Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: FC Honka – NiceFutis

Julkaistu
14897889288_8e0b1915ba_o

Tämä nähtiin 7 kertaa, Honka juhlii maalia

Työharjoittelun myötä FC Honkaan Ruotsista palannut Kaisa Ranki oli lauantain kiistaton tähti Tapiolassa. Energinen opiskelija aiheutti juhlaottelussaan hämmennystä sekä kentällä että sen ulkopuolella. Sadannen liigaottelunsa pelannut Kaisa Ranki teki pelissä kaksi maalia, syötti yhden ja kuittasi ansaitusti kolme veikkauspörssipistettä. Nämä pöytäkirjamerkinnät aiheuttivat myös sekaannusta ottelupöytäkirjan täyttäjille, sillä palloverkko ei vielä suostunut tunnistamaan ottelun sankaritarta. Niinpä hänen maalinsa ja pisteensä piti syöttää toiselle pelaajalle, jotta palloverkon sai suljettua. Nämä tapahtumat korjataan tietenkin myöhemmin oikeiksi.

30.8.2014 klo 16.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – NiceFutis 7-0 (3-0)

19. 1 – 0 Kaisa Ranki

23. 2 – 0 oma maali

39. 3 – 0 Kaisa Ranki (Linda Nyman)

57. 4 – 0 Riikka Hannula (Kaisa Ranki)

61. 5 – 0 Linda Nyman rp.

79. 6 – 0 Anna Auvinen (Linda Nyman)

90+3. 7 – 0 Samantha Monahan (Martina Fernström)

kulmat: FC Honka 10, NiceFutis 1

Yleisöä 102

15084465755_b98d2f6213_o

Siiri Liljan kauden avausottelu oli työteliäs

FC Honka joutui laittamaan ryhmityksensä uuteen uskoon pelaajasiirtojen vuoksi, mutta se ei kentällä näkynyt. Espoolaiset vyöryttivät hyökkäyksiään tehokkaasti kohden ykkösvahdin paikan perinyttä Siiri Liljaa. Vastaavasti vierailijat tuhrivat omat paikkansa ohilaukauksiin ja lisäksi maalia kohti suuntautuneet hyvätkin vedot nollasi Vera Varis mallikkaasti.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukeni vieraille. Netta Hannula oli päästä yksin alueelle, mutta sivusta tilanteeseen liukunut Linda Nyman blokkasi pallon itselleen.

13. minuutilla oli emäntien vuoro. Linda Nieminen keskitti oikealta maalin eteen. Puolustus siivosi pelivälineen takatolpalle, josta Riikka Hannula tykitti päin vastustajaa. Pallo kimposi pilkun tietämille Samantha Monahanille, joka latasi yli maalin.

19. minuutilla nähtiin ensimmäinen väläys uuden vahvistuksen nopeudesta. Kaisa Ranki syöksyi oikeaa laitaa kohti aluetta, harhautti vastaan tulleen puolustajan ja laukoi avausmaalin takanurkkaan.

Neljä minuuttia myöhemmin muutettiin tulostaulun lukemia toistamiseen. Linda Nieminen keskitti maalin eteen ja peliväline kimmahti Siiri Liljan vangitsemisyrityksestä maaliin. Loistavasti tuominnut norjalainen erotuomari Henrikke Nervik muutti kyseisen osuman ottelun jälkeen omaksi maaliksi.

NiceFutiksen Brooke Barbutolla oli kaksikin paikkaa maalitilin avaamiseen vapaapotkuista, mutta sekä oikealta että vasemmalta lähteneet kierteiset vedot menivät muutaman pallon mitan ohi takanurkasta.

Ennen vieraiden seuraavaa rynnistystä ehti Kaisa Ranki tempaista kääntölaukauksen niukasti ohi takanurkasta.

14897812510_769d64f976_o

Liigadebytantti Suvi Kärkkäinen

Porilaisten vierastyövoima oli seuraavan tilanteen arkkitehteinä. Katrin Loo nousi oikealta ja tavoitti alueen rajalta Brooke Barbuton. Hän pääsi tykittämään tuplaharhautuksen jälkeen, mutta Vera Varis liimasi pallon oikeasta ylänurkasta.

Heti perään kimposi Hongan avaus alueen rajalle Katrin Loolle, joka sai rauhassa laukaista kohti takanurkkaa, mutta Vera Varis venyi hienosti ja sai ohjattua pallon kulmapotkuksi.

Kaisa Rankin seuraavan rynnistyksen pystyi Siiri Lilja vielä torjumaan kulmapotkuksi.

39. minuutilla oli Hongalla jälleen kulma, jonka Linda Nyman antoi aivan maalin eteen. Syntyi valtava hässäkkä, jonka myötä pääsivät emännät kolmesti kokeilemaan laukausta, mutta yhtä monta kertaa oli puolustus blokkaamassa viimeisen vedon mennessä uudeksi kulmaksi. Sen antoi Linda Nyman suoraan Kaisa Rankille, joka pyörähti irti vastustajasta ja tykitti pallon etukulmasta sisään.

Emännät järjestivät vielä yhden tilanteen ennen taukoa. Sini Vehviläinen nousi alueelle, käytti Kaisa Rankia seinänä ja pääsi laukomaan, mutta Siiri Lilja sai työnnettyä pallon ohi maalin.

Sama kuvio toistui heti toisen jakson aluksi, poikkeuksena ainoastaan se, että nyt seinänä toimi Riikka Hannula. Seuranneen kulman antoi Linda Nyman takatolpalle ja pallo kimposi joko tolpasta tai tolppapelaajasta maalin eteen Riikka Hannulalle. Hänen laukauksensa jäi voimattomaksi ja Siiri Lilja koppasi pelivälineen.

Sitten oli Tia Hälisen vuoro nousta vasemmalta ja tarjoilla paikka Sini Vehviläiselle, jonka veto meni tällä kertaa etutolpan väärältä puolen.

15081440521_13e2f7097c_o

Sam tekee 7-0 toppareiden Amanda Collins ja Leigh Jakes välistä

57. minuutilla avasi espoolaisten Linda Nieminen oikealta pystyyn Kaisa Rankille. Hän leikkasi keskelle ja yritti vapauttaa alueelta Sini Vehviläisen. Pallo karkasi, mutta apuja löytyi sivulta, kun Riikka Hannula leikkasi palloon ja ehti tuikata sen sisään Siiri Liljan nenän edestä.

61. minuutilla sai Honka rangaistuspotkun käsivirheen seurauksena. Linda Nyman tykitti pallon pilkulta takuuvarmasti maalin ylänurkkaan ja tilanteeksi jo 5-0.

Seuraava maali tehtiin taas erikoistilanteesta. Anna Auvinen nousi oikea-aikaiseen puskuun Linda Nymanin kulmapotkussa eikä Siiri Liljalla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia estää kuudetta maalia.

FC Honka viimeisteli murskalukemat lisäajan kolmannella minuutilla. Honka vyörytti hyökkäyksen vasenta laitaa ylös ja sen päätteeksi nousi Martina Fernström alueelle ja tarjoili viereen Samantha Monahanille, joka sinetöi takuuvarmasti seitsemännen maalin.

Jos oli Kaisa Rankin paluu myrskyisä, niin ei sovi myöskään unohtaa nuoren espoolaisen Suvi Kärkkäisen liigadebyyttiä eikä Anna Laurilan paluuta liigakentille kahden vuoden tauon jälkeen.

Alkusarjan viimeisellä kierroksella onkin sitten molemmilla joukkueilla haastavat vastustajat. NiceFutis joutuu hakemaan lisäpisteitä ja ylemmän loppusarjan paikkaa Åland Unitedin emäntänä. FC Hongalla on edessään vaikea vierasmatka Kuopioon, jossa se kohtaa pronssimitaleita tiukasti jahtaavan Pallokissat.

Tsempparit:

Netta Hannula, NiceFutis

Samantha Monahan, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Kaisa Ranki, FC Honka

2p Brooke Barbuto, NiceFutis

1p Linda Nieminen, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen, Linda Nyman, Anna Auvinen, Linda Nieminen; Samantha Monahan, Jenny Danielsson (65. Suvi Kärkkäinen), Martina Fernström; Riikka Hannula (76. Anna Laurila), Sini Vehviläinen (65. Nadine Laaja), Kaisa Ranki

vaihdossa: Kukka-Maaria Polso, Andrea Englund

NiceFutis:

Siiri Lilja; Niina Sirviö, Leigh Jakes, Amanda Collins, Essi Huppunen; Milla Rantamäki (51. Jessica Kannosto), Tanya Näsman (48. var, 83. Marika Oksanen), Brooke Barbuto, Mira Laurila (44. Jutta Rantala), Netta Hannula; Katrin Loo

vaihdossa: Tanja Peltomaa, Alina Kuoppala

Erotuomari Henrikke Nervik, Norja, avustavat erotuomarit Nina Hammarberg ja Yasmin Huttunen, tarkkailija Kaj Natri.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top