Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – Pallokissat

Julkaistu

FC Honka maksoi alkukauden kalavelat voittamalla Suomen Cupin välierän kenraaliharjoituksessa Pallokissat lukemin 2-0. Keväällä Kuopiossa pelatun ottelun Pallokissat vei 1-0, joten tiistain välierään lähdetään kauden voittojen suhteen tasatilanteessa.

Naisten Liiga 30.7.2016 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – Pallokissat 2-0 (1-0)

30. 1-0 Henni Malinen (Kiia Laine)
90+4 2-0 Linda Nyman rp.

Yleisöä: 112

28562195982_3ab35e2040_o

Kiia Laine alusti avausosuman ja valittiin ottelun parhaaksi. Tässä jälkeen jää Pallokissojen Iida Laakkonen.

Joukkueet lähtivät otteluun selvästi tunnustellen ja peli pyöri ensimmäisen vartin lähinnä ketän keskialueella. Alun parhaat paikat tulevat vierailijoiden Tiia Savolaiselle, joka ampui rangaistusalueen rajalta harmikseen päin Hongan maalia vartioinutta Paula Myllyojaa, sekä kotijoukkueen Sini Vehviläiselle, jonka läpiajon tielle “Kissojen” puolustaja ehti.

Helteisessä säässä pelatussa ottelussa pidettiin parinkymmenen minuutin kohdalla juomatauko, ja tämän jälkeen alkoikin sitten tapahtua. Ensin kuopiolaiset hankkivat keskityspaikan oikealta, mutta Signy Aarna ei aivan yletä kurottamaan palloon.

28384414310_83a21e232c_o

Henni Malinen nosti ottelun avausmaalin.

Muutama minuutti tästä ja avausosuma saadaan taululle. Kiia Laine nostaa pallon vierailijoiden puolustuslinjan taakse, jonne Henni Malinen juoksee. Malinen nostaa pallon tyylikkäästi yli vastaan tulleen maalivahti Elsa Sulun.

Jakson lopussa molemmilla joukkueilla oli jälleen puolittaisia maalipaikkoja, mutta tauolle mentiin Hongan edelleen johtaessa lukemin 1-0.

28384414670_033cc986e1_o

Emma Koiviston palattua rapakon taakse, otti Frida Lähteenmäki oikean pakin tontin hoitaakseen.

Toinen jakso jatkui avausjakson kaltaisena, eikä maalipaikoilla juhlittu. Heti jakson avausminuuteila Signy Aarna ampui vaarallisesti ja pakotti Myllyojan torjumaan laukauksen kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Sini Vehviläinen pääsi hyvän Honka-kombinaation jälkeen laukomaan, mutta ilman tulosta.

Kotijoukkue piti kuopilaisryhmän hyvin aisoissa läpi ottelun, ja vierailijoiden vaarallisimmat maalipaikat syntyivät lähinnä erikoistilanteista. Myös Hongan paikat olivat harvassa. Jakson yksi parhaista hetkistä osui Marianna Tolvaselle, joka pääsi ampumaan vaarallisesti. Sulku onnustui kuitenkin venyttämään vedon kulmaksi.

28562195122_bfdc28f962_o

Linda Nyman valmistautuu upottamaan rangaistuspotkun lisäajalla.

Ottelu pysyi jännittävänä aivan viime minuuteille, kunnes espoolaiset tuplasivat johtonsa aivan lisäajan lopussa. Vera Saatamoinen karkasi läpiajoon ja Jasmin Miettinen liukui hänet rangaistusalueella takaapäin kumoon. Seurauksena rangaistuspotku ja Miettiselle ulosajo. Pilkun laittoi varmasti sisään Linda Nyman.

Voitollaan Honka ohitti Pallokissat sarjataulukossa ja siirtyi sarjan kolmanneksi. ONS:n Oulussa voittanut TPS on kahden pisteen päässä toisena.

 

Palkitut

3p. Kiia Laine (Honka)

2p. Henni Malinen (Honka)

1p. Paula Myllyoja (Honka)

Kokoonpanot

Honka:

Paula Myllyoja var 89.; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteenmäki; Linda Nyman, Katriina Kuoksa; Henni Malinen, Kiia Laine (46. Milla Punsar), Riikka Hannula (78. Vera Saastamoinen); Sini Vehviläinen (62. Marianna Tolvanen)

vaihdossa: Aino Nurmi, Ida Ruuskanen, Sara Kattainen, Sonja Rajatalo

Pallokissat: 

Elsa Sulku; Olga Ahtinen, Signy Aarna, Jasmin Miettinen (pun. 90+3), Anni-Maija Kauppila (85. Heidi Toukola), Paula Auvinen, Iida Laakkonen, Elina Kettunen (78. Neea Berg), Erika Winter, Marika Ritvanen (68. Ella-Roosa Huusko), Tiia Savolainen

vaihdossa: Pauliina Tähtinen, Piia Jukarainen, Sofia Haapakoski

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - Pallokissat 2-0, Naisten Liiga

Back to top