Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2015: Ilves – Honka

Julkaistu

Ilves ei ollut aikaisemmin FC Honkaa Naisten Liigassa voittanut, mutta nyt se mursi tuon taian parhaaseen mahdolliseen hetkeen. Tämä voitto sinetöi nimittäin Ilvekselle sen ensimmäisen mitalin Naisten Liigassa. Mitalin väri, hopea tai pronssi, selviää päätöskierroksella. Ilveksen Emmi Ristimäen tekemä viime hetken 1-0 maali varmisti myös sen, että FC Honka sijoittuu tämän vuoden sarjassa viidenneksi.

4.10.2015 klo 16.00 Tammelan stadion, nurmi

Ilves – FC Honka 1-0 (0-0)

89. 1 – 0 Emmi Ristimäki (Eini Vesaniemi)

kulmat: Ilves 4, FC Honka 2

Yleisöä 531

Itse ottelussa pelattiin tarkkaa peliä puolin ja toisin eikä maalipaikoilla juhlittu. Ennen voitto-osumaa Ilveksen paras paikka avausmaalin tekemiseen avautui vieraiden harhasyötön jälkeen Heidi Kollaselle, jonka tulinen laukaus ohitti jo Ina Suutarin, mutta Anna Auvinen pelasti pallon upeasti heittäytyen maaliviivalta kulmapotkuksi.

Hongan parhaasta tekopaikasta vastasi junioriosasto, joka riisti pallon vastustajalta, Henna Tenkanen nousi vasemmalta alueen rajoille ja tavoitti pilkun takaa ensimmäisen liigapelinsä pelanneet Krista Hakalan. Hänen vapaasta paikasta lähteneen vetonsa pystyi kuitenkin Kreeta Yli-Säntti liimaamaan.

Voittomaali tuli siis aivan loppuminuuteilla. Eini Vesaniemi nousi vasemmalta päätyyn ja hänen keskityksensä purettiin Emmi Ristimäen juoksulinjalle. Tiukassa tilanteessa hermo piti ja hän laittoi pallon reppuun ja hänen kauden toinen sekä uran kolmas liigamaali aloitti tamperelaisten mitalijuhlat.

FC Honka taisteli harvenevilla riveillä urheasti, mutta tuo ei kestänyt ihan loppuun asti. Jälleen tuli takaiskuja loukkaantumisten kanssa, sillä Jenny Danielsson ja Henni Malinen joutuivat jättämään kentän jo ennen puolen tunnin täyttymistä. Onneksi kautta on jäljellä vain yksi ottelu, jonka jälkeen päästään nuolemaan haavat kuntoon.

Viimeinen sarjapeli pelataan Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 10.10.2015 kello 18 ja vastustajaksi saapuu HJK.

Veikkauspörssipisteet:

3p Anna Vlasoff, FC Honka

2p Heidi Kollanen, Ilves

1p Kreeta Yli-Säntti, Ilves

Kokoonpanot:

Ilves:

Kreeta Yli-Säntti; Katri Mattsson, Anniina Pohjoismäki, Maria Alanko, Kaisa Björn, Emmi Ristimäki, Heidi Kollanen, Emmaliina Tulkki, Ada Nikkilä (63. Eini Vesaniemi), Maaria Roth, Elina Myllymäki

vaihdossa: Sara Inget, Sini Lauermaa, Riikka Winter, Jenna Oksanen, Nea Lehtola

FC Honka:

Ina Suutari; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Katja Hakala; Jenny Danielsson (26. Annica Karlsson), Kiia Laine, Milla Punsar; Henni Malinen (30. Henna Tenkanen), Riikka Hannula, Pirta Hiukka (66. Krista Hakala)

vaihdossa: Sonja Rajatalo

Erotuomari Minna Mäenpää, avustavat erotuomarit Jenni Mahlamäki ja Antti Räikkönen, tarkkailija Kirsi Heikkinen.

Back to top