Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: FC Honka – PK-35 Vantaa

Julkaistu
14527623945_3502f6d64b_o

Roosa Ariyo iski tasoitusmaalin ja piti laidallaan Katri Nokso-Koiviston nousut kurissa.

FC Honka voitti PK-35 Vantaan 3-2 ja kavensi eron sarjakärjessä jatkaviin vantaalaisiin neljäksi pisteeksi. Samalla katkesi PK-35 Vantaan sarjan alusta saakka jatkunut tappiottomien otteluiden putki, joka jäi näin ollen 11 pelin mittaiseksi. Samalla katkesi toinenkin putki, nimittäin tähän asti ovat kaikki Tapiolassa pelatut näiden joukkueiden väliset liigaottelut päättyneet naapurikaupungin naisten voittoon.

28.6.2014 klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – PK-35 Vantaa 3-2 (1-1)

5. 0 – 1 Linda Ruutu (Sanni Franssi)

13. 1 – 1 Roosa Ariyo (Samantha Monahan)

64. 1 – 2 Sanni Franssi

80. 2 – 2 Samantha Monahan (Emma Koivisto)

82. 3 – 2 Nea-Stina Liljedahl

kulmat: FC Honka 1, PK-35 Vantaa 8

Yleisöä 168

14526175484_2db5b49634_o

Hongan Sini Vehviläinen vierailijoiden Maiju Hirvosen ja Laura Kivistön puristuksessa.

Ottelun avausjakso oli PK-35 Vantaan hallintaa ja Linda Ruutu vei vieraat jo 5. minuutilla johtoon. Roosa Ariyo tasoitti 8 minuuttia myöhemmin ja Honka onnistui taistellen pitämään maalilukemat tasoissa taukoon asti. Toisen jakson alku oli sitten Hongan heiniä, kunnes Sanni Franssi karkasi maalin tekoon 64. minuutilla. Tästä seurasi lievä lamaannus espoolaisten leirissä ja seuraava vartti mentiin vieraiden tahdissa. Tämän jälkeen saivat emännät taas pelin juonesta kiinni ja ottelu kääntyi Samantha Monahanin ja Nea-Stina Liljedahlin kahden minuutin välein tehdyillä osumilla. PK-35 yritti lopussa vimmatusti hakea aukkoja Hongan puolustuksesta, mutta emännät pitivät sarjakärjen visusti poissa maalipaikoilta.

Ottelun avausmaali nähtiin siis jo 5. minuutilla. Pirjo Leppikangas ehti oikealla laidalla pitkään juoksupalloon juuri ennen päätyrajaa ja syötti maata pitkin etutolpalle. Sanni Franssi nappasi pallon Hongan toppareiden nenän edestä ja pudotti taakse, josta Linda Ruutu täräytti pelivälineen takanurkkaan.

Kolme minuuttia myöhemmin antoi Linda Ruutu kulmapotkun maalin edustalle, josta Katri Nokso-Koivisto nosti pallon yläputkeen. Vera Varis onnistui lopulta kaapimaan pallon haltuunsa ennen kuin enemmän vahinkoa ehti tapahtua.

Jälleen kolme minuuttia lisää ja oli seuraavan hässäkän aika emäntien päädyssä. Sanna Saarinen nosti pallon alueen ulkopuolelta aivan putken alle, mutta Vera Varis ylettyi nostamaan sen yli maalin kulmaksi. Linda Ruutu antoi totuttuun tapaan taas kulman maalille, josta pallo ajautui alueen rajalle Heidi Kivelälle. Hänen laukauksensa nousi kuitenkin yli maalin.

13. minuutilla teki Honka sitten tasoitusmaalin ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään. Nopea vastaisku lähti Samantha Monahanin keskialueen pystysyötöstä toppareiden väliin. Roosa Ariyo rynni voimalla pallon perässä läpi samasta aukosta ja päästyään alueelle sijoitti pelivälineen verkkoon Paula Myllyojan vasemman jalan vierestä.

22. minuutilla saivat vantaalaisen vapaapotkun hyvästä paikasta aivan alueen tuntumasta, mutta Vera Varis liimasi Sanna Saarisen vedon varmasti.

14527609865_2d409f506c_o

Samantha Monahan puski 2-2 tasoituksen ja palkittiin ottelun parhaana.

Jakson loppupuolella sai Honka taas juonesta kiinni ja loi pari hyvää maalipaikkaa. Ensin keskitti Jenny Danielsson oikealta alueelle yli ensimmäisen ryhmän. Pallo pomppasi Riikka Hannulan juoksulinjalle, mutta ilmasta lähtenyt laukaus nousi taivaisiin.

Seuraavaksi järjesti Jenny Danielsson vasemmalta vetopaikan Linda Nymanille, jonka 25 metristä lähtenyt veto vastapalloon kiersi vain hieman ohi vasemman tolpan.

Toisen jakson alkuun tuli päättäväinen kotijoukkue ja vei paineen vieraiden päätyyn. 51. minuutilla antoi Linda Nyman kulman oikealta lujana etutolpalle, josta vantaalaiset saivat pallon vaivoin siivottua.

Muutaman minuutin päästä olivat Riikka Hannula ja Sini Vehviläinen taas pahanteossa vieraiden päädyssä. Laukaus kimmahti puolustajan jalasta ylös ja oli jo menossa yli Paula Myllyojan maaliin, mutta hän sai venytettyä itseensä lisää pituutta ja sai juuri ja juuri vangittua pelivälineen.

59. minuutilla hätyyteltiin ensimmäistä kertaa toisella jaksolla espoolaismaalia. Tia-Maria Jaakonsaari nousi röyhkeästi vapaaseen tilaan ja pamautti alueen rajalta kohti vasenta alanurkkaa, mutta nyt oli Vera Variksen vuoro venyä ja hän sai sormineen työnnettyä pallon kulmaksi.

64. minuutilla katkaisi Sanni Franssi keskikentällä Hongan nopean nousun ja kirmasi vielä nopeammin vasenta laitaa kohti espoolaismaalia karistaen kaikki mustapaidat kannoiltaan. Päästyään alueelle hän latasi kohti takanurkkaa. Vera Varis sai näppinsä väliin, mutta ei riittävästi joten tilanteen jälkeen jatkettiin taas vantaalaisjohdossa.

Honka oli kuitata jo seuraavasta tilanteesta, kun Samantha Monahan pudotti alueen rajalta taakse Jenny Danielssonille. Veto vapaasta paikasta nousi kuitenkin yli maalin.

Kun tästäkään ei tullut tulosta, vaikutti siltä, että emännät tyytyivät kohtaloonsa ja pisteet matkaisivat taas kerran Vantaalle.

14341031269_b1d8d951ec_o

Toukokuun Naisten Liigan pelaaja Riikka Hannula sai ennen ottelun alkua palkintonsa.

Timo Lounio piiskasi kuitenkin vielä kerran suojattinsa vauhtiin ja vanhojen hyvien aikojen loppukiriin. 80. minuutilla nousi Emma Koivisto vauhdilla oikeaa laitaa ja keskitys lähti lennokkaasti alueelle. Riikka Hannula ei aivan ylettynyt puskuun, mutta takaa noussut Samantha Monahan sitten puski pompanneen pallon Paula Myllyojan näppien edestä verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin repesi espoolaisyleisö sitten toden teolla. Nea-Stina Liljedahl antoi sivuvapaapotkun oikealta alueelle pelaajien taakse. Tällä kertaa ryntääjät eivät ylettyneet palloon, mutta tarkka kuti pomppasi maan ja takatolpan kautta sisään siirtäen emännät ensi kertaa johtoasemaan.

Tuo johto pysyi sitten loppuun asti ja kentällä nähtiin espoolaisittain normaalia iloisemmat voittojuhlat.

Espoolaisjuhlilla lopetettiin, mutta myös aloitettiin, sillä Riikka Hannula palkittiin ennen ottelua Naisten Liigan Veikkauksen toukokuun pelaajana. Tuon valinnan suoritti Jalkapallon Pelaajayhdistys eli pelaajat itse.

Tsempparit:

Sanna Saarinen, PK-35 Vantaa

Tia Hälinen, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Samantha Monahan, FC Honka

2p Sanni Franssi, PK-35 Vantaa

1p Jenny Danielsson, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen (68. Anna Vlasoff), Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Emma Koivisto; Samantha Monahan (85. Linda Nieminen), Linda Nyman, Jenny Danielsson; Riikka Hannula, Sini Vehviläinen (56. Kiia Laine), Roosa Ariyo

vaihdossa: Ida Strengell, Martina Fernström, Nadine Laaja, Julia Säppi

PK-35 Vantaa:

Paula Myllyoja; Katri Nokso-Koiviso, Maiju Hirvonen (78. Tiia Peltonen), Laura Kivistö, Pirjo Leppikangas; Tia-Maria Jaakonsaari, Vilma Väisänen (85. Netta Koso, 87. var); Sanna Saarinen, Heidi Kivelä (86. var), Linda Ruutu (74. Tia Painilainen); Sanni Franssi

vaihdossa: Velma Oikarinen, Sofia Litendahl, Tia Laine, Annica Karlsson

Erotuomari Lina Lehtovaara, avustavat erotuomarit Tonja Paavola ja Anu Jokela, tarkkailija Tuomo Fasta.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top