Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2015: PK-35 Vantaa – Honka

Julkaistu
21630732368_8aecff75fd_o

Honka taisteli koko joukkueen voimin. Tässä Kiia Laine, Ina Suutari, Suvi Kärkkäinen ja Janni Laakso tekevät tyhjiksi Sanna Saarisen aikeet.

Raajarikkoinen FC Honka näytti kyntensä ja taisteli upean 3-2 voiton tulevista mestareista. Heidi Pihlaja ja Sanna Saarinen veivät PK-35 Vantaan maalin karkumatkalle, mutta Jenny Danielsson ja Anna Auvinen toivat pelin tasoihin. Loppuhuipennukseksi karkasi Sini Vehviläinen peliajan täyttyessä ja Hongan supervaihtopelaaja iski voittomaalin pisteeksi iin päälle.

PK-35 Vantaa ei ole tällä kaudella kotimaan kentillä muille joukkueille taipunut, mutta FC Honka nappasi voiton jo toisen kerran. Lisäksi vantaalaisten päänahka otettiin heidän kotiluolassaan kuten toukokuussa Respect Suomen Cupin voittokin. Täysi pistepotti PK-35 Vantaalta ei ole ollut FC Hongalle jokapäiväistä, sillä liigapelien kolme pistettä matkasivat Espooseen vasta kolmannen kerran ja tämä oli sentään 17. keskinäinen liigaottelu.

29.9.2015 klo 19.00 Myyrmäen jalkapallostadion, tekonurmi

PK-35 Vantaa – FC Honka 2-3 (1-1)

39. 1 – 0 Heidi Pihlaja (Tia Painilainen)

40. 1 – 1 Jenny Danielsson (Riikka Hannula)

57. 2 – 1 Sanna Saarinen (Heidi Pihlaja)

78. 2 – 2 Anna Auvinen (Kiia Laine)

90. 2 – 3 Sini Vehviläinen (Jenny Danielsson)

kulmat: PK-35 Vantaa 6, FC Honka 0

Yleisöä 202

21630562600_928d8829d9_o

Ina Suutarin PK-pelien saldoa tältä kaudelta ei muilla ole eikä tule. Kaksi ottelua, kaksi voittoa.

Ottelun avausjakso oli varovaista tunnustelua eikä viime minuutteja lukuun ottamatta oikein päästy kuin puolittaisille tekopaikoille. PK-35 Vantaa otti tosin pallonhallinnan itselleen, mutta FC Honka puolusti kurinalaisesti.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana espoolaiset eivät päässeet kontrolloidusti ylös kertaakaan, mutta tämän heille tarjoutui kaksi tilaisuutta rikkoa kotimaalin taika. Vartin kohdalla Suvi Kärkkäinen ja Milla Punsar rakensivat paikan Henni Maliselle, joka pelasi jalkansa vapaaksi, mutta laukoi ohi takanurkan. Pari minuuttia myöhemmin Henni Malinen nousi vasemman päädyn kautta alueen rajalle. Keskitys tavoitti Milla Punsarin, jonka suora jatko ei lähtenyt toivottuun suuntaan vaan putosi takaisin paitsioasemaan jääneen Malisen jalkoihin.

PK-35 Vantaan ensimmäinen tositilanne rakennettiin 29. minuutilla. Eveliina Parikka pudotti vasemmasta laidasta Tia Painilaiselle, jonka keskityksen Hongan alakerta katkoi Sanna Saarisen ulottuville. Alueen rajalta lähteneen vedon koppasi Ina Suutari helposti syliinsä.

36. minuutilla oli jälleen Hongan vuoro. Anna Auvinen katkaisi omalla alueella vastustajan syötön ja Anna Vlasoff pisti irtopallon eteenpäin Jenny Danielssonille. Hän löysi vastustajan puolustuslinjan edestä Riikka Hannulan, joka sai siirrettyä pallon sivuun pakin ja vastaan tulleen maalivahti Velma Oikarisen peittämältä linjalta, mutta laukauksesta tuli liru ja pallo vieri lisäksi ohi maalin.

21792465336_f64222f2fc_o

Anna Auvinen ei vapaista paikoista erehdy, 2-2 maalia todistavat Maiju Hirvonen ja Riikka Hannula.

Niukasti tapahtumia sisältänyt ensi jakso sai kuitenkin loppuhuipennuksen. Linda Ruutu antoi kulman vasemmalta taakse Tia Painilaiselle, jonka keskitys tavoitti takatolpalta kolme punapaitaa. Näistä Heidi Pihlaja puski pallon tolpan kautta sisään.

FC Honka ei avausmaalista taipunut vaan kuittasi heti aloituksesta pelin tasoihin. Riikka Hannula taisteli pallon itselleen ja lähetti saman tien Jenny Danielssonin läpi. Velma Oikarinen oli vailla mahdollisuuksia, kun Hongan kärkipelaaja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan.

Seuraavaksi oli PK-35 Vantaa lähellä napata johto takaisin, kun aloituksen jälkeen Eveliina Parikka keskitti oikealta ja Linda Ruutu tykitti yläputkeen. Honka kuitenkin selvisi tilanteesta vaikkakin melkoisen hässäkän jälkeen ja tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Toisen jakson alku oli jälleen tunnustelua, mutta sitten lisäsivät emännät kierroksia ja tuli tunne, että tästä ei espoolaisittain selvitä. 51. minuutilla levitti Heidi Pihlaja oikeaan laitaan Eveliina Parikalle, joka löysi takatolpalta Sanna Saarisen. Hänen suora jatkonsa meni epäpuhtaan osuman vuoksi takarinteeseen.

21792464536_a74239d35b_o

Hongan tehopelaaja Sini Vehviläinen upottaa voittomaalin Maiju Hirvosen, Riikka Hannulan ja Tiia Peltosen seuratessa.

Pari minuuttia myöhemmin antoi Linda Ruutu kulman oikealta millimetrin tarkasti Heidi Pihlajan päähän, mutta yhtä tarkasti koppasi Ina Suutari pallon.

57. minuutilla sitten painostus tuotti tulosta. Tia Painilainen syötti keskelle, josta Heidi Pihlaja jatkoi pystyyn alueelle Sanna Saariselle eikä kotijoukkueen maalitykki enää paikastaan erehtynyt vaan laittoi pelivälineen tarkasti takanurkkaan.

Maalin jälkeen saivat vieraat kuitenkin pelinsä taas kasaan ja puolustuksen tiiviiksi, joten seuraava parikymmenminuuttinen pelattiin tarkasti ilman merkittäviä tapahtumia.

78. minuutilla sai Honka vapaapotkun keskiviivalta ja se herätti pelin taas eloon. Kiia Laine antoi pallon korkeana keskityksenä maalille eikä palloon noussut Velma Oikarinen saanut siitä pitävää otetta vaan peliväline putosi Anna Auvisen juoksulinjalle, jolle oli helppo työ tasoittaa ottelu.

Kuten ensi jaksolla oli taas lähellä helähtää heti maalin jälkeen. Nopea Milla Punsar nousi vauhdilla ylös ja kun muut eivät ehtineet mukaan, jallitti hän vastustajan toisensa jälkeen kahville. Vasta emäntien alin kenttäpelaaja pystyi pysäyttämään tämän pyörremyrskyn.

Tasoitus herätti kotijoukkueenkin horroksesta ja pallo painettiin taas väkisin Hongan alueelle. Jakson alun kulmakuvio toistui. Linda Ruutu antoi kulman oikealta, Heidi Pihlaja puski ja Ina Suutari koppasi.

88. minuutilla nousi kotijoukkueen kapteeni Pirjo Leppikangas oikealta ylös ja tarjoili taakse vaihtopelaaja Netta Kosolle, jonka tulinen laukaus nousi kuitenkin kimmokkeen ottaneena hieman yli poikkipuun.

PK-35 Vantaan hakiessa innokkaasti voittomaalia aukeni Hongalle vastahyökkäyspaikka. Jenny Danielsson lähetti pitkällä pallolla Sini Vehviläisen karkumatkalle. Hän nousi oikealta kohti maalia ja tykitti voittoon oikeuttavan osuman voimalla etukulmasta sisään.

Pari minuuttia myöhemmin nähtiin kotijoukkueen viimeinen tasoituspaikka, mutta Eveliina Parikan viuhuva veto alueen takaa nousi karvan verran liikaa ja samalla yli maalin.

Näin FC Honka teki hienon nousun ja taisteli itselleen kolme pistettä vaikka katsomossa oli vaihtopenkillinen rikkinäisiä hongattaria. Tämä joukko taisi saada valitettavasti uuden jäsenen, sillä niin pahalta Suvi Kärkkäisen lopussa tapahtunut loukkaantuminen näytti. Ainoa positiivinen asia tässä on se, että joudutaan nostamaan junioreista uutta verta ryhmään. Vantaalla Krista Hakala ja Henna Tenkanen olivat ensimmäistä kertaa liigajoukkueen penkillä. Näistä Henna Tenkanen pääsi myös kentälle ja jätti pirteän vaikutelman itsestään.

Tulevaisuutta siis on ja seuraavaksi FC Honka lähtee kiusaamaan Ilvestä Tampereelle. Tarkoitus on lyödä kapuloita rattaisiin manselaisten mitalitaistelussa ottelussa, joka pelataan Tammelassa ensi sunnuntaina 4.10. kello 16.

Veikkauspörssipisteet:

3p Maiju Hirvonen, PK-35 Vantaa

2p Eveliina Parikka, PK-35 Vantaa

1p Jenny Danielsson, FC Honka

Kokoonpanot:

PK-35 Vantaa:

Velma Oikarinen; Tia Painilainen, Tiia Peltonen, Maiju Hirvonen, Pirjo Leppikangas; Tia-Maria Jaakonsaari (68. Vilma Väisänen), Heidi Pihlaja; Sanna Saarinen, Linda Ruutu (84. Netta Koso), Eveliina Parikka; Sanni Franssi (66. Iina Salmi)

vaihdossa:,Paula Myllyoja, Jenna Korhonen, Roosa Bröijer, Mimmi Nurmela

FC Honka:

Ina Suutari; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Katja Hakala; Milla Punsar (84. Henna Tenkanen), Kiia Laine, Suvi Kärkkäinen (71. Annica Karlsson); Henni Malinen (65. Sini Vehviläinen), Jenny Danielsson, Riikka Hannula

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Krista Hakala

Erotuomari Lina Lehtovaara, avustavat erotuomarit Tonja Paavola ja Jenni Mahlamäki, tarkkailija Güven Ömer.

Aina ei edes neljä punapaitaa saanut pysäytettyä Jenny Danielssonia. Tässä yrittämässä Pirjo Leppikangas, Heidi Pihlaja, Tia-Maria Jaakonsaari ja Tiia Peltonen.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157659240349062′ per_page=’10’ sort=’date-posted-desc’]

Back to top