Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja 2015: Honka – Åland United

Julkaistu
21386363941_7dc648b599_o

Cynthia Uwak heiluttaa verkkoja 90. kerran Naisten Liigassa.

Åland United aloitti ylemmän loppusarjan ottelun ryminällä ja onnistui käyttämään etsikkoaikansa hyväksi, kun Cynthia Uwak siirsi joukkueen johtoon jo 7. minuutilla. Vieraat määräsivät tahdin ensimmäisen puolituntisen, mutta sen jälkeen ottivat emännät otteen haltuunsa. Varsinkin toinen puoliaika oli Hongalta hyvä, mutta vain maalit jäivät puuttumaan. Hongan Riikka Hannulalla oli useampiakin paikkoja rikkoa kuparinen, mutta ottelun paras pelaaja, maalivahti Khym Ramsay nollasi ne kaikki. Näin vieraat kuittasivat tärkeät pisteet ja jatkavat taistelua himmeämmistä mitaleista.

12.9.2015 klo 13.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – Åland United 0-1 (0-1)

  1. 0 – 1 Cynthia Uwak (Julia Tunturi)

kulmat: FC Honka 4, Åland United 7

Yleisöä 131

21191124759_21feb9b176_o

Anna Vlasoffin nousu päättyi lopulta Khym Ramsayn hyppysiin, Pille Raadik ja Holly Hein jäivät jo taakse.

Ottelun ensimmäinen tilanne aukeni 5. minuutilla, kun Maegan Kelly pelattiin vapaaksi. Ina Suutari sai torjuttua alueen rajoilta lähteneen vedon.

Pari minuuttia myöhemmin aukeni Hongan alakerta kohtalokkaasti. Julia Tunturi syötti vasemmasta laidasta Cynthia Uwakille alueen takarajan tuntumaan. Nopealiikkeinen Uwak pyörähti irti honkapuolustuksesta ja kiersi lopulta myös Ina Suutarin sekä laittoi voittomaalin lopuksi tyhjiin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin on Julia Tunturilla mahdollisuus lisätä vierasjohtoa, mutta lähitorjunnan erikoisnainen Ina Suutari voitti tämän kamppailun.

Hongan ensimmäinen maalipaikka aukeni 21. minuutilla. Jenny Danielsson lähetti Henni Malisen vauhtiin vasemmalta laidalta. Matala keskitys lähti päädystä maalille, mutta Riikka Hannula ei aivan ehtinyt kurkottaa palloa tyhjään maaliin.

29. minuutilla tavoitti Julia Tunturi Maegan Kellyn maalilta, mutta Ina Suutari tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui pallon vartalollaan. Heti perään pääsi Maegan Kelly yrittämään uudestaan alueen rajoilta, mutta tämänkin Ina Suutari nappasi varmasti.

Seuraavalla minuutilla pelattiin pallo vieraiden linjan taakse, josta Riikka Hannula sai pelivälineen puoliksi haltuun, mutta veto vaikeasta asennosta meni ohi maalin.

21190168598_c2a6da43c2_o

Ina Suutari pelasi taas hyvän ottelun. Tässä hän nyrkkeilee kulman pois Julia Tunturin, Maegan Kellyn ja Hanna Lönnqvistin ulottuvilta. Muut honkalaiset Katja Hakala, Kiia Laine, Suvi Kärkkäinen ja Anna Vlasoff.

Minuutti lisää ja Hongan seuraava tilanne aukeni. Henni Malinen siirsi keskialueella viereen Anna Vlasoffille, joka muiden tuen puuttuessa rynnisti läpi koko kentän. Ainoastaan viimeinen este, maalivahti Khym Ramsay jäi kiertämättä, joten tilanne säilyi muuttumattomana.

39. minuutilla antoi saarelaisten Kathleen Kelly kulman vasemmalta aivan maalin eteen. Ina Suutari nyrkkeili pallon pois maalilta ja puolustus purki suoraan alueen taakse Jessi Hietaselle. Hänen vetonsa eteen Ina Suutari ehti taas mainiosti.

42. minuutilla pisti Hongan Milla Punsar pystyyn linjan taakse ja Riikka Hannula karkasi vaan ei pystynyt ohittamaan Khym Ramsayta ja näin tauolle siirryttiin niukassa vierasjohdossa.

Toisen jakson kotijoukkue vyörytti sinnikkäästi, mutta edelleen tuloksettomasti. Vieraiden paikat olivat todella vähissä ja nekin muutamat hoiti Ina Suutari varmasti.

Hongan ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli vieraiden kulman jälkitilanteesta. Hongan alakerta purki pallon pitkänä keskiympyrään, jossa Riikka Hannula riisti pallon alimmalta punapaidalta ja karkasi läpiajoon. Tällä kertaa Khym Ramsayn ohittaminen onnistui puolittain, sillä torjunnasta Honka sai sentään kulmapotkun.

Kolme minuuttia myöhemmin tuikkasi Henni Malinen pallon vieraiden selustaan, Riikka Hannula irti ja Khym Ramsayn torjunnasta taas kulmalipulle.

Pelin loppupuolella oli vielä Hongan Sini Vehviläisellä, Anna Auvisella ja Milla Punsarilla paikkansa, mutta taisi usko olla jo mennyt, kun yritykset jäivät hieman ponnettomiksi.

21378026495_fa19959a4c_o

MVP Khym Ramsay torjuu jälleen kerran Riikka Hannulan lähentelyt.

Näin Åland United jatkaa mitalien metsästystä ja taitaa FC Hongan osaksi jäädä kilvoittelu HJK:n kanssa sarjan viidennestä sijasta.

Ottelussa nähtiin muutama merkkipaalu ja nekin kaikki vieraiden hyväksi. Cynthia Uwak rikkoi maalillaan ensimmäisenä Naisten Liigassa 90 maalin rajan. Lisäksi Pille Raadik ja Kaisa Kotka merkkauttivat tililleen sadannen liigaottelunsa.

FC Hongan kausi päättyy kotipelien osalta 10. lokakuuta, jolloin kello 18 alkavassa ottelussa vastaan asettuu rakas kilpailija HJK.

Videokooste:

https://youtu.be/UValUCRVZPk

 

Tsempparit:

Pille Raadik, Åland United

Riikka Hannula, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Khym Ramsay, Åland United

2p Cynthia Uwak, Åland United

1p Ina Suutari, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Ina Suutari; Anna Vlasoff, Anna Auvinen (78. var), Janni Laakso, Tia Hälinen (15. Katja Hakala); Milla Punsar, Kiia Laine (71. Sini Vehviläinen), Suvi Kärkkäinen; Henni Malinen, Jenny Danielsson, Riikka Hannula

vaihdossa: Annica Karlsson, Pirta Hiukka

Åland United:

Khym Ramsay; Chloe Jones, Pille Raadik, Holly Hein; Julia Tunturi, Jessi Hietanen (90. Kaisa Kotka), Katie Kelly, Hanna Lönnqvist (86. Sofia Lindström), Maja Lindqvist (40. Ella Vanhanen); Cynthia Uwak, Maegan Kelly

vaihdossa: Noora Matikainen

Erotuomari Hanna Kapiainen, avustavat erotuomarit Nina Hammarberg ja Alisa Levälampi, tarkkailija Topias Tuira.

Tia Hälisen loukkaannuttua tuli nuorelle Katja Hakalalle vaativa tehtävä pitää Cynthia Uwak aisoissa. Onnistumisprosentti tässä oli 100%..

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157658141466239′ per_page=’10’ sort=’date-posted-desc’]

Back to top