Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: HJK- FC Honka

Julkaistu
14394003020_d03e7fa241_o

Heidi Paajosen 1-0 roikotus on uponnut takakulmaan yli Vera Variksen.

Molemmat jaksot kulkivat Helsingin helteessä saman kaavan mukaan. Alku mentiin HJK:n määrätessä tahdin ja loppua kohti käänsi Honka peliä itselleen. Liekö lämpimällä kelillä ollut vaikutusta pelaajien liikkeeseen, sillä siksi verkkainen oli vauhti läpi ottelun. Lisäksi valtaosa laukauksista leijaili yli maalin ja matalat vedot ohi tolppien.

Kaksi maalia toki nähtiin ja ne olivatkin merkkimaaleja tekijöilleen. HJK maalasi puolen tunnin kohdalla, kun ensimmäisen liigaottelunsa jo liigan avauskaudella 2007 pelannut Heidi Paajonen roikutti pallon sisään tehden samalla uransa ensimmäisen liigamaalin. Sitten pelailtiin näissä numeroissa aivan ottelun loppuhetkille asti, kunnes Hongan supervaihtopelaaja, liigan tehokkaimpiin kuuluva Sini Vehviläinen tasoitti ottelun kymmenen minuutin kentällä olon jälkeen. Tämä maali oli samalla hänelle uran 60. liigamaali. Näillä mentiin loppuun asti eikä tasapeli varmaankaan tyydyttänyt kumpaakaan valmentajaa HJK:n taistellessa yläloppusarjapaikasta ja Honka mitaleista.

5.7.2014 klo 16.00 Töölön Pallokenttä 2, nurmi

HJK – FC Honka 1-1 (1-0)

30. 1 – 0 Heidi Paajonen (Ella-Rosa Huusko)

86. 1 – 1 Sini Vehviläinen (Kiia Laine)

kulmat: HJK 6, FC Honka 3

Yleisöä 193

14600771073_c4d3da4561_o

Jennifer Ludemann yrittää Nea-Stina Liljedahlin reppuselkään rangaistuspotkun arvoisesti.

HJK aloitti ottelun terhakkaammin ja tätä edesauttoi Hongan alakerran karkeat virheet. 4. minuutilla vieraat tuhrivat pallon Vera Saastamoiselle, joka pääsi vapaasti virittämään tykkinsä. Laukaus oli liiankin tarkka, sillä se kimmahti oikeasta tolpasta takaisin kentälle.

8 minuuttia myöhemmin Honka tarjoili uuden paikan emännille, jotka pääsivät kolmen pelaajan rintamana etenemään kohti Vera Variksen vartioimaa maalia. Laura Hyvösen laukaus lähti ehkä turhankin kaukaa eikä honkavahdilla ollut vaikeuksia pallon vangitsemisessa.

Honka pääsi ensimmäiseen kunnon hyökkäykseensä vasta 16. minuutilla. Riikka Hannula siirsi oikealta keskelle Jenny Danielssonille, joka jatkoi pystyyn alueen rajalle Samantha Monahanille. Tämän jaloista pallo siivottiin, mutta HJK:n epäonneksi suoraan vasemmalta nousseen Anna Vlasoffin jalkoihin. Hän eteni kohti maalia, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni sivuverkkoon.

Kolme minuuttia myöhemmin heitti Hongan Emma Koivisto sivurajan oikealta keskiviivan tuntumasta Linda Niemiselle, joka jatkoi yhdellä kosketuksella pystyyn Samantha Monahanille. Hän syötti alueen rajalta keskelle Anna Vlasoffille, joka palautti pallon, mutta tästä seurannut Monahanin laukaus sujahti oikealta ohi.

Pari minuuttia myöhemmin sai Honka vapaapotkun 25 metristä. Jenny Danielsson siirsi viereen Linda Nymanille, jonka painava laukaus meni hieman ohi vasemmasta yläkulmasta

Seuraavaksi muutettiin sitten tulostaulun numeroita. Heidi Paajonen heitti sivurajan oikeasta reunasta läheltä päätyrajaa. Ella-Rosa Huusko palautti pelivälineen ja ilmeisesti keskitykseksi tarkoitettu pallo kaartoi kauniisti pelaajaryhmän yli pudoten takakulman alanurkkaan.

Maali hieman shokeerasi vieraita ja seuraava kymmenminuuttinen meni toipuessa ja sehän sopi emännille, jotka olivat tuplata johtonsa 42. minuutilla. Iina Salmi antoi kulmapotkun oikealta. Pallo siivottiin ulos maalilta ryhmän takana päivystäneelle Laura Hyvöselle, jonka takanurkkalaukauksen pelasti Anna Auvinen maaliviivalta.

Hieman ennen loppua oli HJK tyriä johtonsa. Riikka Hannula sai pystypallon alueen rajalle, mutta maalivahti Noora Matikainen ehti juuri ennen häntä palloon. Syöttö omien väliin aukaisi nopeimmin paikalle ehtineelle Hongan Linda Nymanille maalipaikan, mutta Noora Matikainen ehti paikkaamaan torjuen heittäytymällä pallon alanurkasta kulmaksi. Sen jälkitilanteesta purettiin pallo vielä Jenny Danielssonin jalkoihin, mutta laukaus kaartoi hieman ohi oikean tolpan.

14580659335_06394bcb3b_o

Sini Vehviläinen karkaa Heidi Lindströmiltä ja ampuu tasoituksen.

Toinen jakso alkoi HJK:n kahdella Iina Salmen vaarallisella kulmapotkulla. Ensimmäisestä puski Ella-Rosa Huusko hieman ohi ja toisen jälkitilanteesta tykitti jo maalin makuun päässyt Heidi Paajonen hieman yli.

57. minuutilla pääsi Honka peliin mukaan ja sai heti tuhannen taalan paikan. Kulman jälkitilanteessa jyräsi HJK:n Jennifer Ludemann Nea-Stina Liljedahlin yli, varoitus ja pallo pilkulle. Hongan kapteeni Anna Auvinen latasi kohti vasenta alanurkkaa, mutta sinne ehti myös Noora Matikainen, jonka hieno heittäytyminen pelasti kotijoukkueen.

Puoliajalla kentälle vaihdettu Hongan Kiia Laine pelasi yritteliäästi ja tykitti heti paikan saatuaan. Tunnin pelin kahden puolen laukoi hän kolmesti, mutta tällä kertaa joko ohi tai Noora Matikaisen ulottuville.

59. minuutilla löysi HJK:n Jessi Hietanen Iina Salmen alueen rajalta. Laukaus kiertyi kohti takanurkkaa, mutta Vera Varis torjui pallon kulmaksi. Iina Salmi nosti kulman maalille, jossa pallo lopulta lirui pelaajaryhmän keskeltä Vera Variksen käsiin.

67. minuutilla heitti vieraiden Roosa Ariyo sivurajan oikealta nopeasti Emma Koivistolle, joka eteni ja laukoi kohti takanurkkaa. Hyvin sijoittunut Noora Matikainen ehti vangitsemaan pallon.

Pari minuuttia myöhemmin nousi Hongan Anna Vlasoff vauhdilla vasenta laitaa ja pudotti lopuksi takaviistoon Tia Häliselle. Hän nousi laukaisuetäisyydelle, mutta Noora Matikainen vangitsi putken alle lähteneen vedon.

72. minuutilla sai Honka vapaapotkun 30 metristä. Nea-Stina Lildedahlin kierteinen laukaus putosi kohti maalia, mutta meni kuitenkin pallon mitan yli.

79. minuutilla syötti takaa-ajajien Emma Koivisto oikealta alueen rajalle keskelle Sini Vehviläiselle, joka löysi takaa Linda Nymanin. Hänen vetonsa meni samasta reiästä kuin hetkeä aikaisempi vapaapotku.

Loppunumerot sinetöitiin 86. minuutilla. Kiia Laine pyöri väkkäränä klubilaisten keskellä ja sai tuikattua eteen Sini Vehviläiselle, jolle oli jätetty liikaa tilaa. Niinpä 25 metristä lähtenyt laukaus painui tarkasti vasempaan yläkulmaan ja siirryttiin tasanumeroihin.

Loppu sitten pelailtiin pois. Honka ehkä hieman halukkaammin yritti hakea voittomaalia, mutta HJK ei siihen pienintäkään mahdollisuutta antanut.

“Ottelu tärkeys näkyi molemilla joukkueilla. HJK teki valtavan määrän töitä ja pääsimme otteluun mukaan vasta viimeisellä puolella tunnilla lähinnä onnistuneiden vaihtojen kautta. Sini Vehviläinen,  Kiia Laine ja Tia Hälinen paransivat pallollista peliämme ja oli lopussa meillä useita mahdollisuuksia ratkaista peli, mutta laukaukset menivät ohi tai yli maalin. Riikka Hannulan loukkaantuminen vei myös tehoa hyökkäyksistämme”, Hongan päävalmentaja Timo Lounio kertoi ottelun jälkeen.

“HJK otti yrityksellään ja taktiikallaan vauhdin pois. Näin he tekivät myös 0-0 pelissä PK-35 Vantaata vastaan”, Lounio lisäsi.

Hongan osalta pelit jatkuvat ensi lauantaina 12.7. Tapiolassa, kun oivaan vireeseen päässyt Kokkola F10 saapuu vieraaksi.

Tsempparit:

Jonna Front, HJK

Anna Vlasoff, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Noora Matikainen, HJK

2p Heidi Paajonen, HJK

1p Jenny Danielsson, FC Honka

Kokoonpanot:

HJK:

Noora Matikainen; Mari Perasto, Jennifer Ludemann (58. var), Jenna Front, Heidi Paajonen; Iina Salmi(72. var, 78. Heidi Lindström), Jessi Hietanen (20. var, 71. Sanna Mäki), Laura Hyvönen; Vera Saastamoinen, Jonna Front (83. Annika Tossavainen), Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Minna Huhtamo, Iida Muinonen, Tiina Jukarainen, Hanna Pyhäjärvi

FC Honka:

Vera Varis; Roosa Ariyo (76. Sini Vehviläinen), Anna Auvinen (89. var), Nea-Stina Liljedahl (61. var), Emma Koivisto; Linda Nyman, Jenny Danielsson, Linda Nieminen (46. Kiia Laine); Anna Vlasoff, Samantha Monahan, Riikka Hannula (46. Tia Hälinen)

vaihdossa: Liisa Salo, Martina Fernström, Nadine Laaja

Erotuomari Minna Mäenpää, avustavat erotuomarit Piia Jäntti ja Laura Koskinen, tarkkailija Veijo Vainio.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top