Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014 Yläloppusarja: FC Honka – Merilappi United

Julkaistu
15286016936_097db6075a_o

Hongan tasaisen joukkueen paras Samantha Monahan teki ensimmäisen ja kolmannen sekä syötti toisen. Tässä Tanja Miettunen toteaa avausmaalin synnyn.

Merilappi United aloitti ottelun Tapiolassa todella pirteästi ja vei alun vaaralliset maalipaikat nimiinsä 3-1. Puolen tunnin pelin jälkeen FC Honka sitten iski kahdesti pallon verkkoon ja peli oli taputeltu. Lopullinen niitti tuli ensimmäisen jakson lopulla, kun emännät latoivat kaksi lisämaalia. Toiselle jaksolle suurin intensiteetti hiipui ja loppu oli enemmänkin pelailua.

21.9.2014 klo 14.00 Tapiolan urheilupuiston nurmi

FC Honka – Merilappi United 7-1 (4-0)

33. 1 – 0 Samantha Monahan (Sini Vehviläinen)

36. 2 – 0 Kiia Laine (Samantha Monahan)

42. 3 – 0 Samantha Monahan (Kaisa Ranki)

45+1. 4 – 0 Linda Nyman, rp

48. 5 – 0 Jenny Danielsson (Tia Hälinen)

65. 6 – 0 Sini Vehviläinen

74. 7 – 0 Kaisa Ranki (Tia Hälinen)

88. 7 – 1 Natalia Kuikka

kulmat: FC Honka 5, Merilappi United 1

Yleisöä 127

15305915001_925e9ab264_o

Kiia Laine kaikessa rauhassa 2-0. Kuvassa myös Hongan Tia Hälinen sekä MelUn Larissa Kuikka, Esther Edem ja Janita Puhakka.

Ottelun avausmaali syntyi 33. minuutilla. Jenny Danielsson keskitti vasemmalta alueelle, josta pallo purettiin takarajalle Sini Vehviläiselle. Hän siirsi viereen Samantha Monahanille, joka täräytti pallon suoraan alakulmaan.

Kolme minuuttia myöhemmin tavoitti Samantha Monahanin keskitys vasemmalta laidalta yksin maalin eteen unohdetun Kiia Laineen, jolla oli kaikki maailman aika käytettävissään pallon siirtämiseksi verkkoon eikä maalivahti Heidi Svärdillä ollut mitään mahdollisuuksia estää toista maalia.

Tästä osumasta sekosivat vierailijan pasmat ja hetken verran vain pelailtiin, kunnes 42. minuutilla muutettiin jälleen numeroita taululla. Kaisa Ranki nousi vauhdilla oikeasta laidasta ja lähetti lujan poikittaissyötön takatolpalle, josta Samantha Monahan niittasi ottelun kolmannen osuman.

Avausjakson lisäajalla kaadettiin Anna Auvinen kulmapotkun jälkitilanteessa ja pallo vietiin pilkulle. Linda Nyman tykitti rangaistuspotkun varmasti sisään ja tauolle siirryttiin selvissä 4-0 numeroissa.

Toista jaksoa ehdittiin pelata vain kolmisen minuuttia, kun pallo oli taas maalissa. Tia Hälinen nousi vasemmalta alueen kulmalle ja löysi vierestä Jenny Danielssonin, joka pelasi jalkansa vapaaksi ja täräytti pallon etukulmasta sisään.

65. minuutilla sai Hongan Sini Vehviläinen pallon keskialueella ja kuljetti sen väkisin alueelle harhauttaen vastustajat tieltään yksi kerrallaan. Kuljetuksen huipuksi hän vei vielä Heidi Svärdin kahville ja tökkäsi pallon maaliviivalta sisään.

Hongan viimeinen maali syntyi 73. minuutilla. Tia Hälinen nousi voimalla vasemmalta päätyyn ja syötti takaviistoon Kaisa Rankille. Hän ajoi sisään ja tykitti ylös putken alle Hongan seitsemännen.

15122284759_a726d609a3_o

Kaisa Ranki 7-0 Esther Edemin estelyistä huolimatta.

Vaikka Hongan Linda Nieminen otti kaksi keltaista korttia viiden minuutin välein, ei se juurikaan vaikuttanut pelin painopisteeseen. Natalia Kuikka tosin teki viime minuuteilla vieraiden ainoan tykittämällä melkein kolmestakymmenestä metristä aivan putken alle. Alun painetta lukuun ottamatta melkein työttömänä ollut Vera Varis oli voimaton tarkan vedon suhteen. Hänen toisen jakson ainoa torjuntansa oli tosin sitäkin komeampi, kun hän esti yksin läpi pelatun Tinja Jokelaisen maalintekoaikeet. Ottelu oli lisäksi Vera Varikselle juhlaottelu, sillä hän sai 100 liigapeliä täyteen.

Merilappi United esitteli yleisölle kaksi liigadebytanttia. Farmisopimuksen myötä RoPSista saatu Tinja Jokelainen pelasi hyvän ottelun ja hänet vaihdettiin vasta lisäajalla Ida Korpeen, joka myös pääsi ensimmäistä kertaa liigaviheriölle.

FC Hongan pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun vastaan tulee suoraan liigan huipulta Åland United. Alkuvihellys soi kello 16.00.

Tsempparit:

Natalia Kuikka, Merilappi United

Sini Vehviläinen, FC Honka

Ensimmäistä kertaa Tapiolan liiganurmella Hongan Nicole Rodriguez, tässä painostamassa Giuleana Lopezia.

Ensimmäistä kertaa Tapiolan liiganurmella Hongan Nicole Rodriguez, tässä painostamassa Giuleana Lopezia.

Veikkauspörssipisteet:

3p Samantha Monahan, FC Honka

2p Tia Hälinen, FC Honka

1p Natalia Kuikka, Merilappi United

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen, Linda Nyman, Anna Auvinen, Linda Nieminen (72. var, 77. 2.var=pun); Kiia Laine, Martina Fernström (46. Nicola Rodriguez), Samantha Monahan (57. Julia Säppi); Jenny Danielsson, Sini Vehviläinen (69. Suvi Kärkkäinen), Kaisa Ranki (61. var)

vaihdossa: Kukka-Maaria Polso

Merilappi United:

Heidi Svärd; Janita Puhakka, Esther Edem, Larissa Kuikka, Tanja Miettunen (57. Anna Keränen); Iida Jaako, Camilla Kari (61. var, 67. Jenni Suhonen), Natalia Kuikka, Laura Tolonen; Giuleana Lopez, Tinja Jokelainen (90+2. Ida Korpi)

vaihdossa: –

Erotuomari Lina Lehtovaara, avustavat erotuomarit Sini Hakala ja Joona Manninen, tarkkailija Ville Simola.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top