Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: Honka – Merilappi United

Julkaistu
20816152831_f60a908795_o

Riikka Hannula iskee 2-0, jonka myös Juuli-Ilona Varis, Jenni Suhonen ja Milla Punsar todistavat.

FC Hongan viimeinen runkosarjan kotiottelu pelattiin todella lämpimissä olosuhteissa, mutta juomataukojen myötä selvittivät pelaajat hienosti haastavan kelin. Emännät ottivat tärkeät kolme pistettä Merilappi Unitedilta 3-0 voitolla ja kohensivat asemiaan tiukassa mitalitaistelussa.

FC Honka piti ensimmäisellä jaksolla Merilappi Unitedin tyystin poissa maalipaikoilta ja teki itse tarvittavat kaksi osumaa Jenny Danielssonin ja Riikka Hannulan toimesta. Toisella jaksolla pääsivät kemiläisetkin yrittämään kuparisen rikkomista, mutta kotijoukkueen alakerta Krista Moision johdolla piti maalinsa koskemattomana ja lopullisen niitin voitolle iski Sini Vehviläinen ottelun viime minuuteilla.

22.8.2015 klo 13.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – Merilappi United 3-0 (2-0)

12. 1 – 0 Jenny Danielsson (Riikka Hannula)

42. 2 – 0 Riikka Hannula

89. 3 – 0 Sini Vehviläinen (Riikka Hannula)

kulmat: FC Honka 9, MelU 1

Yleisöä 123

20621115468_ce5e3bce6c_o

Rapakon taakse siirtyvä Krista Moisio pelasi nollapelin. Tässä toiseksi jää kuvan ulkopuolelta laukonut Raissa. Mukana myös Anna Auvinen ja Rosita.

Avausjakson ensimmäinen maalipaikka nähtiin 6. minuutilla. Jenny Danielsson avasi pitkällä keskiviivalta vasempaan laitaan Anna Vlasoffille, joka harhautti puolustajan ja hakeutui laukaisupaikkaan alueen takarajalle. Pallo kaartoi kuitenkin yli maalin.

12. minuutilla sitten soi jo maalin tunnusmusiikki. Linda Nyman antoi keskialueelta pitkän vapaapotkun oikealle tyhjään tilaan, jonne Riikka Hannula ehti ensimmäisenä. Takaviisto syöttö ohitti Kiia Laineen alueen rajalla ja tuli suoraan Jenny Danielssonille. Hän harhautti vastustajan ja tykitti pallon vasempaan yläkulmaan.

Yhdeksän minuuttia myöhemmin nousi Honka ylös nopeilla pystysyötöillä. Janni Laakso avasi Jenny Danielssonille, joka jatkoi alueelle Riikka Hannulalle. Hänen ohjauksensa lipui vasemman tolpan ohi.

25. minuutilla antoi emäntien Linda Nyman kulman oikealta. Pallo kiersi koko ryhmityksen ohi ja osui takatolppaan, josta se kimposi Anna Auvisen vartalon kautta yli päätyrajan.

Neljä minuuttia myöhemmin oli Linda Nyman taas kulmalipulla. Tällä kertaa Kiia Laine laukoi takatolpalta suoraan ilmasta, mutta sivuverkkoihin.

38. minuutilla nousi Henni Malinen vasemmalta ja syötti pallon matalana etutolpalle, josta Riikka Hannula jatkoi, mutta Juuli-Ilona Variksen lähitorjunnan myötä mentiin jälleen kerran kulmalipulle.

Toinen maali syntyi usean syötön myötä. Lopuksi Henni Malinen syötti alueelle Milla Punsarille, sai pallon takaisin ja nousi keskeltä läpi. Juuli-Ilona Varis pystyi torjumaan laukauksen, mutta epäonnekseen suoraan Riikka Hannulan jalkoihin. Eikä Hongan maalitykki tyhjän pömpelin edessä jättänyt tilannetta hyödyntämättä.

44. minuutilla aukeni Merilappi Unitedin vaarallisin tekopaikka, kun Emma Heikkilä laukoi tulisesti alueen takaa, mutta pallo viuhui hieman ohi takatolpasta. Sitä ennen olivat vieraat päässeet kokeilemaan ainoastaan kolmesti kaukolaukauksilla Krista Moision yllättämistä. Joka kerta asialla oli juuri Emma Heikkilä. Ensimmäisen noston liimasi Krista Moisio yläputken edestä ja muut menivät tolppien väärälle puolelle.

20799652772_3b5d24b97e_o

Chelsea Hunterin kanssa taisteleva Sini Vehviläinen esitteli Tapiolassa vaihteeksi pääpelitaitojaan.

Toisella jaksolla pääsi Merilappi United paremmin mukaan peliin ja joukkue sai luotua muutaman vaarallisen tilanteen. Ensimmäisen näistä järjesti Vilma Poutiainen, jonka syöttö vasemmasta laidasta tuli alueen rajalle Emma Heikkilälle. Hänen etualanurkkaan suuntautuneen laukauksensa Krista Moisio liimasi varmasti.

Hongan ensimmäinen toisen puoliajan veto lähti alueen takaa Kiia Laineen lapikkaasta, mutta ulottuva Juuli-Ilona Varis koppasi ylös suuntautuneen laukauksen.

54. minuutilla riisti vieraiden Raissa Feudjio pallon Hongan alakerralta ja laukoi vihaisesti kohti takakulmaa, mutta Krista Moisio venytti näppinsä väliin ja peliä jatkettiin kulmalipulta.

Rebekah Roller antoi tuon kulman ja pallo ajautui alueen taakse Raissa Feudjion ulottuville. Hänen laukauksensa meni kuitenkin ohi oikealta.

Muutama minuutti myöhemmin lähetti Hongan Linda Nyman vapaapotkun korkeana maalille. Juuli-Ilona Varis joutui venyttämään koko pituudeltaan, jotta pystyi nostamaan pallon yli maalin.

62. minuutilla antoi MelUn Rebekah Roller vapaapotkun maalille. Krista Moisio joutui ruuhkassa torjumaan eteensä, josta Elisa Seppälä pääsi laukomaan, mutta nosto meni yli maalin.

Hongan kentälle vaihdettu supervaihtopelaaja Sini Vehviläinen oli onnistua jo ensimmäisessä hyökkäyksessään. Hän käytti Henni Malista seinänä ja pääsi alueelle. Puolustajan harhautuksen jälkeinen veto meni kuitenkin maisemiin hieman ohi tolpan.

77. minuutilla keskitti Hongan Linda Nyman maalille. Juuli-Ilona Varis koppasi pallon varmasti korkeuksista eikä pudottanut palloa tilanteessa hyvin mukana olleelle Riikka Hannulalle.

82. minuutilla vapautti Jenny Danielsson Riikka Hannulan läpi, mutta Juuli-Ilona Varis torjui lähentelyn kulmaksi.

89. minuutilla sinetöitiin loppunumerot. Annica Karlsson riisti pallon aluen rajalla ja syötti oikealle Riikka Hannulalle. Hänen keskityksensä tuli millimetrin tarkasti Sini Vehviläisen päähän ja puskun ylitettyä maaliviivan nähtiin ottelun komein maalitanssi. Syy tähän selvisi ottelun jälkeen, sillä Sini Vehviläisen 67. Naisten Liigassa tekemä maali oli hänelle ensimmäinen puskettu osuma.

Merilappi United taisteli tärkeistä pisteistä päätösvihellykseen asti, mutta pistetili ei karttunut tälläkään kertaa Tapiolassa. Joukkue pelaa näppärää peliä eikä sillä pitäisi olla mitään hätää alaloppusarjassa, kunhan se vain säästyisi lisäloukkaantumisilta. MelUla oli Espoossa vain yksi vaihtopelaaja, kun puolenkymmentä joukkueen jäsentä on loukkaantuneiden kirjoissa. Maalivahti Venla Viertola oli viimeisin tälle listalle joutunut ja niinpä Juuli-Ilona Varis teki liigadebyyttinsä tässä ottelussa. Eikä joukkue keltanokkamaalivahtinsa takia hävinnyt vaan päin vastoin, tämä nuori ja ulottuva veräjänvartija piti joukkueensa toiveet yllä pisteistä loppuun asti. Hieno debyytti.

FC Honka pelasi maltillisen ottelun ja on kolmen pisteen myötä tiukasti mukana mitalikahinoissa. Ensi lauantaina on runkosarjan viimeisellä kierroksella taas tärkeä kamppailu edessä, kun espoolaiset suuntaavat naapuriin HJK:n vieraaksi. HJK on kauden mittaan saanut pelinsä rullaamaan ja odotettavissa on tiukka taisto loppusarjan lähtöasetelmista.

Ottelun maalikooste:

Tsempparit:

Emma Heikkilä, MelU

Janni Laakso, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Riikka Hannula, FC Honka

2p Jenny Danielsson, FC Honka

1p Raissa Feudjio, MelU

Kokoonpanot:

FC Honka:

Krista Moisio; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Suvi Kärkkäinen (87. Annica Karlsson); Kiia Laine (76. Pirta Hiukka), Linda Nyman; Henni Malinen, Milla Punsar (65. Sini Vehviläinen), Riikka Hannula; Jenny Danielsson

vaihdossa: Katja Hakala

Merilappi United:

Juuli-Ilona Varis; Katrin Loo, Chelsea Hunter, Jenni Suhonen, Jenni Impiö; Raissa Feudjio, Rebekah Roller; Vilma Poutiainen (65. Leila Haapea), Rosita, Elisa Seppälä; Emma Heikkilä

vaihdossa: –

Erotuomari Ifeoma Kulmala, avustavat erotuomarit Roosa Tuomi ja Alisa Levälampi, tarkkailija Topias Tuira.

Otsikkokuvan kuvateksti: Ottelun parhaimmistoon kuulunut Riikka Hannula haastaa Katrin Loon.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157654041724733′ per_page=’10’ sort=’date-posted-desc’]

Back to top