Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: FC Honka – ONS

Julkaistu
14505350209_2bf8b66ed2_o

Emma Koivisto pelasi loistavan viimeisen kotipelin ennen MM-kisoja ja syksyn opintoja rapakon takana

FC Honka piti toisen kerran peräkkäin maalinsa koskemattomana Tapiolan nurmella, kun se kukisti ONS:n puhtaasti 4-0. Tällä kertaa kotijoukkue puolusti niin tiiviisti, että oululaiset eivät saaneet aikaan laukaustakaan kohti maalia. Tosin emännätkin saivat harjoitella maalin tekemistä täyden tunnin ennen kuin helähti. Siihen asti olivat kaikki laukaukset suuntautuneet joko ohi maalin tai suoraan päin oululaisvahti Liisa Rahkolaa. Helteinen sää vaikutti myös siihen, että ottelu oli aika laiskavauhtinen. Vasta lopussa Honka lisäsi sen verran kierroksia, että maaliero repesi selväksi. Avausosuma merkittiin lopulta ONS:n omaksi maaliksi ja viimeisen kymmenminuuttisen aikana muuttivat Riikka Hannula, Jenny Danielsson ja Samantha Monahan tulostaulun numeroita.

19.7.2014 klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – ONS 4-0 (0-0)

60. 1 – 0 oma maali

83. 2 – 0 Riikka Hannula (Jenny Danielsson)

88. 3 – 0 Jenny Danielsson (Linda Nyman)

90. 4 – 0 Samantha Monahan (Jenny Danielsson)

kulmat: FC Honka 9, ONS 0

Yleisöä 107

14689602774_386c3a3bb6_o

Samantha Monahan “alustaa” avausmaalin

Avausjakso nyhjättiin kiikarinumeroissa, mutta oli Hongalla siinäkin paikkansa tehdä osumia. Ensimmäiset maalitilanteet syntyivät 7. minuutilla. Samantha Monahan nousi oikean reunan kautta päätyyn ja tavoitti maalin edestä Jenny Danielssonin, joka pudotti taakse Sini Vehviläiselle. Hänen takanurkkalaukauksensa meni oululaisia hipaisten pallon verran ohi tolpasta. Linda Nyman antoi seuranneen kulman takatolpalle, josta Tia Hälinen pudotti pallon Jenny Danielssonille. Hänen laukauksensa pystyi ONS:n pelaajamuuri blokkaamaan ulos alueelta.

Kolme minuuttia myöhemmin vapautti Samantha Monahan ristipallolla puolustuksen selustaan Jenny Danielssonin vasemmalta läpi. Tälläkin kertaa kiertyi pallo hieman ohi takatolpan.

26. minuutilla syötti Samantha Monahan oikealta keskelle alueen rajalle Sini Vehviläiselle, joka jatkoi jalkakikalla pallon alueen sisään Anna Vlasoffille. Hänen laukauksensa suuntautui suoraan Liisa Rahkolan syliin.

Kolme minuuttia myöhemmin kierrättivät Kiia Laine ja Sini Vehviläinen pallon vasempaan laitaan Roosa Ariyolle, joka rynni alueelle ja syötti keskelle nousseelle Sini Vehviläiselle. ONS oli kuitenkin ehtinyt miehittää maalinedustan niin hyvin, että laukaus puuroutui puolustuksen jalkamereen.

Kaksi minuuttia myöhemmin katkaisi tämän vuoden viimeistä kotipeliään pelannut Emma Koivisto ONS:n hyökkäyksen ja siirsi etuvasemmalle Roosa Ariyolle, joka syötti pitkän pallon ristiin kohti oikeaa kulmalippua. Samantha Monahan otti pelivälineen haltuun ja jatkoi maalin eteen nousseelle toppari Emma Koivistolle. Hän ohjasi kantapäällään pallon melkein maaliin, sillä se lirui vasempaan tolppaan ja Liisa Rahkola ennätti vangitsemaan irtopallon maalin edestä.

14505309870_0f8e809f92_o

Riikka Hannula laukoo 2-0 ja kauden kahdeksannen maalinsa

35. minuutilla tavoitti Emma Koiviston pystypallo alueen takaa Jenny Danielssonin, joka jatkoi etuoikealle Samantha Monahanille. Hän palautti pallon Danielssonille, jonka laukaus pysähtyi Liisa Rahkolan hyppysiin.

Viimeinen ensimmäisen jakson mahdollisuus maalitilin avaamiseen nähtiin 41. minuutilla. Roosa Ariyo vapautti ristipallolla Jenny Danielssonin yksin alueen oikealle puolen. Hän latasi kunnon hevosenpotkun, mutta jälleen kerran suoraan päin Liisa Rahkolaa eikä pallo mennyt nytkään maalivahdin läpi.

Toisen jakson ensimmäisen tilanteen petasi Kiia Laine pystysyötöllään alueelle Jenny Danielssonille, mutta hänen laukauksensa suuntautui yli maalin.

56. minuutilla antoi ONS:n laitapuolustaja liian hiljaisen palautuksen Liisa Rahkolalle ja kentälle tauolla vaihdettu Riikka Hannula ehti väliin. Hän lirutti pallon ohi maalivahdin, mutta myös ohi takatolpan.

Muutama minuutti myöhemmin kuljetti Roosa Ariyo poikittain alueen rajan takana kunnes aukeni vetopaikka ja lopulta laukaus sujahti pallon mitan ohi oikean tolpan.

Tunnin pelin kohdalla toi honkavyörytys viimein tulosta. Jenny Danielsson kuljetti oikeaa laitaa ja syötti pystyyn Riikka Hannulalle. Hän ohitti näppärästi puolustajan päädyn kautta ja tavoitti maalin edestä Samantha Monahanin. Sam kiersi maalivahdin oikealta ja laukoi kohti maalia. Oululaispuolustaja yritti siivota pallon vielä maaliviivalta, mutta tykitti epäonnekseen pallon maalin kattoon ja näin avausmaali merkittiin lopulta omaksi maaliksi.

14711888523_23a6987886_o

Sam sinetöi loppunumerot

Heti perään katkoi Hongan 180. liigaottelunsa pelannut Anna Auvinen oululaissyötön ja laittoi välittömästi pitkän pallon etuvasemmalle Riikka Hannulalle. Hän sai 1v1 tilanteessa pelattua jalkansa vapaaksi ja lähetti pelivälineen kohti takanurkkaa. Veto jäi vain sen verran löysäksi, että Liisa Rahkola ehti vangitsemaan pallon.

63. minuutilla oli sitten ONS:n ensimmäinen ja viimeinen maalipaikka. Se tarkoitti tällä kertaa vapaapotkua keskeltä 30 metristä. Juliana Bawa tykitti kohti maalia, mutta pallo putosi maalin katolle. Vera Varis oli kylläkin hyvin mukana tilanteessa ja olisi saanut torjuttua pallon, jos se olisi pudonnut poikkipuun alle.

66. minuutilla oli taas tuloksetonta ilotulitusta oululaisalueella. Emma Koivisto laittoi pystyyn Jenny Danielssonille, joka jatkoi oikeaan päätyyn Riikka Hannulalle. Hän palautti alueelle nousseelle Jenny Danielsonille, jonka vedon puolustus torjui kulmapotkuksi. Totuttuun tapaan antoi Linda Nyman kulman, joka suuntautui takatolpalle. Valtava hässäkkä päättyi lopulta Kiia Laineen nostoon, joka kimmahti tolpan kautta ulos.

Emma Koiviston yli menneen laukauksen jälkeen aukeni heti uusi maalipaikka. Maalipotku otettiin haltuun ja nopealla syöttöketjulla Tia Hälinen, Samantha Monahan ja Jenny Danielsson pelattiin Riikka Hannula vapaaksi alueelle, mutta veto meni yli maalin.

Ennen seuraavaa maalia ehti Riikka Hannula vielä laukomaan ohi takatolpasta Samantha Monahanin tarjoilun. 2-0 tilanteen avasi Jenny Danielsson syöttämällä oikeasta laidasta alueelle Riikka Hannulalle. Tällä kertaa hänen sijoituksensa meni ohi Liisa Rahkolan, mutta tolpan juureen ja ennen kaikkea sen sisäpuolelle.

Seuraava kuitti tuli viisi minuuttia myöhemmin. Linda Nyman antoi kulman vasemmalta matalana etutolpalle ja Jenny Danielsson jatkoi yhdellä kosketuksella kantapäällä suoraan sisään.

Viimeisen maalin alusti juuri kaksikymppisten MM-kisoihin valittu Jenny Danielsson. Hän nousi upeasti oikean päädyn kautta alueelle ja tarjoili maalin eteen nousseelle Samantha Monahanille. Suora jatko muutama sekunti ennen täyttä aikaa sinetöi 4-0 loppulukemat.

Vielä ennen MM-kisataukoa on Hongalla edessään hankala vierasmatka Turkuun. Ylemmästä loppusarjasta tiukasti taisteleva TPS haki Pallokissoista puhtaan 3-0 voiton eikä todellakaan tule olemaan helppo vastus kotikentällään. ONS yrittää puolestaan kuroa piste-eroa muihin kotipelissään NiceFutista vastaan.

Tsempparit:

Liisa Rahkola, ONS

Tia Hälinen, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Jenny Danielsson, FC Honka

2p Emma Koivisto, FC Honka

1p Juliana Bawa, ONS

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen (85. Nadine Laaja), Anna Auvinen, Emma Koivisto, Anna Vlasoff; Samantha Monahan, Linda Nyman, Kiia Laine (69. Linda Nieminen); Jenny Danielsson, Sini Vehviläinen (46. Riikka Hannula), Roosa Ariyo

vaihdossa: Liisa Salo

ONS:

Liisa Rahkola; Emilia Halm, Juliana Bawa, Pauliina Haavisto, Veera Ämmälä; Iida Nurmos, Lotta Juusola (90. Terhi Jokela); Jenna Vääräniemi (46. Helena Juttula), Sini Pätsi, Anni Miettunen (87. Hanna Putaala); Sanni Päkkilä

vaihdossa: Karoliina Muurimäki

Erotuomari Hausin Fathulla, avustavat erotuomarit Piia Jäntti ja Laura Koskinen.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top