Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: Pallokissat – FC Honka

Julkaistu

Pronssitaistelu jatkuu samoista asemista ylemmässä loppusarjassa, sillä sarjanelonen Pallokissat ja kolmonen FC Honka tasasivat pisteet runkosarjan viimeisellä kierroksella. Näin FC Honka pitää kolmatta sijaa hallussaan viiden pisteen marginaalilla. Hopeasija on karannut jo kahdeksan pisteen päähän, joten suuret ovat suuria tänäkin vuonna.

6.9.2014 klo 16.00 Savon Sanomat Areena, Kuopio

Pallokissat – FC Honka 1-1 (0-0)

80. 1 – 0 Anni-Maija Kauppila

89. 1 – 1 Anna Auvinen (Linda Nyman)

Yleisöä 172

Ottelussa pelattiin pääosin keskikentällä ja Honka pyrki pitämään liukkaan virolaisen Signy Aarnan tiukasti kurissa. Niinpä maaleja nähtiinkin vasta ottelun lopussa. Ensin Anni-Maija Kauppila vei kotijoukkueen johtoon vapaapotkun jälkitilanteesta. Tästä aloitti Honka sitkeän takaa-ajon, joka tuotti tulosta lopulta viime minuuteilla, kun Anna Auvinen puski Linda Nymanin antaman kulmapotkun sisään.

“Molemmat joukkueet pelasivat 70 minuuttia todella tarkkaa, maltillista ja kurinalaista peliä puolustussuuntaan. Sen jälkeen ehkä väsymys alkoi luoda tilaa kentälle. Ehkä ottelun merkitys näkyi molemmilla, me halusimme säilyttää vähintään 5 pisteen eron, ja Pallokissat varmasti halusi kuroa eroa mitalisijoihin”, Hongan II-valmentaja Luciano Posillipo kertasi ottelun kulkua.

FC Honka esitteli liigayleisölle uuden pelaajan, kun Puerto Ricon tyttömaajoukkueissa pelannut Nicole Rodriguez suihki suoraan avaukseen. Hän on viimeksi pelannut USA:n mantereella.

Molemmat joukkueet kärsivät loukkaantumisista ja sairasteluista ja kokoonpanot elivät viime hetkille saakka. Niinpä maaottelutauko tulee hyvään aikaan. Flunssaiset pelaajat lienevät jo terveitä, kun ylempi loppusarja alkaa 21.9.2014. FC Honka aloittaa tuolloin kotona ja vastaan tulee Merilappi United.

Veikkauspörssipisteet:

3p Katarina Naumanen, Pallokissat

2p Kiia Laine, FC Honka

1p Anni-Maija Kauppila, Pallokissat

Kokoonpanot:

Pallokissat:

Pauliina Tähtinen; Katarina Naumanen, Signy Aarna, Anni-Maija Kauppila, Paula Auvinen, Neea Berg, Jenni Kuosmanen, Erika Winter, Maarit Toppinen (64. Iida Laakkonen), Piia Jukarainen, Tiia Savolainen (83. Janni Mönkkönen)

vaihdossa: Marjukka Mikkonen

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff, Martina Fernström (72. Sini Vehviläinen), Riikka Hannula (78. Suvi Kärkkäinen), Linda Nyman (44. var), Linda Nieminen, Nicole Rodriguez, Anna Auvinen, Samantha Monahan, Kiia Laine (82. var), Tia Hälinen (58. Jenny Danielsson)

vaihdossa: Kukka-Maaria Polso

Erotuomari Kirsi Heikkinen

Back to top