Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2015: HJK – Honka

Julkaistu
20377042453_42ddfde63f_o

Hongan parhaimpiin kuulunut Milla Punsar ja HJK:n Anniina Sankoh.

HJK kuittasi kauden aiemmat tappionsa voittamalla FC Hongan 2-1. HJK:n voitto perustui tehokkuuteen maalin edessä. Molemmilla oli avausjaksolla kolme maalipaikkaa, mutta vain HJK onnistui maalareinaan Laura Hyvönen ja Kaisa Collin. Toisella jaksolla Hongan Sini Vehviläinen kavensi, mutta vieraat eivät pystyneet enää tasoittamaan ja pisteet jäivät Helsinkiin.

29.8.2015 klo 17.00 Talin nurmi 1

HJK – FC Honka 2-1 (2-0)

18. 1 – 0 Laura Hyvönen (Jonna Front)

23. 2 – 0 Kaisa Collin (Laura Hyvönen)

88. 2 – 1 Sini Vehviläinen (Suvi Kärkkäinen)

kulmat: HJK 2, FC Honka 5

Yleisöä 231

20998103695_4ae7444c34_o

Kaisa Collin tekee voittomaalin.

Ottelun alussa HJK piti enimmäkseen palloa ja Honka haki vasta tuntumaa otteluun. Silti ensimmäinen tilanne avautui vieraille, kun Jenny Danielsson vapautti Anna Vlasoffin vasemmalta alueelle. Hän ajoi loppuun asti, mutta Minna Meriluoto sai torjuttua pallon etunurkasta kulmaksi.

Avausmaali syntyi 18. minuutilla. Jonna Front suojasi hyvin palloa vasemmalla päätyrajan tuntumassa ja sai syötettyä taakse Laura Hyvöselle, jonka unelmaveto yli 20 metristä leijaili suoraan takayläkulmaan.

Lisää murheita kasautui vieraiden taivaalle viisi minuuttia myöhemmin. Laura Hyvönen lähetti vasemmasta laidasta pitkän syötön alueelle Kaisa Collinille, jolle oli jätetty liikaa tilaa ja niinpä reppu soi toisen kerran.

Kolmaskin maali oli hiuskarvan varassa puolen tunnin tietämissä. Hongan maalivahti Ina Suutari loukkaantui torjunnassaan ja jäi nurmen pintaan makaamaan. Jostain syystä tanskalainen päätuomari ei katkaissut peliä vaan pallo eli flipperinä pitkän aikaa alueella. Hongan alakerta sai blokattua vedon toisensa jälkeen ja lopulta pallo pystyttiin pelaamaan ulos sivurajalta.

Jakson loppupuolella oli vierailla pari paikkaa kavennukseen. Ensin järjestivät Anna Vlasoff, Henni Malinen ja Milla Punsar näppärillä syötöillään paikan Sini Vehviläiselle, jonka laukaus meni hieman ohi oikean yläkulman. Sitten vapautti Kiia Laine Riikka Hannulan alueelle, mutta Minna Meriluoto ehti palloon juuri ennen Hannulan jatkoyritystä.

Kiia Laine ja Laura Hyvönen, yhteensä yli 300 ottelua naistenliigakokemusta

Kiia Laine ja Laura Hyvönen, yhteensä yli 300 ottelua naistenliigakokemusta

Toisella jaksolla Honka lisäsi kierroksia. Heti alkajaisiksi pudotti Henni Malinen vasemmasta päädystä taakse Sini Vehviläiselle, joka jatkoi takatolpalle Riikka Hannulalle. Hänen ohjauksensa karkasi tolpan väärälle puolelle.

Seuraavasta hyökkäyksestä tarjoili Sini Vehviläinen uuden paikan Riikka Hannulalle, mutta tällä kertaa liimasi Minna Meriluoto pallon alanurkasta.

Vastahyökkäyksestä syötti Laura Hyvönen pystyn alueelle Anniina Sankohille, jonka laukaus nousi yli maalin.

Seuraavaksi oli Hongan vuoro kokeilla nopeaa syöttelyä. Jenny Danielsson vaihtoi pitkällä syötöllä puolta oikealta vasemmalle, josta Anna Vlasoff jatkoi heti alueen sisään Sini Vehviläiselle. Hän laukoi suoraan ilmasta, mutta osoite oli reilusti ohi maalin.

Hongan innokas hyökkäily oli kostautua tunnin pelin jälkeen. Kaisa Collin pääsi vapaasti nousemaan oikealta tarjoillen keskelle Laura Hyvöselle, mutta Ina Suutari poimi jatkon.

Heti perään pääsi Kaisa Collin uudestaan oikealta maalille ja vain Ina Suutarin tuplatorjunta esti lisämaalien synnyn.

Seuraavalla minuutilla tapahtui taas toisessa päässä. Tia Hälinen petasi paikan Riikka Hannulalle, mutta Minna Meriluoto torjui kulmaksi. Sen antoi Jenny Danielsson taakse Tia Häliselle, joka nousi kohti etunurkkaa, mutta nosti pallon epäonnekseen maalin katolle.

HJK:n seuraavan paikan petasi Kaisa Collin Anniina Sankohille, jonka vedon ehti Janni Laakso viime hetkillä peittämään kulmapotkuksi.

Samantapainen tilanne oli hetkeä myöhemmin toisessa päässä. Jenny Danielssonin vapaapotku tavoitti Tia Hälisen, mutta hänenkin laukauksensa väliin ehti klubipuolustus jälleen kerran. Näitä uhrautuvaisia vedon eteen ehtineitä helsinkiläisten blokkauksia nähtiin Talin iltapäivässä lukuisia kertoja.

  1. minuutilla purettiin Tia Hälisen keskitys alueen taakse Sini Vehviläiselle, mutta laukaus suuntautui Minna Meriluodon napaa kohti.

Seuraava yritys tuotti vihdoin tulosta. Riikka Hannula pudotti oikeasta laidasta taakse Jenny Danielssonille, joka löysi keskeltä Suvi Kärkkäisen. Häneltä pallon sai Sini Vehviläinen, joka ei enää erehtynyt vaan pallo kaivettiin takanurkasta keskialoitukseen. Kavennusmaali tuli tällä kertaa niin myöhään, etteivät vieraat pystyneet enää rakentamaan tuloksellista tasoituspaikkaa.

Ylempään loppusarjaan lähtee FC Honka sijalta viisi tasapistein kuudentena olevan HJK:n kanssa, mutta pronssisija on kaksikolta pisteen päässä eikä kakkossijaa hallussaan pitävä Ilveskään oli kuin kaksi pistettä karussa. Kultamitaleita lukuun ottamatta on siis mielenkiintoinen palkintopallitaistelu luvassa.

Tsempparit:

Linda Nieminen, HJK

Tia Hälinen, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Anniina Sankoh, HJK

2p Sini Vehviläinen, FC Honka

1p Kaisa Collin, HJK

Kokoonpanot:

HJK:

Minna Meriluoto; Ella Rinta-Filppula, Mari Perasto, Linda Nieminen (34. var), Ella Alakomi; Essi Sainio; Laura Hyvönen (77. Anita Abu), Anniina Sankoh, Tessa Auvinen; Jonna Front (27. var) (90+3 Heidi Paajonen), Kaisa Collin

vaihdossa: Minna Huhtamo, Jenna Front, Heidi Lindström

FC Honka:

Ina Suutari; Anna Vlasoff (70. var), Anna Auvinen, Janni Laakso, Tia Hälinen; Kiia Laine, Jenny Danielsson; Henni Malinen, Milla Punsar (83. Suvi Kärkkäinen), Sini Vehviläinen; Riikka Hannula

vaihdossa: Annica Karlsson, Katja Hakala, Pirta Hiukka

Erotuomari Katrine Stensholm (Den), avustavat erotuomarit Tonja Paavola ja Vivi Kattenhog (Den), tarkkailija Topias Tuira.

Otsikkokuvan kuvateksti: Raadin valitsemat ottelun parhaat Anniina Sankoh 3p ja Sini Vehviläinen 2p.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

[phot_gallery type=’flickr’ user_id=’50154381@N02′ photoset_id=’72157657538189838′ per_page=’10’ sort=’date-posted-desc’]

Back to top