aarna

53. 1-1 Marianna Tolvanen (Anna Vlasoff)

97. 2-1 Sini Vehviläinen (Riikka Hannula)

Yleisöä: 171

Lähtökohdat välierään olivat mielenkiintoiset, olivathan joukkueet kohdanneet vain muutama päivä aiemmin. Molemmat joukkueet olivat vaihtaneet avauskokoonpanoaan muutaman pelaajan verran, joten lauantain otteluun oli reagoitu. Kuopiolaisryhmä lähti alkuminuuteille aggressiivisesti ja aiheutti harmia kotijoukkueelle. Vaarallisimmän paikan vierailijat saivat kulmapotkusta, jonka jälkitilanteessa “Kissoilla” oli useampi maalipaikanpoikanen.

28695642426_afe8072664_o

Signy Aarna iskee avausosuman Frida Lähteenmäen ja Janni Laakson välistä.

Noin kymmenen minuutin jälkeen Honka kuitenkin heräsi ja aloitti vahvan pallonhallintajakson. Noin vartin ajan mentiin lähinnä kuopiolaisten kenttäpuoliskolla. Hyvät maalipaikat kuitenkin jäivät vähiin, Henni Malisen rangaistusalueen rajalalta Pauliina Tähtisen syliin ampumaa laukausta lukuunottamatta.

Hongan vahva jakso pysähtyi kun seinään. Pari huolimatonta pallonmenetystä kadotti pelirytmin täysin. Pallokissat käyttivät tilanteen hyväkseen ja ottivat kenttätapahtumat haltuunsa. Loppujakso mentiinkin vierailijoiden komennuksessa.

Kuopiolaiset käyttivät vahvan jaksonsa selvästi espoolaisia tehokkaamin. Ensin Tiia Savolainen karvasi pallon Hongan puolustukselta ja ampui voimalla kohti etunurkkaa. Pallo kumahti tolppaan ja siitä ulos.

Johtomaali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen. Vierailijoiden oikealta laidalta lähtenyt keskitys tavoitti Hongan puolustuksen välistä Signy Aarnan, eikä Honkaa keskinäisissä otteluissa useasti rankaissut hyökkääjä erehtynyt tälläkään kertaa. Pallo haltuun ja oli Paula Myllyojan.

Aarnalla oli heti seuraavassa hyökkäysessä mahdollisuus tuplata johto, mutta pompusta lähtenyt nosto yli Myllyojan ei onnistunut kunnolla vaan Paula koppasi pallon lopulta helposti.

Viisi minuuttia ennen taukoa kolisuttelivat vierailijat jälleen maalipuita. Pallokissojen alati vaaralliset erikoistilanteet aieuttivat Hongan puolustukselle ongelmia, eikä oikelta tullutta sivuvapaapotkua saatu purettua huolella. Pallo päätyi Erika Winterille joka ampui voimalla pallon rangaistusalueen ulkopuolelta takatolppaan. Tauolle mentiin Pallokissojen komennuksessa ja maalin johtoasemassa.

28110514744_204bffded7_o

Ottelun parhaimmistoon kuulunut Milla Punsar ampuu, mutta Pauliina Tähtinen torjuu.

Tauon jälkeen oli Hongan vuoro ottaa ohjakset käsiinsä. Heti avausminuutilla Anna Vlasoff pelasi vahvan ottelun pelanneen Milla Punsarin vapaaksi rangaistusalueelle, mutta Pauliina Tähtinen venytti etunurkkaa kohti lähteneen laukauksen tielle ja torjui vedon tolpaksi.

Kotijoukkueen kannalta helpottava tasoitusosuma tuli 53. peliminuutilla. Henni Malinen ja Anna Vlasoff toivat pallon vasenta laitaa ylös ja pelasivat pallon rangaistusalueen keskustaan Marianna Tolvaselle. Tolvanen kääntyi ohi vierailijoiden puolustajasta ja ampui pallon Tähtisen jalkonen alta voimalla maaliin. Tilanne 1-1 ja peli finaalipaikka jälleen täysin molempien ulottuvissa.

Maalin jälkeen Hongan vahva jakso jatkui. Pallokissojen vaarallisimmat tilanteet syntyivät jälleen erikoistilanteista, erityisesti vapaapotkuista joita Olga Ahtinen nosti maalille jokaisenHongan kenttäpuoliskolla tulleen rikkeen jälkeen.

28110514664_402414c9f6_o

Marianna Tolvanen tykittää tasoituksen.

Molemmilla joukkueilla oli varsinaisen peliajan lopussa paikat voittoon. Vaihdosta sisään tullut Sini Vehviläinen oli pahanteossa heti pari minuuttia sisääntulonsa jälkeen. Vehviläinen ampui lyhyen ajan sisään kaksi kaukolaukausta joista ensimmäisen Tähtinen torjui ylähirteen, ja toinen kimposi maalipuiden kulmasta ulos.

Toisessa päässä Aarna pääsi pariin otteeseen puolittain läpi ja lisäajalla Honka selvisi kuin ihmeen kaupalla tilanteesta jossa Aarnan keskitys oli pudota takakulmaan ja pallo tuntui pyörivän ikuisuuden kotijoukkueen rangaistusalueella.

28695639036_1ebd061b76_o

Pallokissojen erikoistilanteet aiheuttivat jatkuvasti harmia kotijoukkueelle.

Jatko-ottelu oli saman kaavan mukaan tasainen ja finaalipaikka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Ratkaisevan maalin iski lopulta Vehviläinen joka kurotti Riikka Hannulan nostaman pystypallon itselleen ja onnistui siirtämään pallon ohi Tähtisen.

Maalin jälkeen Honka vetäytyi ja Pallokissat ryhtyi nostamaan palloa nopeasti kotijoukkueen rangaistusalueelle, ja loi vaarallisen tuntuisia tilanteita toisensa jälkeen. Honka kuitenki selvitti tilanteet hyvin pelanneen puolustuslinjan “Vlasoff-Auvinen-Laakso-Lähteenmäki” toimesta. Loput pallot Paula Myllyoja koppasi varmasti.

28728016825_8bbc4fdfb0_o

Sini Vehviläinen kurottaa palloon ennen Pauliina Tähtistä ja sijoittaa lopulta voitto-osuman.

Aivan loppuhetkillä Honka onnistui viemaan pallon vierailijoiden kenttäpäätyyn, ja viimeiset minuutit pelattiin kuopiolaisten kulmalipulla. Näin lisämaalit jäivät syntymättä ja Honka pelaa Respect Suomen Cupin finaalissa Turussa TPS:n rangaistuspotkukilpailussa kukistanutta PK-35 Vantaata vastaan

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo iloitsi joukkueen ilmeestä varsinkin toisella jaksolla ja jatko-ottelussa:

Olimme hyvin hermostuneen oloisia ottelun alun, mutta hiljalleen aloimme saada organisoidumpia hyökkäyksiä. Hermostuneisuus kuitenkin konretisoitui muutamana asiana mikä aiheutti hämminkiä ja meille ensimmäinen jakso oli vaikeahko. Pallokissat taas olivat joukkueena hyvin intensiivisesti pelin sisällä ja pyörittivät pallollista peliään nopealla temmolla. Toiselle jaksolle tiesimme, että jos haluamme pelata Suomen Cupia enemmän kuin 45minuuttia, meidän on pistettävä vastaan ja tehtävä sitä mitä olemme koko kauden tehneet. Omasta näkökulmastamme toinen jakso ja jatko-ottelut olivatkin meiltä parempia ja pystyimme tekemään paremmin omaa juttuamme, luomaan maalipaikkoja ja ennenkaikkea vastaamaan Pallokissojen vahvaan ensimmäiseen jaksoon.

Päävalmentajan kommentit kokonaisuudessaan luettavissä täältä.

Hongan maalia vartioinut Paula Myllyoja kertoi joukkueen henkisen vahvuuden olleen merkittävä tekijä nousussa:

Vaikean alun jälkeen oli hienoa miten saimme rivit kuntoon ja pallo liikkumaan niinkuin tiedämme osaavamme. Joukkueen sisällä oli koko ajan hyvä luottavainen olo siitä, että noustaan kyllä jo totutusti tappioasemasta rinnalle ja ohi.

 Isot pelit sopivat meille, sillä ollemme ajattelussa jo niin pitkällä, että osaamme nauttia näistä hienoista matseista. Koko joukkue kantoi oman roolinsa upeaeti läpi 120 minuutin.

Kokoonpanot

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Frida Lähteenmäki; Linda Nyman, Katriina Kuoksa; Henni Malinen, Milla Punsar (80. Sara Kattainen var 90+4), Marianna Tolvanen (66. Sini Vehviläinen); Vera Saastamoinen (63. Riikka Hannula)

vaihdossa: Kiia Laine, Sonja Rajatalo, Aino Nurmi, Ida Ruuskanen

Pallokissat:

Pauliina Tähtinen; Olga Ahtinen, Signy Aarna, Anni-Maija Kauppila, Ella-Roosa Huusko (79. Marika Ritvanen), Iida Laakkonen (114. Paula Auvinen), Neea Berg, Elina Kettunen, Erika Winter, Piia Jukarainen, Tiia Savolainen (68. Heidi Toukonen)

vaihdossa: Janni Mönkkönen, Elsa Sulku

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - Pallokissat 2-1, Naisten Cup

Back to top