Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2016: TPV – Honka

Julkaistu

Otteluraportti:

TPV – FC Honka 0-3 (0-1)

35. 0-1 Vera Saastamoinen

86. 0-2 Jenni Leinonen

90+2. 0-3 Iida Ranin

Honka etenee Suomen Cupin 3. kierrokselle kaataen TPV:n lukemin 0-3. Ottelun maaleista vastasivat Vera Saastamoinen, Jenni Leinonen ja Iida Ranin. Näin ollen saatiin kolme uutta Honka-maalaria! Maalit olivat pelaajien ensimmäiset Honka-paidassa.

Ottelun kulku oli alusta saakka selvä. TPV puolusti tiiviisti ja Honka piti palloa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla TPV sai pidettyä espoolaisryhmän varsin hyvin poissa maalipaikolta, mutta toiselle puoliajalle mentäessä vain Tinja Haikan upeat torjunnat ja espoolaisten epäonniset viimeistely-yritykset pitivät lukemat tiukkina.

“Täytyy nostaa TPV:lle hattua siitä että malttoivat koko ottelun puolustaa joukkueena tiiviisti. Kaukajärven pienellä kentällä sellaisen läpäiseminen ei ole koskaan helppoa. Toisella puoliajalla tamperelaiset sitten selvästi hyytyivät ja toisaalta me saimme liikuteltua palloa hyvin laidalta laidalle niin että vastus ei enää lopulta pysynyt perässä. Toinen puoliaika oli meiltä hyvää peliä ja emme päästäneet TPV:tä enää heidän omalta kenttäpuoliskoltaan pois”, kuvailee ottelua II-valmentaja Toni Valido.

Tiedettiin että TPV on urheilullisesti harjoitteleva ryhmä ja heillä on kokeneita pelaajia ringissään. Vastustaja pystyi pelaamaan vapautuneesti. Kentän laidalta peli tuntui kokonaisuudessaan hyvin rikkoinaiselta ja ensimmäisellä jaksolla olikin runsaasti erikoistilanteita ja paljon pomppivia irtopalloja. Tuomarilinjaan sopeutuminen kaksinkamppailujen osalta vei sekin hieman aikaa. Meiltä ehkä hieman hermostunut ensimmäinen jakso syystä tai toisesta. Pidimme paljon palloa, mutta teimme silti yksinkertaisista asioista monimutkaisia. Toisella jaksolla teimme yksinkertaisesta yksinkertaista ja onnistuimme paremmin luomaan järkevästi tilanteita. Vastustaja puolusti hyvin koko joukkueella ja pienellä kentällä sitä ei ole helppoa murtaa ja sen murtamiseen tarvitaan kärsivällisyyttä. Rikkonaisessa pelissä ja pienellä kentällä erikoistilanteiden merkitys korostuu paljon ja niiden puolustaminen oli meiltä myös hyvää. Hienoa päästä Suomen Cupissa seuraavalle kierrokselle”, kertoo puolestaan päävalmentaja Luciano Posillipo.

Honka jatkaa siis Naisten Respect Suomen Cupin puolivälieriin. Ottelu pelataan välillä 4.-14.6. Ja Hongan vastustaja selviää arvonnassa jonka ajankohtaa ei vielä ole ilmoitettu.

Kokoonpanot:

TPV:
Tinja Haikka; Niina Huotari, Esra Erden, Essi Viilonen (79. Milja Enqvist), Sanna Koskinen, Lulu Kautto var.41, Miia Hästbacka, Anne-Maarit Tuovinen, Veera Huotari, Tuuli Jauhola (84. Emmi Muikku), Marika Oksanen
vaihdossa: Jenni Kantanen, Janna Oja-Nisula, Emilia Jousimaa, Kiira Kaivola, Sonja Enqvist

Honka:
Paula Myllyoja; Martina Fernström, Nurmi Aino, Anna Auvinen, Ida Ruuskanen var.76; Linda Nyman, Kiia Laine (86. Iida Ranin), Krista Hakala; Riikka Hannula (70. Milla Punsar), Vera Saastamoinen var.59 (78. Jenni Leinonen), Henni Malinen
vaihdossa: Laura Lundell, Sonja Rajatalo, Minka Sukanen, Frida Lähteenmäki

Back to top