Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014 Yläloppusarja: PK-35 Vantaa – FC Honka

Julkaistu
15251698577_94466a7663_o

Kaisa Ranki tykittää 1-1 takanurkkaan.

PK-35 Vantaa oli kahden rangaistuspotkun verran parempi, kun se kuittasi 4-2 voiton FC Hongasta. Heidi Kivelä iski emäntien ensimmäisen ja Sanna Saarinen viimeisen maalin pilkulta. Siinä välissä ensin Kaisa Ranki tasoitti, Katri Nokso-Koivisto sekä Vilma Hakala siirsivät vantaalaiset kahden maalin päähän ja Sini Vehviläinen kavensi pelin 3-2 numeroihin.

Maalien lisäksi oli Hongalla kolme tuhannen taalan paikkaa lisäosumiin. Linda Nieminen latasi oman reboundin tolpasta ulos, Riikka Hannula jatkoi keskityksen pilkun takaa korkeuksiin ja Sini Vehviläisen nosto jäi karkumatkan päätteeksi vajaaksi.

4.10.2014 klo 16.00 Myyrmäen jalkapallostadion

PK-35 Vantaa – FC Honka 4-2 (1-1)

17. 1 – 0 Heidi Kivelä, rp.

27. 1 – 1 Kaisa Ranki, vp.

66. 2 – 1 Katri Nokso-Koivisto (Sanna Saarinen)

74. 3 – 1 Vilma Hakala (Sanna Saarinen)

81. 3 – 2 Sini Vehviläinen (Jenny Danielsson)

88. 4 – 2 Sanna Saarinen, rp.

kulmat: PK-35 Vantaa 2, FC Honka 3

Yleisöä 98

15251544710_794d597e5f_o

Linda Nieminen pamauttaa tolppaan. Taustalla Tia Painilainen, Pirjo Leppikangas ja Laura Kivistö.

Ottelun alussa ei Hongalla ollut mitään hätää emäntien kanssa. Ensimmäinen maalitilanne olikin sitten pilkku, jonka Heidi Kivelä laukoi vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan.

Honka ei tästä masentunut vaan piti kenttätapahtumat tasaisina ja sai 27. minuutilla vapaapotkun noin 20 metristä. Kaisa Ranki tykitti matalan vedon ohi muurin takanurkkaan tasoittaen ottelun.

Ensimmäisen jakson loppu oli suhteellisen tasaista pelailua ilman huippuvaarallisia tilanteita.

Toisen jakson maalitili avautui 66. minuutilla. Sanna Saarinen antoi kulmapotkun oikealta aivan maalin eteen, josta Vera Varis nyrkkeili pallon epäonnekseen suoraan Katri Nokso-Koiviston jalkoihin. Hän latasi suoraan ilmasta putken alle. Vera Varis sai vielä kätensä väliin, mutta pallo ei muuttanut riittävästi suuntaa vaan painui maalin kattoon.

15435053231_d43f2ebf4e_o

Vera Varis ei ylety riittävästi palloon ja kohta Nokso-Koivisto täräyttää 2-1.

74. minuutilla pääsi PK-35 nopeaan vastaiskuun, kun Sanna Saarinen laittoi pitkän etuvasemmalle Vilma Hakalalle. Hän nousi päädyn kautta alueelle ja laukoi voimalla pallon etunurkasta Vera Variksen käsien kautta sisään.

Edes kahden maalin takaa-ajo ei masentanut espoolaisia vaan jatkuva paine pysyi emäntien kenttäpuoliskolla. Lopulta aukeni kavennuksen paikka, kun Jenny Danielssonin pitkä pallo kimposi Sini Vehviläisen jalkoihin ja läpi päästyään sijoitti hän varmasti ohi Velma Oikarisen.

Honka jatkoi edelleen vyörytystään, mutta silti ratkaisu nähtiin espoolaisittain väärässä päässä. Pari minuuttia ennen täyttä aikaa saivat emännät harppuunahyökkäyksen jälkeen toisen rankkarin, jonka tällä kertaa Sanna Saarinen tykitti alanurkkaan ja lopullinen niitti oli nähty.

15438250535_07f6ab7a0a_o

Vilma Hakala on juuri upottanut voittomaalin.

Maalivahti Velma Oikarisesta on näköjään tullut peikko Hongalle, sillä kolmesta pelaamastaan liigapelistä on tullut kaksi voittoa ja molemmat Honkaa vastaan. Lopuksi pitää ihmetellä palkintoraadin valintoja. Selvistä loppunumeroista huolimatta Honka vei varsinkin toisella jaksolla peliä mielin määrin ja vantaalaiset olivat ajoittain hätää kärsimässä, mutta eipä tullut silti Hongalle ensimmäistäkään pörssipistettä.

Hongan tappio ja samanaikainen Pallokissojen voitto lisäsi kiihkeyttä pronssitaistoon, sillä kuopiolaiset nousivat jo kahden pisteen päähän. Ennen viimeisen kierroksen keskinäistä ottelua vierailee Honka Turussa ja Pallokissat saavat emännöidä Åland Unitedia.

Veikkauspörssipisteet:

3p Hanne Ojanperä, PK-35 Vantaa

2p Tia Painilainen, PK-35 Vantaa

1p Sanna Saarinen, PK-35 Vantaa

Kokoonpanot:

PK-35 Vantaa:

Velma Oikarinen; Katri Nokso-Koiviso, Laura Kivistö, Pirjo Leppikangas, Tia Painilainen; Sanna Saarinen, Vilma Väisänen (9. var, 82. Eveliina Parikka), Heidi Kivelä (37. var), Hanne Ojanperä (69. Vilma Hakala); Linda Ruutu (66. Roosa Bröijer), Sanni Franssi

vaihdossa: Paula Myllyoja, Maiju Hirvonen

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff (73. Sini Vehviläinen), Linda Nyman (88. var), Anna Auvinen, Tia Hälinen; Kiia Laine (16. var), Martina Fernström (37. Linda Nieminen); Riikka Hannula (80. Suvi Kärkkäinen), Samantha Monahan, Kaisa Ranki; Jenny Danielsson (56. var)

vaihdossa: Kukka-Maaria Polso, Nadine Laaja, Nicole Rodriguez, Julia Säppi

Erotuomari Lina Lehtovaara, Nina Hammarberg ja Vera Lehtinen.

Ottelun parhaat palat:

https://youtu.be/BctvOcOA9U4

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top