Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – Åland United

Julkaistu

Otteluraportti:

Naisten Liiga 1.4.2016 Tapiolan Urheilupuiston TN

FC Honka – Åland United 0-1 (0-0)

59. 0-1 Raissa Freudjio 

Naisten Liigan avauskierron on saatu päätökseen. Tapiolan urheilupuistossa pelatussa ottelussa Åland United vei jälleen kauden avausottelussa pidemmän korren. Ottelun 60. minuutilla nähty Raissa Freudijon 0-1 johto-osuma piti loppuun saakka ja ahvenanmaalaiset pääsivät kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

Ottelun avausjakso oli tasaista ja tunnustelevaa. Molemmat joukkueet näyttivät hieman jännittävän avauskarkeloa ja peli pyörikin ensimmäisellä puoliajalla molemmissa päädyissä tasaiseen tahtiin. Ottelun ensimmäinen puolittainen maalipaikka syntyi kuitenkin jo ottelun ensimmäisellä minuutilla kun Vera Saastamoinen katkoi ahvenanmaalaispuolustajan syötön ja pääsi kuljettamaan vapaasti oikeaa laitaa pitkin. Nousun päätteeksi Veran syöttö tavoitti 16-rajalle nousseen Milla Punsarin, jonka veto kuitenkin epäonnistui ja suuntautui kohti Khym Ramsayta.

Ottelun seuraava maalipaikka nähtiin Honka-päädyssä 15. minuutilla. Ahvenanmaalaispelaajan hyvä riisto keskialueella ja sen jälkeen nopea pystypallo linjan taakse tavoitti hieman onnekkaasti Cynthia Uwakin, joka pääsi puoliksi vapaasti ampumaan maalin edustalta. Paula Myllyojan upea jalkatorjunta kuitenkin pelasti Hongan takaiskulta.

Ottelun 21. minuutilla tapahtuu. Ensin Åland United saa annettua erittäin vaarallisen kulmapotkun, joka tavoittaa taka-alueelle vapaaksi jääneen ahvenanmaalaispelaajan. Åland-pelurin jatko kuitenkin suuntautui suoraan Paula Myllyojan näppeihin. Myllyoja lähetti pallon nopeasti vasempaan laitaan Henni Maliselle, joka jatkoi pelivälineen pystyyn juosseelle Milla Punsarille. Tilanteessa oli Punsar ja Saastamoinen päästä läpi, mutta Åland-peluri pääsi viime hetkellä katkomaan pallon sivurajasta yli.

Ottelun 24. minuutilla Hongalle avautuu maalipaikka. Liigadebytantti Ida Ruuskanen pääsee katkomaan Åland Unitedin pelinrakentelun ja pallo kimpoaa Hongan omalla kenttäpuoliskolla Riikka Hannulalle, joka lähettää nopeasti pelivälineen pystyyn Vera Saastamoiselle Saastamoinen pääsee puolittain oikealta läpi ja potkaisee lopulta 16-rajan kulmasta pallon etuylänurkasta hieman ylitse.

Ottelun 32. minuutilla on Hongan avausosuma lähellä. Milla Punsar pujottelee ensin 20 metrissä ahvenanmaalaismaalista ja toimittaa lopulta pallon Hannulalle 16-rajan kulmalle. Hannula potkaisee pallon kohti takaylänurkkaa, mutta valitettavasti muutaman sentin tolpan väärälle puolen.

Ottelun 36. minuutilla koetaan kauhun hetkiä Honka-päädyssä. Keskialueen riistosta ahvenanmaalaiset pääsevät 1v1-tilanteeseen. Cynthia Uwak haastaa Janni Laakson, mutta Laakso pystyy horjuttamaan Uwakkia ja palloa kimpoaa lopulta vahingossa Uwakin jaloista oikealta nousseelle Åland-pelurille, joka pääsee ampumaan vapaasti 16-rajalta. Paula on kuitenkin tarkkana ja venyttää torjuntaan ja saa pallon kätösiinsä.

Ottelun 43. minuutilla Åland toimittaa nopean sivurajaheiton, joka tavoittaa Uwakin. Uwak kääntyy ja laukoo 20 metristä hieman ohi etualanurkan. Myllyoja on kuitenkin vedossa hyvin mukana.

Ensimmäisen puoliajan lisäajalla Åland on karata maalin johtoon. Cynthia Uwakin on pitelemätön ja hänen nousu vasemmalta laidasta päätyy vetoon lähietäisyydeltä. Paula Myllyoja nappaa kuitenkin lopulta vedon toisella kädellään ja tekee paraatipelastuksen. Näin ollen puoliajalle siirrytään tasalukemista, 0-0.

Toinen puoliaika jatkuu siitä mihin ensimmäinen jäi. Åland saa toisen puoliajan edetessä enemmän otetta pelistä ja Honka ei toisella puoliajalla maalipaikoilla juhli.

52. minuutilla Åland pääsee vastahyökkäykseen vasempaa laitaa pitkin. Cynthia Uwak toimittaa pallon maalille, josta ahvenanmaalaispeluri pääsee jatkamaan pallon lähes tyhjään maaliin. Onneksi Paula Myllyoja on kuitenkin paikallaan ja venyttää jälleen huimaan torjuntaan.

Ottelun 57. minuutilla Honka saa kulman ja on lähellä osua. Kulman jälkihässäkässä pallo päätyy kentälle puoliajalle vaihdetulle Krista Hakalalle, joka tykittää pelivälineen hieman ylänurkasta ohi.

Hongan tilanteen jälkeen onkin pian Åland-maalin aika. Ottelun 59.minuutilla Honka joutuu rikkomaan 30 metristä omasta maalista. Ahvenanmaalaisille tuomitaan vapaapotku. Åland toimittaa pallon maalille ja blokkaa Honka-puolustajan. Raissa Freudijo pääsee jatkamaan vapaasti pallon vapaapotkusta päällään takanurkkaan ja Åland siirtyy 0-1 johtoon.

Ottelun 65. minuutilla on Åland United lisätä johtoaan. Hongan huolimaton katko kimpoaa Uwakille, joka pääsee laukomaan 20 metristä. Veto suuntaa yli hieman vastassa olleen Myllyojan ja osuu ylärimaan.

Honka ei toisella puoliajalla maalipaikoilla juhli. Vasta ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla Honka saa jonkinlaista kiriä aikaiseksi ja aiheuttaa painetta Åland-puolustukselle korkealla prässillään.

Ottelun 85. minuutilla toimitettu vapaapotku kohti Åland-maalia on vaarallinen ja Honka-pelaajan pää on osua pallon lentoradalle, mutta Ramsay pääsee nyrkkeilemään pallon turvallisille vesille. Heti perään Jenni Leinosen ja Malisen kombinaation kautta Honka pääsee laidalta pelaamaan keskelle Kiia Laineelle, jonka kärkkäri suuntautuu kuitenkin kohti Åland-pelaajaa.

Ottelun lisäajalla Honka saa toimitettua pallon vielä boksiin Krista Hakalalle, jota näytetään rikottavan rangaistuspotkun arvoisesti, mutta tällä kertaa palloa ei viedä pilkulle.

Ottelu päättyy lopulta lukemiin 0-1 ja ahvenanmaalaiset veivät Honkaa jo kuudetta kertaa peräkkäin. Varsinkin Cynthia Uwak aiheutti Hongalle harmaita hiuksia läpi ottelun ja vain Paula Myllyojan upeat pelastukset pitivät Hongan mukana pelissä. Hongallakin oli omat paikkansa, joista suurin osa ensimmäisellä puoliajalla, mutta tällä kertaa kuparista ei saatu rikottua. Åland United tuntui olevan ottelussa halukkaampi ja raatoi ottelun alusta saakka kovalla työmoraalilla. Ålandin suoraviivainen pelityyli oli myös ajoittain myrkkyä Honka-puolustukselle. Sen lisäksi Åland sai prässillään horjutettua Honkaa ja keskialueen riistoista vaarallisia vastaiskupaikkoja.

Honka oli tänään hieman tunnustelevasti ja passivoituneesti liikenteessä ja aktivoitui oikeastaan vasta pakon edessä ottelun viimeiselle kymmenelle minuutille, jolloin hyökkäysrohkeutta ja aggressiivisuutta alkoi näkyä pelissä. Varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla ja toisen puoliajan alussa hyökkäykseen lähdöt olivat hitaita ja pallo pyöri omalla kenttäpuoliskolla kierrätyksessä. Riistot tapahtuivat pääosin syvällä omalla kenttäpuoliskolla, jolloin nopeissa hyökkäyksissä matkaa ahvenanmaalaismaaliin oli liialti ja Åland kykeni hyvin estämään Hongan hyökkäyssuunnitelmat.

Hongan pelit jatkuvat ensi viikonloppuna Tampereella Suomen Cupin ottelulla TPV:tä vastaan.

Kuvat:

Petri Lunkin ottelugalleria:

FC Honka - Åland United 0-1, Naisten Liiga

Maalikooste:

Palkitut:

3p Raissa Feudjio (Åland United)

2p Paula Myllyoja (Honka)

1p Raquel Infante (Åland United)

Kokoonpanot:

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Janni Laakso, Anna Auvinen, Ida Ruuskanen (81. Aino Nurmi); Linda Nyman; Kiia Lainen; Henni Malinen, Milla Punsar (67. Jenni Leinonen), Riikka Hannula; Vera Saastamoinen (46. Krista Hakala)

vaihdossa: Martina Fernström, Laura Lundell, Henna Tenkanen, Sonja Rajatalo

Åland United:

Ramsay Khym; Mattsson Isabella (75. Byskata Viktoria), Shinada Ayaki, Lindqvist Maja, Pega Infante Raquel, Tunturi Julia (33. Feudjio Raissa), Raadik Pille, Hietanen Jessi, Uwak Cynthia (88. Lindström Sofia), Campos Briana, Vanhanen Ella

vaihdossa: Ann-Sofie Gripenberg

Back to top