Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2015: Honka – HJK

Julkaistu
21901282719_111e82a122_o

Hongan parhaimmistoa oli Milla Punsar, joka tässä ohittaa entisen joukkuekaverin Linda Niemisen.

FC Honka ja HJK taistelivat kauden viimeisistä pisteistä kauniissa, mutta koleahkossa syysillassa. Ottelu oli sarjatilanteen kannalta merkityksetön, joten joukkueet saivat pelata paineetta ja se tarjosikin viihdyttävän ottelun lukuisine tilanteineen iltavalaistuksessa. Kiitos loistavien maalivahtien tällä kertaa nähtiin vain yksi maali, kun Laura Hyvösen läheltä tuikkaama osuma kuittasi kolme pistettä Helsinkiin.

10.10.2015 klo 18.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – HJK 0-1 (0-1)

16. 0 – 1 Laura Hyvönen (Kaisa Collin)

kulmat: FC Honka 6, HJK 2

Yleisöä 146

21467057963_68612f31d1_o

Minna Meriluoto oli täystyöllistetty läpi ottelun. Tässä Anna Auvinen Mari Peraston, Essi Sainion ja Linda Niemisen puristuksessa.

FC Honka otti otteen heti alusta haltuunsa. Ensimmäinen tilanne nähtiin 6. minuutilla, kun Henni Malisen kulmapotku tavoitti Sini Vehviläisen maalilta. Hänen ohjauksensa meni kuitenkin ohi maalipuiden.

Seuraavakin paikka tarjoutui Sini Vehviläiselle, kun hän pääsi tykittämään vapaapotkun 20 metristä, mutta tälläkin kertaa niukasti ohi maalin.

HJK sen sijaan onnistui heti ensimmäisestä paikastaan. Kaisa Collin vei pallon päätyrajalle ja keskitys jäi irtopalloksi maalin eteen, josta Laura Hyvönen survoi pelivälineen sisään.

Kuusi minuuttia myöhemmin tarjoutui Hongalle tilaisuus kuitata. Katja Hakala antoi oikealla laidalla pitkän pystysyötön Sini Vehviläiselle, joka nousi päätyrajalle ja keskitti maalille, jossa Milla Punsar ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa palloon ja Minna Meriluoto pelasti tilanteen.

Jakson lopuista tilanteista vastasi sitten HJK. Ensin pääsi Sanna Mäki kokeilemaan alueen rajalta, mutta Ina Suutari koppasi ylänurkasta.

Seuraavaksi tarjoili Laura Hyvönen pallon alueen rajalle Kaisa Collinille, joka pelasi jalkansa vapaaksi, mutta pallo painui hieman ohi takanurkasta.

37. minuutilla purettiin Sanna Mäen kulmapotku ulos alueelta, josta Ella Alakomi pääsi tykittämään. Ina Suutari oli valppaana ja liimasi pallon.

Ensimmäisen puoliajan viimeisen tilanteen rakensi Kaisa Collin, joka nousi oikealta ylös ja vaihtoi puolta Essi Sainiolle. Hänellä oli vapaa paikka, mutta niin vain Annica Karlsson ehti blokkaamaan laukauksen kulmaksi.

21467057853_06eba90762_o

Laura Hyvönen niittaa ottelun ainoan Janni Laakson ja Ina Suutarin estelyistä huolimatta.

Toisen jakson ensimmäinen tilanne aukeni 50. minuutilla. Anita Abu sai pallon keskialueella ja kun tilaa oli, nousi hän alueen rajoille. Veto suuntautui tarkasti kohti taka-alanurkkaa, mutta Ina Suutari oli hyvin mukana ja torjui.

Tämän jälkeen otti Honka ohjat käsiinsä ja haki vimmatusti tasoitusta. Heti Abun tilanteen jälkeen oli Henni Malinen pahanteossa vastakkaisessa päässä, mutta ajautui pieneen kulmaan ja Minna Meriluoto esti tasoituksen.

Pari minuuttia myöhemmin vapautti Milla Punsar Henni Malisen vasemmalta nousuun. Keskitys tavoitti maalilta Sini Vehviläisen, mutta jälleen kerran viuhui laukaus ohi oikealta.,

Pari minuuttia lisää ja Milla Punsar nousi oikealta ylös ja syötti maalille Henni Maliselle, jonka jatkon lähietäisyydeltä Minna Meriluoto poimi.

70. minuutilla levitti Milla Punsar oikeaa laitaa nousseelle Katja Hakalalle, joka keskitti topparin paikalta kärkeen siirretylle Anna Auviselle. Jatko suoraan syötöstä oli hyvä, mutta vielä parempi oli Minna Meriluodon reaktiotorjunta ja puolustus joutui siivoamaan irtopallon kulmaksi.

Neljä minuuttia myöhemmin siirsi Anna Auvinen pallon vasemmalle Henna Tenkaselle, joka kirmasi pystyyn ja laittoi pallon puolustuksen selustaan. Minna Meriluoto oli hereillä ja ehti palloon juuri ennen Riikka Hannulaa.

21901280899_19ab3807de_o

Pirta Hiukka taiteilee Essi Sainion ja tähän peliin liigauransa lopettaneen Heidi Lindströmin edessä. Heiskan viimeiseksi liigamaaliksi jäi Hongan paidassa 2012 tehty osuma.

Kolme minuuttia myöhemmin pelasi Hongan nuorisoketju pallon päätyyn, josta Anna Auvinen tarjoili taakse Henni Maliselle. Hän osui liikaa pallon alle ja peliväline nousi taivaisiin.

88. minuutilla aukeni HJK:lle vasta jakson toinen tilanne, kun irtopallo jäi Tessa Auvisen ulottuville. Alueen rajalta lähteneen vedon torjui Ina Suutari varmasti.

90. minuutilla sai Honka vapaapotkun alueen rajoilta. Henni Malisen veto suuntautui kohti takaylänurkkaa, mutta Minna Meriluoto piti nollan.

Lisäajalla sai Honka vihdoin pallon maaliin asti, mutta kotiyleisön harmiksi paljastui tilanne paitsioksi.

Näin saatiin kausi päätökseen. Syyskelit suosivat, eikä normaaleissa syyssateissa tarvinnut pelata otteluakaan. Honka pelasi loppusarjan taistellen olevilla resursseilla. Vaikka tappioita tulikin, päättyivät kaikki ottelut vain yhden maalin erolla. Luonnollisesti pitkä sairaslista vaikutti pelaamiseen, pahimmillaan oli seitsemän pelaajaa katsomon puolella. Mutta nyt on aikaa nuolla haavat ja suunnata tulevaan kauteen.

Naisten Liigan maalikuningattaruudesta käytiin tiukka taisto, jonka Ilveksen Heidi Kollanen vei 24 osumalla. Toiseksi tullut Åland Unitedin Cynthia Uwak saavutti 23 maalillaan myös maali/ottelu tahdin. FC Hongan paras maalari oli Riikka Hannula, joka jakoi maalipörssin viidennen sijan Merilappi Unitedin Emma Heikkilän kanssa.

Vaikka FC Honka hävisikin ottelun HJK:lle, säilytti se niukasti Naisten Liigan maratontaulukon kärkisijan itsellään. Pallokissat tasoitti viime hetkillä ottelun Åland Unitedia vastaan ja koska ahvenanmaalaiset saivat tuosta vain yhden pisteen, ovat he maratontaulukon kakkosia pisteen Honkaa perässä. Koko taulukko löytyy sivujen Tilastot-osiosta.

Tsempparit:

Essi Sainio, HJK

Katja Hakala, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Laura Hyvönen, HJK

2p Kaisa Collin, HJK

1p Milla Punsar, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

InaSuutari; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Katja Hakala; Kiia Laine, Milla Punsar (71. Henna Tenkanen), Annica Karlsson (59. Krista Hakala); Henni Malinen (82. var), Sini Vehviläinen (77. Pirta Hiukka), Riikka Hannula

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Aino Nurmi, Ida Ruuskanen, Linda Nyman

HJK:

Minna Meriluoto; Ella Rinta-Filppula, Mari Perasto, Linda Nieminen, Ella Alakomi (62. Tessa Auvinen); Essi Sainio; Sanna Mäki, Laura Hyvönen (82. Heidi Lindström), Anita Abu (62. Jonna Front); Anniina Sankoh, Kaisa Collin

vaihdossa: Minna Huhtamo, Tiina Jukarainen, Katherine Mccormick, Vilja Aaltonen

Erotuomari Minka Vekkeli, avustavat erotuomarit Lotta Vuorio ja Sini Hakala, tarkkailija Topias Tuira.

Honka taisteli loppuun asti kapteeninsa Anna Auvisen johdolla, tulosta vaan ei tullut.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157659644957186′ per_page=’12’ sort=’date-posted-desc’]

Back to top