Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: TPS – FC Honka

Julkaistu

Tiukasti ylemmän loppusarjan paikasta taisteleva TPS otti tärkeän 3-1 voiton FC Hongasta nousten samalla himoitsemalleen kuudennelle sijalle.

TPS otti johtopaikan itselleen Ria Ölingin vapaapotkumaalilla. Tuon jälkeen otti Honka ohjat käsiinsa teki ansaitun tasoituksen Riikka Hannulan tekemänä. Puolen tunnin pelin jälkeen vaikutti siltä, että turkulaiset hyytyivät totaalisesti Yläkentän helteessä. Honka ei vain pystynyt käyttämään etsikkoaikaansa hyväkseen.

Toiselle puoliajalle tulikin sitten uudesti syntynyt TPS. FC Honka ei löytänyt lääkkeitä nuorten kärkipelaajien Ria Ölingin ja Hanna Ruohomaan pysäyttämiseksi. Näiden johdolla TPS teki muutaman nopean ja tehokkaan vastaiskun ja kun molemmat maalasivat kerran, riitti se tällä kertaa ansaittuun voittoon.

26.7.2014 klo 16.00 Turun Urheilupuiston Yläkenttä, tekonurmi

TPS – FC Honka 3-1 (1-1)

12. 1 – 0 Ria Öling

26. 1 – 1 Riikka Hannula

50. 2 – 1 Hanna Ruohomaa (Ria Öling)

84. 3 – 1 Ria Öling (Eveliina Mäkelä)

kulmat: TPS 4, FC Honka 3

Yleisöä 97

Ottelun ensimmäisen vaarallisen paikan järjesti TPS:n Julia Tunturi syöttämällä pystyyn etuvasemmalle Hanna Ruohomaalle alueen sisään. Sitkeästi mukana pysynyt toppari Anna Auvinen pystyi kuitenkin blokkaamaan laukauksen kulmapotkuksi. Kulman jälkitilanteessa espoolaispuolustus rikkoi ja TPS sai vapaapotkun keskeltä 18 metristä. Tästä Ria Öling täräytti pallon vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan.

19. minuutilla pääsi Honka ensimmäisen kerran hätyyttelemään turkulaismalia. Jenny Danielsson syötti oikealta laidalta pystyyn Riikka Hannulalle, joka pyörähti ohi puolustajan, mutta laukoi alueen rajalta suoraan Inkeri Niemen syliin.

Kuvio toistui viisi minuuttia myöhemmin, kun Tia Hälinen katkaisi TPS:n avauksen ja syötti pystyyn puolustajien välistä Riikka Hannulan tekopaikkaan. Tällä kertaa laukaus meni maita pitkin Inkeri Niemen ulottuville.

Pari minuuttia myöhemmin kolmas kerta toden sanoi. Linda Nyman antoi keskikentän vasemmalta laidalta vapaapotkun kierteisenä takatolpalle, josta pallo tuli pelaajarykelmästä maalin eteen eikä Riikka Hannula kolmatta kertaa erehtynyt vaan niittasi FC Hongan 500:n Naisten Liigan maalin verkkoon. Tuo jäikin sitten Hongan ainoaksi ilonaiheeksi tästä ottelusta.

Kaksi minuuttia lisää ja Hongalla oli ensimmäinen mahdollisuus siirtyä johtoon. Linda Nyman otti vastustajan maalipotkun haltuun ja lähetti pystypallon, johon Tia Hälinen ehti ensimmäisenä. Hän siirsi vauhdissa pallon ohi vastaan tulleen Inkeri Niemen, mutta pallo kuitenkin karkasi eikä Tia Hälinen saanut sitä kiinni ennen kuin päätyrajan väärällä puolella.

Hongan tulitus jatkui 34 minuutilla, kun Kiia Laine tavoitti alueen tuntumasta ylös nousseen Anna Auvisen. Hänen oikeaan kulmaan suuntautuneen laukauksensa liimasi Inkeri Niemi varmasti.

Pari minuuttia myöhemmin taisteli Hongan Samantha Monahan jo kerran menettämänsä pallon takaisin itselleen ja pyörähti kohti aluetta. Hän tavoitti sen sisältä oikeaa laitaa vauhdilla nousseen Emma Koiviston, jonka tulisen vedon edessä oli jälleen kerran Inkeri Niemi.

43. minuutilla järjesti Honka jakson viimeisen maalipaikan. Jenny Danielsson pudotti oikeassa laidassa taakse Emma Koivistolle, jonka ristipallo tavoitti vasemmalta Tia Hälisen. Hän pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta palkintoraadin kummasti unohtama Inkeri Niemi torjui upeasti tämänkin lähentelyn.

Toisella jaksolla nähtiin sitten Ria Ölingin ja Hanna Ruohomaan järjestämä upea show. Se alkoi 50. minuutilla, kun Ria Öling kuljetti oikealta vasemmalle alueen takana ja vapautti pystysyötöllä puolustuksen taakse Hanna Ruohomaan eikä hän erehtynyt päästyään nokikkain Vera Variksen kanssa.

73. minuutilla pääsi Ria Öling kokeilemaan avausmaalin toisintoa, mutta tällä kertaa vapaapotku nousi yli oikean yläkulman.

Hongan toisen jakson ensimmäinen maalipaikka tuli vasta 79. minuutilla. Sitkeästi turkulaispuolustuksen seassa taistellut Samantha Monahan pääsi kokeilemaan alueen rajalta Inkeri Niemen näppien kestävyyttä, pitivät.

Heti seuraavalla minuutilla vapautti Ria Öling Julia Tunturin vasemmalta läpi, mutta laukaus suuntautui etutolpan väärälle puolelle.

84. minuutilla niittasi TPS ottelun. Eveliina Mäkelä taisteli oikealla päätyrajalla pallon sitä suojaavalta espoolaispuolustajalta ja tavoitti maalin takanurkalta vapaana olleen Ria Ölingin, joka kyllä tiesi mitä tyhjän maalin edessä pallolle tehdään.

Hongan viimeinen pyristys nähtiin 89. minuutilla. Roosa Ariyon pitkä pystysyöttö oikeassa laidassa tavoitti Anna Auvisen, joka nousi alueen kulmalle ja syötti maalivahdin eteen. Riikka Hannula ei aivan ehtinyt jatkamaan palloa sisään.

Seuraavalla minuutilla oli vuorostaan TPS:n viimeinen paikka. Terhi Ristolainen syötti oikeassa laidassa pystyyn Ria Ölingille, jonka keskityksen Hanna Ruohomaa puski kohti maalia, mutta Vera Varis koppasi pallon.

Kuten viimeinenkin tilanne osoitti, pelasivat molemmat maalivahdit hyvän ottelun eivätkä voineet maaleille mitään. Torjuntojen lisäksi kumpikin katkaisi kahdesti vaarallisen keskityksen ja pallot liimautuivat tiukasti hanskoihin.

Näin siirryttiin turkulaisjuhlissa nuorten MM-kisatauolle. FC Hongan Emma Koivisto jätti samalla liigakentät tämän vuoden osalta opiskelujen vuoksi. Seuraavan kerran honkaset ovat tositoimissa lauantaina 30. elokuuta, kun NiceFutis saapuu Espooseen.

Hongan päävalmentaja Timo Lounio antoi täyden tunnistuksen kotijoukkueelle.

“Hävisimme toisella puoliajalla kentän jokaisella alueella. TPS:llä oli yhtenäisempi puolustus, liikkuvampi keskikenttä ja vaarallisemmat kärjet. Meidän kaksi edellistä otteluamme olivat päättyneet helppoihin voittoihin. Nyt nälkäisempi TPS taisteli enemmän ja ansaitsi voiton”, Lounio kommentoi ottelua.

“Emma Koiviston lisäksi myös Roosa Ariyo pelasi kauden viimeisen ottelunsa. Roosa lähtee Ruotsiin opiskelemaan”, Lounio lisäsi.

Tsempparipalkinnot:

Ria Öling, TPS

Tia Hälinen, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Ria Öling, TPS

2p Tia Hälinen, FC Honka

1p Hanna Ruohomaa, TPS

Kokoonpanot:

TPS:

Inkeri Niemi; Mira Uronen (54. var), Saija Östlund, Tiina Vatanen (48. var), Terhi Ristolainen; Sari Tikkanen (23. var, 46. Emma Santamäki), Julia Tunturi, Sini Laaksonen, Janni Kurokallio (57. Eveliina Mäkelä); Ria Öling, Hanna Ruohomaa

vaihdossa: Karoliina Lindstedt, Alina Schrey, Veronica Sui, Janniina Haapaniemi, Heidi Rannikko

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff (70. Roosa Ariyo), Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Emma Koivisto (76. var); Kiia Laine (13. var, 57. Linda Nieminen), Linda Nyman, Samantha Monahan; Tia Hälinen, Riikka Hannula, Jenny Danielsson (75. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Nadine Laaja

Erotuomari Miikka Lähdesmäki, avustavat erotuomarit Laura Koskinen ja Sini Hakala.

Back to top