Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: FC Honka – Kokkola F10

Julkaistu
14449901698_80d57d8273_o

Samantha Monahan ja avausmaali.

FC Honka kuittasi keväisen 1-0 tappion Kokkola F10:lle korkojen kera. Ensimmäinen jakso oli tämän vuoden tehokkainta Honkaa, jos unohdetaan vajaa kymmenminuuttinen jakson loppupuolella. Tällöin löysäsivät emännät tahtia ja olivat päästää vieraansa takaisin peliin. Tauolla sai Timo Lounio suojattinsa taas ryhdistäytymään eikä toisella puoliskolla enää annettu kokkolalaisille mahdollisuuksia.

12.7.2014 klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – Kokkola F10 5-0 (4-0)

11. 1 – 0 Samantha Monahan (Anna Vlasoff)

16. 2 – 0 Kiia Laine (Nea-Stina Liljedahl)

32. 3 – 0 Linda Nyman, rp

45+1. 4 – 0 Roosa Ariyo (Emma Koivisto)

84. 5 – 0 Kiia Laine (Jenny Danielsson)

kulmat: FC Honka 2, Kokkola F10 0

Yleisöä 126

14449858960_05468a8250_o

MVP Emma Koivisto

4. minuutilla hyökkäsi Honka ensimmäisen kerran vaarallisesti. Emma Koivisto nousi oikealta ja löysi keskityksellään Roosa Ariyon pään. Pusku suuntautui ohi oikealta, mutta Emma Koivisto sai pallon kiinni juuri päätyrajalta ja tarjoili taakse Sini Vehviläiselle. Hänenkin laukauksensa meni ohi oikealta.

Maalihanat aukenivat 11. minuutilla. Anna Vlasoff nousi vasemmalta päätyrajan kautta kohti maalia ja löysi edustalta vapaana olevan Samantha Monahanin, joka jatkoi pallon verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin aukeni Kokkola F10:lle jakson ainoa kunnon maalintekopaikka. Megan Lindsay pudotti vasemmalta tulleen keskityksen taakse Veera Vääräkoskelle, jonka laukaisusektorin honkapuolustus peitti niin, että ainoa suunta vedolle oli suoraan Vera Variksen syliin.

16. minuutilla antoi Nea-Stina Liljedahl vapaapotkun alueen oikealta puolelta. Puolustus palautti vaparin takaisin antajalleen, joka uudella yrittämällä tavoitti takatolpalta Kiia Laineen pään. Näin nähtiin harvinainen maali, sillä vaikka Kiia Laine on tehnyt liigassa 57 maalia, ei niistä liene kuin muutama päällä tehty.

19. minuutilla nousi Roosa Ariyo voimalla vasemman kautta päätyrajalle ja lähetti pallon etutolpalle, josta Sini Vehviläinen tuikkasi sen tolpan juuresta ohi.

23. minuutilla leikkasi Emma Koivisto oikealta keskelle ja siirsi viereen Kiia Laineelle, joka harhautti vastustajan ja tykitti maalipuiden väliin, mutta yli maalin.

32. minuutilla nousi Roosa Ariyo taas vasemmalta alueelle, jossa Ebba Sandell esti häntä keltaisen kortin ja rangaistuspotkun arvoisesti. Linda Nyman tykitti pilkulta pallon varmasti verkkoon.

14449886509_7b6c79fe08_o

Linda Nyman keskittyy rankkariin, 3-0

Tämä 3-0 tilanne latisti pelin joksikin aikaa ja tuuditti kotijoukkueen hyvän olon tunteeseen, joten peli siirtyi kävelyvauhtiin. Niinpä vieraat huomasivat tilaisuutensa tulleen ja lisäsivät vauhtia jakson loppua kohti. Palloa pelattiin pitkä tovi Hongan kenttäpuoliskolla, mutta emäntien puolustuslinja oli kuitenkin sen verran hereillä, ettei vieraita sentään maalipaikoille päästetty.

Avausjakson lisäajalla tuli Honka sitten vielä kerran vastustajan maalille asti. Emma Koiviston keskitys oikealta tavoitti maalin edestä Roosa Ariyon, jonka jatkon Linda Säätelä torjui. Pallo jäi torjunnasta edelleen honkahyökkääjälle, joka ei uuden mahdollisuuden saatuaan enää toista kertaa erehtynyt ja tauolle siirryttiin selvissä 4-0 numeroissa.

Toisen jakson ensimmäinen tilanne oli taas Hongan aiheuttama. Anna Vlasoff heitti sivurajan vasemmalta päädyn tuntumasta Kiia Laineelle, joka pudotti alueen takakulmalle Roosa Ariyolle. Hänen lujan alanurkkalaukauksensa sai Linda Säätelä vangittua.

50. minuutilla tarjoili vieraiden Rosita keskikentältä viereen Megan Lindsaylle, jonka laukaus alueen ulkopuolelta meni ohi oikealta.

Kolme minuuttia myöhemmin oli sama kaksikko asialla. Rosita syötti oikealta pystyyn Megan Lindsaylle, jonka lujaan ja vaaralliseen keskitykseen sai Nea-Stina Liljedahl päänsä väliin ja tilanne purkautui.

57. minuutilla antoi Hongan Linda Nyman vapaapotkun keskikentän vasemmalta puolen takatolpalle, josta Anna Auvinen liukui pallon hieman ohi maalin.

14636057082_4cb0aa855d_o

Kiia Laine karkaa viimeistelemään viimeistä

60. minuutilla syötti Hongan Anna Vlasoff vasemmalta viereen juuri kentälle vaihdetulle, ensiesiintymisensä honkapaidassa liigassa tehneelle Nadine Laajalle. Hän jatkoi viereen Kiia Laineelle, jonka tykitys nousi yli maalin.

76. minuutilla nähtiin Kokkola F10:n vaarallisin maalipaikka, kun Olga Ahtinen tempaisi yllättäen 30 metristä pallon kaaressa ylärimaan. Paluupallo pelattiin vielä Megan Lindsaylle, joka jatkoi tolppaan, mutta oli samalla paitsioasemassa.

Heti seuraavalla minuutilla oli Viktoria Byskatalla tilaisuus rikkoa kuparinen, mutta Vera Varis koppasi varmasti alueelta lähteneen laukauksen.

Minuuttia myöhemmin Hongan Linda Nyman siirsi palloa etuoikealle Linda Niemiselle, joka vapautti edelleen etuoikealta Roosa Ariyon alueelle, mutta laukaus suuntautui etutolpan väärälle puolelle.

84. minuutilla sinetöityivät loppunumerot. Jenny Danielsson syötti keskiviivan tuntumasta ihanteellisen syötön etuoikealle alueen rajoille puolustuksen taakse Kiia Laineen juoksulinjalle. Hän otti pallon alas ja ohitti varmasti Linda Säätelän Pallo keskelle ja 5-0 taululle.

Ottelun lopun merkittävin tapahtuma oli Hongan viimeinen vaihto, kun sisään tullut Martina Fernström suoritti liigadebyyttinsä.

Veikkauspörssin parhaana palkittiin Emma Koivisto, joka aloitti laitapakkina ja pelasi ottelun lopun topparina estäen Anna Auvisen kera tarkasti vieraiden lähentelyt.

FC Hongan slogan, “mahdollisuuksien vuosi”, jatkaa voiton myötä elämäänsä, kun Åland United voitti PK-35 Vantaan. Hongan voitolla suurten takaa-ajo supisti kärjen eroja. Matkaa vantaalaisiin on nyt kolme pistettä ja saarelaisiin neljä. Kokkolan onni häviöstä huolimatta on se, että sekä NiceFutis että HJK hävisivät ottelunsa. TPS sen sijaan nousi voitollaan mukaan taisteluun viimeisestä yläloppusarjan paikasta, josta nämä neljä joukkuetta kilvoittelevat kolmen pisteen sisällä.

Ennen MM-kisataukoa pelaa FC Honka vielä yhden kotipelin, kun 19.7. ONS saapuu Tapiolaan.

Tsempparit:

Olga Ahtinen, Kokkola F10

Kiia Laine, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Emma Koivisto, FC Honka

2p Anna Vlasoff, FC Honka

1p Ebba Sandell, Kokkola F10

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl (44. var, 57. Linda Nieminen), Emma Koivisto; Kiia Laine (87. Martina Fernström), Linda Nyman, Samantha Monahan; Roosa Ariyo, Sini Vehviläinen (59. Nadine Laaja), Jenny Danielsson

vaihdossa: Ida Strengell, Riikka Hannula

Kokkola F10:

Linda Säätelä; Kaisa Kotka, Katie Kelly, Janni Laakso, Emmi Niskakangas (70. Oona Ahtinen); Viktoria Byskata (80. Sofia Matikainen), Rosa Herreros Ossorio; Veera Vääräkoski (46. Emma Malkamäki), Olga Ahtinen, Ebba Sandell (32. var); Megan Lindsay

vaihdossa: –

Erotuomari Minka Vekkeli, avustavat erotuomarit Tonja Paavola ja Nina Hammarberg, tarkkailija Kaj Natri.

Otsikkokuvan kuvateksti: Rosita ja Viktoria Byskata yrittävät pysyä Samantha Monahanin vauhdissa.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

Back to top