Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – Åland United

Julkaistu

Otteluennakko

Naisten Liiga alkaa lauantaina. Honka kohtaa tuttuun tapaan avausottelussa Åland Unitedin. Lauantain pelin myötä Honka on aloittanut liikakautensa neljänä perttäisenä vuotena ottelulla Åland Unitedia vastaan. Åland on ollut aiemmissa avausotteluissa parempi, voitettuaan niistä kaksi. Vuonna 2014 kausi avattiin tasapelillä.

Viime kaudella kuudenneksi sijoittuneessa ahvenanmaalaisjoukkueessa on kolmasosa uusia pelaajia, mutta vanhasta rungosta jatkavat joukkueen tukipilarit Pille Raadik, Bri Campos, Raissa Feudjio Tchuanyo, Viktoria Byskata, Maja Lindqvist ja läpimurtonsa Naisten Liigaan tehnyt Isabella Mattsson. Tolppien välissä jatkavat viime syksynä värvätty Marjukka Mikkonen sekä Ann-Sofie Gripenberg. Uusia pelaajia Åland Unitedissa ovat englantilainen Sarah Burn, irlantilainen Lois Roche, saksalainen Florin Wagner, amerikkalainen Sydney Blomquist sekä TiPSistä siirtynyt Sanna Porali.
Joukkue vaihtoi lisäksi vastuuvalmentajaa ja nyt peräsimessä toimii Maiju Ruotsalainen, joka on pelaajana voittanut liigamestaruuden sekä Hongassa että Åland Unitedissa.

FC Honka palasi viime kaudella mitalikantaan ollen sarjassa kolmas.
Joukkue on säilyttänyt permanenttinsa hyvin, mutta löytyy kokoonpanosta myös uutta verta. Ella-Rosa Huusko siirtyi Pallokissoista, Maija Välimaa VJS:stä, Saara Lappalainen EPS:stä ja Patricia Träsk Kokkola F10:stä, jossa hän ehti esiintyä yhden kerran liigakentälläkin. Paluumuuttajia ovat Mariehem SK:sta Uumajasta tullut Kaisa Ranki sekä Oxfordista Suomeen palannut Katja Hakala. Lisäksi omista junioreista liigarinkiin on nostettu Dana Leskinen.

Joukkueiden viimeiset harjoitusottelut ennen kauden alkua sujuivat mallikkaasti. Åland United kaatoi Ruotsin Elitettanin joukkueen Västerås BK 30:n 1-0 Florin Wagnerin rangaistuspotkumaalilla ja FC Honka pelasi omassa kenraalissaan maalittoman tasurin TPS:n kanssa.
Viime kaudella joukkueiden keskinäisissä otteluissa oli vierailija valttia. Kauden avauksessa haki Åland United Tapiolasta täyden potin Raissan maalilla ja Honka kuittasi tuon pelin voittamalla Maarianhaminassa kahdesti, kesäkuussa 3-2 Henni Malisen, Riikka Hannulan ja Vera Saastamoisen maaleilla, kun kotijoukkueen osumista vastasivat Julia Tunturi sekä Bri Campos. Lokakuussa Honka uusi tempun maalareinaan Marianna Tolvanen sekä Henni Malinen, sillä Maja Lindqvistin viime hetken kavennus ei riittänyt pisteeseen.
Liigahistoriassa on kohdattu kaikkina yhtenätoista vuonna. Näistä Honka on voittanut 9 ja Åland United 14 peliä. Neljästi pisteet on tasattu. Maaliero on saarelaisille 51-46.

Naisten Liigan ensimmäisen kierroksen ottelu FC Honka – Åland United pelataan Esport Areenalla 18.3. kello 13:00 alkaen ja siihen on vapaa pääsy.

Back to top