Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2016: HJK/2 – Honka

Julkaistu

FC Honka otti selvän voiton Suomen Cupin avauskierroksen vastustajastaan. Hongan kahdeksan maalia jakautui tasaisesti neljälle pelaajalle. Espoolaisten maaleista vastasivat Linda Nyman, Milla Punsar, Henni Malinen sekä Riikka Hannula, joista kaikki osuivat kahdesti. Nuori HJK:n kakkosjoukkue taisteli kuitenkin numeroista huolimatta hyvin, ja paransi selkeästi otteitaan toiselle jaksolle.

Naisten Respect Suomen Cup 1. kierros
14.2.2016 klo 20:00 Talin Jalkapallohalli

HJK/2 – FC Honka 0-8 (0-5)

4. 0-1 Linda Nyman (Milla Punsar)
9. 0-2 Nyman
19. 0-3 Punsar (Martina Fernström)
22. 0-4 Henni Malinen (Punsar)
41. 0-5 Malinen
67. 0-6 Riikka Hannula
71. 0-7 Hannula (Auvinen)
88. 0-8 Punsar (Malinen) 

yleisöä: 97

Honka otti ottelun komentoonsa heti alkuminuuteista lähtien. Avausmaali syntyi kun Milla Punsar vapautti keskikentältä nousseen Linda Nymanin puolusutuslinjan välistä karkuun. Varma sijoitus takanurkkaan ja 0-1 taululle.

Vajaa 10 minuuttia myöhemmin Nyman lisäsi vierailevan Honka-ryhmän johtoa. Oikealta annettu kierteinen kulmapotku painui vastustamattomasti takanurkkaan yli HJK:n maalia vartioineen Taru Pakarisen.

u-hjk2-honka-8606

Linda Nymanin kulmapotku uppoaa suoraan yli Taru Pakarisen.

Hetki tästä ja oli Punsarin vuoro lisätä johtoa. Milla ohjasi Martina Fernströmin oikealta laidalta tulleen keskityksen päällään varmasti ohi vastaan tulleen Pakarisen. Maali oli Punsarin uran ensimmäinen Hongan paidassa.

Kolme minuuttia edellisestä, ja espoolaiset lisäsivät jälleen johtolukemia. Sini Vehviläinen taisteli pallosta HJK:n puolustuslinjan kanssa, ja sai pelattua sen Punsarille, joka puolestaan neppasi linjan taakse juosseen Henni Malisen vapaaseen maalipaikkaan. Jälleen varma sijoitus ohi vastaantulleen maalivahdin.

Jakson lopussa sama parivaljakko oli jälleen helsikiläisten puolustuksen kiusana. Punsarin nopea ohitus vasemmassa laidassa ja kova matala keskitys maalin edustalle oli liian vaikea kotijoukkueen puolustukselle purettavaksi. Kakkospallo päätyi suoraan Malisen jalkoihin ja Henni upotti pallon takanurkkaan taukolukemiksi 5-0.

Kotijoukkueen paikat olivat avausjaksolla vähissä. Vaarallisin tilanne pelattiin jakson lopussa Tiia Hirvoselle, joka pääsi kääntymään Hongan rangaistusalueen sisällä. Veto kuitenkin painui yli ja ohi maalin.

u-hjk2-honka-8725

Hongan Milla Punsar oli tehokkaana. Kaksi maalia, syöttö, ja monta luotua maalipaikkaa.

Kotijoukkueelle pitää nostaa hattua, sillä selkeät taukolukemat eivät lannistaneet, vaan päin vastoin joukkue paransi otteitaan toisella jaksolla. Hongan selkeät maalipaikat olivat huomattavasti harvemmassa kuin avausjaksolla, ja HJK sai pidettyä palloa avauspuoliskoa pidempiä jaksoja hallussaan.

Maalinteossa onnistui kuitenkin vain vierasjoukkue. Puoli tusinaa tuli täyteen kun avausjaksolla maalipuita kolisutellut Riikka Hannula pääsi ampumaan rangaistuspilkun kohdalta vapaasti. Tälläkin kertaa veto osui maalipuihin, mutta painui kuitenkin tolpan kautta tällä kertaa verkon perukoille.

Hannulan illan toinen syntyi vain muutama minuutti edellisestä. Anna Auvinen nousi topparin tontilta ja vapautti Hannulan vetopaikkaan. Voimakas laukaus jätti Pakarisen vaille mahdollisuuksia.

Hongan illan viimeisestä vastasi taas parivaljakko Malinen-Punsar. Tällä kertaa Malinen alusti kestittämällä matalan pallon takatolpalle, josta Punsar jatkoi liukuen päätöslukemat taululle.

Espoolaisten hyökkäystyöskentely oli ajoittain mallikasta ja onnistumisia tuli usealle pelaajalle. Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli tyytyväinen kauden ensimmäisen virallisen ottelun jälkeen:

Cup on aina yllätyksellinen, ja pientä mietintää ennen kierrosta aiheutti pelit flunssaviruksia vastaan niin valmentajien kuin pelaajienkin keskuudessa. Saimme kuitenkin hyvän määrän pelaajia mukaan otteluun.

Vastustaja oli ennalta meille tuntematon ja heillä oli nuori joukkue.  Lukemat olivat isot, mutta esimerkiksi toiselle jaksolle vastustaja tuli entistä määrätietoisempana ja ajoittain ennakkoluulottomasti eivätkä antaneet periksi.

Mitä omaan peliimme tulee, niin pelasimme omilla vahvuuksillamme ja onnistuimme toteuttamaan niitä tavoitteita joita olimme peliin asettaneet. Onnistujia oli useita niin pelillisesti kuin maalinteossa, ja siinä mielessä lukemien lisäksi voi olla peliin tyytyväinen. 

Kokoonpanot

HJK/2:

Taru Pakarinen var.59; Stella Massa (67. Erica Martelius), Elina Saulo (57. Milla-Maria Kujala), Emilia Pessi, Juliette Vilja (63. Jasmin Lindell), Helmi Kiljunen, Mira Kontio, Kiia Burtsov, Emma Karkia, Veera Kuronen, Tiia Hirvonen

penkillä: Emma Siimes, Sanni Romppanen, Elli-Noora Stenbacka, Sanni Anttila

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Martina Fernström (54. Ida Ruuskanen); Linda Nyman, Krista Hakala (63. Katriina Kuoksa); Henni Malinen, Milla Punsar, Riikka Hannula; Sini Vehviläinen (57. Ida Ranin)

penkillä: Laura Lundell, Vera Saastamoinen, Jenni Leinonen, Sonja Rajatalo

Back to top