Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: TPS – Honka

Julkaistu

FC Honka hävisi TPS:lle neljännen kerran peräkkäin ja taas voittomaali syntyi tutulla kaavalla. Nopean vastaiskun jälkeen Ria Öling karkasi ja iski tarvittavan osuman.

Ottelun avausjakso oli lievästi Hongan, mutta toisella puoliskolla hyytyivät vieraat Turun helteessä samoin kuin viime vuonna heinäkuun pelissä.

8.8.2015 klo 14.00 Turun Urheilupuiston Yläkenttä, tekonurmi

TPS – FC Honka 1-0 (0-0)

  1. 1 – 0 Ria Öling (Saija Östlund)

kulmat: TPS 4, FC Honka 7

Yleisöä 142

Avausjakson ensimmäinen maalitilanne syntyi 7. minuutilla. Hongan Jenny Danielsson katkoi turkulaisten syötön keskialueen vasemmassa laidassa ja syötti keskelle Linda Nymanille. Hän jatkoi oikeaan laitaan Tia Häliselle, jonka roikkupallo osui takaristikkoon ja kimposi siitä Henni Maliselle. Haltuunoton jälkeen ei osuma palloon ollut täysin puhdas ja Inkeri Niemi poimi helposti löysäksi jääneen vedon.

TPS kuittasi putkivedot tasoihin kolme minuuttia myöhemmin. Veronica Timlin riisti menettämänsä pallon takaisin alueen oikean kulman takana, käytti Ria Ölingiä seinänä ja nosti pallon kohti takakulmaa. Laukaus oli kuitenkin sen verran korkea, että se kimposi yläputkesta ulos.

Viisi minuuttia myöhemmin oli sama parivaljakko asialla. Ria Öling nousi keskeltä ylös ja tarjoili oikeaan laitaan Veronica Timlinille vetopaikan. Laukaus kaartoi tällä kertaa ohi oikealta.

19. minuutilla oli Hongan yritysvuoro. Linda Nyman antoi kulman oikealta maalin eteen. TPS:n puolustus puski pallon takatolpalle Henni Maliselle, jonka veto ajautui maalivahdin käsien ja yläputken kautta uudeksi kulmaksi, josta ei sitten mitään mainittavampaa saatu aikaan.

Puolen tunnin tietämissä siirsi Hongan Jenny Danielsson oikealta keskelle Milla Punsarille, joka jatkoi vasemmalle pystyyn Henni Maliselle. Hänen laukauksensa osoite oli päätyverkoissa maalin vasemmalla puolella.

Viisi minuuttia myöhemmin nousi TPS nopeasti ylös ja kenenkäs muun kuin Ria Ölingin toimesta. Hän pudotti oikeasta kulmasta taakse Elli Pikkujämsälle, jonka alueen rajoilta lähtenyt laukaus ohitti maalin oikealta puolelta.

Jakson viimeisen tilanteen järjesteli vierasjoukkue. Henni Malinen katkaisi TPS:n etenemisen keskialueen vasemmalla laidalla ja syötti viereen Jenny Danielssonille. Hän laittoi pitkän pallon takatolppaa kohti, josta Riikka Hannula yritti jatkaa suoraan, mutta pallo lipui ohi maalin.

Toisen jakson aluksi oli Hongalla vielä tilaisuutensa, kun Jenny Danielsson vapautti Riikka Hannulan vasemmalta läpi. Tälläkään kertaa hän ei saanut puolustajan ahdistellessa laukausta maalipuiden väliin.

Tämän jälkeen painopiste siirtyi yhä useammin honkamaalille. Ensin pitkä läpisyöttö vapautti Annika Haanpään läpi. Hän yritti sijoittaa ohi vastaan tulevan Krista Moision, mutta pallo pomppi hänen pohkeestaan kulmapotkuksi. Tämän kulman antoi totutusti Ria Öling maalin eteen, josta Emma Santamäki puski, mutta suoraan Krista Moision syliin.

76. minuutilla pallo kävi jo honkamaalissa. Tilanne lähti Siiri Hammarin pitkästä vapaapotkusta alueen rajoille. Pallo eli aikansa ei kenenkään hallussa kunnes Annika Haanpää nosti sen kohti maalia. Krista Moisio pudotti pelivälineen eteensä, josta Saija Östlund toimitti sen sisään. Hän oli vain Haanpään laukauksen lähtiessä paitsioasemassa, joten maalia ei hyväksytty.

Ottelun ainoa hyväksytty maali syntyi 78. minuutilla. Sini Laaksonen syötti keskikentällä vasempaan laitaan Saija Östlundille, joka jatkoi nopeasti pystyyn puolustuksen taakse Ria Ölingille. Hän ohitti kylmän viileästi vastaan tulleen Krista Moision ja TPS juhli arvokasta maalia.

Neljä minuuttia myöhemmin tapahtui taas espoolaisten päässä. Mira Uronen katkaisi syötön keskialueella ja laittoi pystyyn Ria Ölingille. Hän siirsi oikealle Sini Laaksoselle, jonka veto suuntautui oikealta ohi.

Ottelun viimeinen maalipaikka tuli Hongalle. Turkulaisten harhasyöttö napsahti Henni Malisen jalkoihin. Hän hämmentyi yllättävästä paikasta sen verran, että laukaus viuhui suoraan Inkeri Niemen syliin.

Niin ottelu päättyi turkulaisten juhliin. Silti TPS:n kannalta ei loppusarjapaikka voitosta huolimatta tullut lähemmäksi, kun HJK nappasi myös kolme pistettä. Hongankaan mitalitaisteluasetelmat eivät muuttuneet, sillä myös Pallokissat ja Åland United hävisivät omat ottelunsa.

FC Hongalla on otteluista kahden viikon tauko. Seuraavan kerran ollaan tositoimissa lauantaina 22. elokuuta, kun Merilappi United saapuu Tapiolaan.

Tsempparit:

Ria Öling, TPS

Tia Hälinen, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Ria Öling, TPS

2p Siiri Hammar, TPS

1p Kiia Laine, FC Honka

Kokoonpanot:

TPS:

Inkeri Niemi; Mira Uronen, Alina Schrey, Siiri Hammar, Aada Peltoniemi (46. Annika Haanpää); Emma Santamäki (18. var), Elli Pikkujämsä; Saija Östlund, Sini Laaksonen, Veronica Timlin (70. Laura Wentjärvi); Ria Öling

vaihdossa: Karoliina Lindstedt, Tiina Vatanen, Netta Laasio, Heidi Rannikko

FC Honka:

Krista Moisio; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Tia Hälinen (56. var); Linda Nyman, Kiia Laine; Henni Malinen, Milla Punsar, Riikka Hannula (79. Suvi Kärkkäinen); Jenny Danielsson (79. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Annica Karlsson, Pirta Hiukka

Erotuomari Minna Mäenpää, avustavat erotuomarit Vera Lehtinen ja Alisa Levälampi.

Back to top