Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014 Yläloppusarja: FC Honka – Åland United

Julkaistu
15183792430_752c892d86_o

Emilia Iskanius virittää vetoa avausmaaliin.

Åland United juotti FC Hongalle taas karvasta kalkkia ottelun viime minuuteilla, kun Cynthia Uwak iski voittomaalin 87. minuutilla. Myös kauden aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa ovat pisteet jaettu uudestaan otteluiden lopussa. Keväällä ÅU:n Ella Vanhanen tasoitti pelin 89. minuutilla ja kesällä saman seuran Juliette Kemppi teki voittomaalin 86. minuutilla.

Tämän viikon ottelun aloitti Åland United todella räväkästi ollen koko ajan karvaamassa ylhäältä ja pyrkien sen myötä nopeisiin vastaiskuihin. Palkintona tästä syntyi Emilia Iskaniuksen avausmaali ja heti perään uitti Juliette Kemppi jo toisen kerran pallon verkkoon. Tosin pitkällisen tuomarineuvottelun jälkeen jälkimmäinen maali hylättiin paitsiona. Ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen ottelu tasoittui.

Toisella jaksolla oli vuorostaan Honka lievästi niskan päällä ja vain Marianna Tolvasen ja Cynthia Uwakin henkilökohtaiset taidonnäytteet pelastivat pisteet Ahvenanmaalle. Sitkeästi taistellut Honka tuli toisella puoliskolla kahdesti tasoihin Sini Vehviläisen ja Riikka Hannulan hienoilla maaleilla, mutta tällä kertaa se ei riittänyt palkintoon.

15370172202_3bfe7cd8ed_o

Sini Vehviläinen kiertää Ellen Ahlströmin, 1-1.

FC Honka – Åland United 2-3 (0-1)

13. 0 – 1 Emilia Iskanius (Sarah Robbins)

54. 1 – 1 Sini Vehviläinen

69. 1 – 2 Marianna Tolvanen (Cynthia Uwak)

71. 2 – 2 Riikka Hannula (Kaisa Ranki)

87. 2 – 3 Cynthia Uwak (Monica Dolinsky)

kulmat: FC Honka 6, Åland United 3

Yleisöä 154

15183965327_2411a13649_o

Riikka Hannula venyttää 2-2.

Ottelun avausmaali syntyi 13. minuutilla. Juliette Kemppi nousi oikeaa laitaa ylös alueen sivurajalle ja pudotti taakse Sarah Robbinsille. Hän siirsi viereen Emilia Iskaniukselle, joka tykitti unelmavedon melkein 30 metristä yläputken kautta sisään.

Honka tasoitti 54. minuutilla, kun Sini Vehviläinen haistoi saarelaisten löysän palautuksen maalivahdille. Hän ehti ensimmäisenä palloon, kiersi taidolla Ellen Ahlströmin ja sijoitti tyhjiin.

Saarelaiset siirtyivät uudelleen johtoon 69. minuutilla. Cynthia Uwak toi pallon vasemmalta etuviistoon keskelle, jossa Marianna Tolvanen otti kuljetusvuoron haltuunsa. Hän nousi vauhdilla ohi puolustuksen ja täräytti alueen rajoilta yli Vera Variksen putken alle.

Honka tasoitti toistamiseen seuraavasta hyökkäyksestään. Tia Hälinen nousi yli keskiviivan ja syötti oikeaan laitaan Kaisa Rankille, joka ajoi päätyyn, kierähti takaisin ja keskitti takatolpalle. Sinne noussut Riikka Hannula ohjasi suoraan ilmasta pallon verkkoon.

Ottelun loppupuolella tykittivät molemmat muutaman kerran hiuksen hienosti ohi maalin, kunnes helähti ratkaisevan kerran. Monica Dolinsky pisti keskiviivalta pitkän pallon alueen rajalle, josta vikkeläjalkainen Cynthia Uwak ehti siirtää pallon sivuun ennen honkatoppareita ja vastaan tullutta maalivahtia. Näiden törmäillessä keskenään kuljetti Uwak pallon kaikessa rauhassa maaliin.

15183772350_e0f1c284cd_o

Cynthia Uwak karkaa voittomaalin tekoon.

Honka ei saanut tämän takaiskun jälkeen enää peliään kuosiin ja vieraat pelasivat taidokkaasti lopun ajan pois.

Tämän voiton myötä on Åland United erittäin lähellä mestaruuden uusimista, varsinkin kun TPS vei pisteet PK-35 Vantaalta. Kuitenkin uudistunut Honka oli tehdä yllätyksen materiaaliltaan ylivoimaista vierastaan vastaan. Emännät roikkuivat alkuhämmästyksen jälkeen hyvin pelissä mukana ja hallitsivatkin pitkät tovit ottelua. Seuraavaksi espoolaiset pääsevät testaamaan sarjakakkosen otteita naapurikaupungissa, kun vastaan asettuu ensi lauantaina PK-35 Vantaa.

Tsempparit:

Monica Dolinsky, Åland United

Samantha Monahan, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Kaisa Ranki, FC Honka

2p Emilia Iskanius, Åland United

1p Anna Auvinen, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff (90+1. Suvi Kärkkäinen), Linda Nyman (85. Linda Nyman), Anna Auvinen, Tia Hälinen; Jenny Danielsson (88. Julia Säppi), Kiia Laine, Samantha Monahan; Riikka Hannula, Sini Vehviläinen (71. Nicola Rodriguez), Kaisa Ranki

vaihdossa: Kukka-Maaria Polso, Martina Fernström

Åland United:

Ellen Ahlström; Maryette Karring, Kim Sundlöv, Pille Raadik, Ella Vanhanen (63. Hanna Blomberg); Sarah Robbins, Emilia Iskanius; Adelina Engman (59. Cynthia Uwak), Monica Dolinsky, Marianna Tolvanen (73. Nora Heroum); Juliette Kemppi

vaihdossa: Sanna Åhlander

Erotuomari Minna Mäenpää, avustavat erotuomarit Arttu Hautamäki ja Sini Hakala, tarkkailija Tuomo Fasta.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top