Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014 Yläloppusarja: TPS – FC Honka

Julkaistu

FC Honka on ottanut Naisten Liigan alusta lähtien viisi peräkkäistä voittoa Turusta. Sen jälkeen taisteli TPS 0-0 tuloksen elokuussa 2012 ja tuossa ottelussa kortti kääntyi. Eilinen mukaan luettuna on TPS:llä nyt kolme peräkkäistä voittoa kotipeleissään.

Itse ottelussa Honka piti enemmän palloa ja loi useampia maalintekopaikkoja, mutta TPS iski totuttuun tapaan nopeilla vastaiskuilla, jotka olivat taas murhaavan tehokkaita. Pelin jälkeen sai tyttömaajoukkuevalmentaja Marko Saloranta jakaa ansaitusti 1998 syntyneelle maajoukkuepelaajalleen Veronica Timlinille parhaimmat veikkauspörssipisteet. Tämä nuori neitokainen ei ainoastaan tehnyt ensimmäistä liigamaaliaan kuudennessa liigapelissään vaan iski saman tien ensimmäisen hattutemppunsa täyteen.

11.10.2014 klo 13.30 Turun Urheilupuiston Yläkenttä, tekonurmi

TPS – FC Honka 4-3 (2-0)

16. 1 – 0 Veronica Timlin (Ria Öling)

37. 2 – 0 Julia Tunturi (Netta Laasio)

51. 2 – 1 Riikka Hannula (Samantha Monahan)

69. 3 – 1 Veronica Timlin

82. 3 – 2 Sini Vehviläinen (Anna Auvinen)

88. 3 – 3 Samantha Monahan (Kiia Laine)

89. 4 – 3 Veronica Timlin (Heidi Rannikko)

kulmat: TPS 1, FC Honka 7

Yleisöä 198

Ottelun ensimmäisen vartin Honka piti pääosin palloa, kunnes vartin täyttyessä iski kotijoukkue ensimmäisestä hyökkäyksestään. Mira Uronen lähetti pitkän pallon vasemmalta omalta alueelta keskelle Ria Ölingille, joka ohitti määrätietoisesti kolme vastustajaa nousten samalla päätyyn. Matala keskitys maalin eteen tavoitti Veronica Timlinin, joka juoksi avausmaalin sisään.

Hongan ensimmäinen maalitilanne nähtiin puolen tunnin kohdalla. Pallo jäi turkulaispuolustukselta Sini Vehviläisen jalkoihin ja hän tykitti saman tien, mutta pallo kaartui hieman ohi ylänurkan.

Pari minuuttia myöhemmin oli tasoitusmaali taas lähellä.  Suvi Kärkkäinen otti keskiviivan kohdilla purkupallon alas ja syötti eteen Samantha Monahanille. Hän jatkoi oikeaan laitaan Kaisa Rankille, joka keskitti takatolpalle. Sinne noussut Anna Auvinen puski tolpan juureen, mutta väärälle puolelle.

Sitten tuli espoolaisten niskaan taas kylmää vettä. Sini Laaksonen syötti keskiviivalta pystyyn Veronica Timlinille, joka nousi alueen rajalle ja pudotti oikeaan laitaan Netta Laasiolle. Hänen keskityksensä löysi Julia Tunturin pään honkapuolustajan ja maalivahdin edestä. Pusku putosi maaliviivalle, josta nuori turkulainen siirsi sen vielä sisään.

Ensimmäisen jakson viime hetkillä oli TPS:n Veronica Sui yllättää Vera Variksen. Nopea kääntölaukaus lähti vasemmalta laidalta ja oli pudota takaylänurkkaan. Honkavahti sai juuri ja juuri näppinsä väliin ja pallo kimmahti yläputkesta takaisin kentälle, josta puolustus siivosi pelivälineen sivurajasta ulos.

Toiselle jaksolle tuli todella päättäväinen vierasjoukkue. Heti alussa tykitti Jenny Danielsson tolppaa hipoen maisemiin ja hieman tämän jälkeen sai Honka kuparisensa rikki. Kaisa Ranki avasi oikealta pystyyn Sini Vehviläiselle, joka jatkoi sisäsyrjällä täydessä vauhdissa olleelle Samantha Monahanille. Hän nousi alueelle ja lähetti ristipallon vasemmalle takatolpalle Riikka Hannulalle, joka siirsi suoraan syötöstä sisään.

Tunnin kohdalla antoi Hongan Kaisa Ranki sivuvapaapotkun oikealta takatolpan suuntaan, josta Linda Nieminen puski voimalla hieman ohi oikean tolpan.

69. minuutilla tuntui ottelu ratkeavan. Veronica Timlin jyräsi keskiviivan tuntumassa alimman honkapelaajan, riisti pallon ja karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi hän viimeisteli kylmän rauhallisesti 3-1 numerot.

Tämän jälkeen sai Hongan Riikka Hannula toisen varoituksensa, joten kaikki luulivat pelin olleen taputeltu. Vaan vajaalukuinen espoolaisryhmä pistikin päälle sellaisen rumban, että se olikin kotijoukkue, joka oli hätää kärsimässä.

82. minuutilla haistoi Anna Auvinen turkulaispalautuksen ja nappasi pallon alueella siirtäen viereen Sini Vehviläiselle. Kokemuksen jalka puhui ja hän laittoi vapaassa tilassa varmasti 64. liigamaalinsa sisään.

89. minuutilla oli sitten Honka saada palkintonsa. Nadine Laaja siirsi keskikentällä oikealle Kiia Laineelle, joka keskitti saman tien alueelle. Samantha Monahan otti pallon haltuun, harhautti puolustajan ja latasi tasoituksen etuylänurkkaan. Näin teki Honka jo toisen maalinsa vajaalla pelaten.

Vaan eipä ollut peli vielä pelattu. Seuraavasta kotijoukkueen hyökkäyksestä sai tämä trilleri turkulaisittain onnellisen lopun. Sini Laaksonen syötti keskikentältä pystyyn Ria Ölingille, joka karisti varjostajansa ja tuikkasi pallon päätyyn, josta Heidi Rannikko tavoitti sen. Etutolpalle lähti samanlainen syöttö kuin ottelun avausmaalissa ja kuinka ollakaan, sama tyttö oli viimeistelemässä. Näin sai Veronica Timlin hattutempun täyteen ja kolme pistettä jäi Turkuun.

Lisäajalla haettiin vielä sinettiä ottelulle. Veronica Timlin oli karata vielä kerran, mutta Nadine Laaja esti häntä punaisen kortin arvoisesti. Alueen rajalta annetun vapaapotkun tykitti Julia Tunturi oikeaan tolppaan ja Heidi Rannikko pääsi vielä paluupalloon, mutta kierteinen pallo pyörähti pois ulottuvilta.

Tällä tuloksella jäi Hongan pronssimitali varmistamatta ja kun vielä Pallokissat kukisti Åland Unitedin, jäivät espoolaiset takaa-ajajiksi eli FC Honka tarvitsee viimeisellä kierroksella voiton Pallokissoista noustakseen mitaleille. Viimeisestä kierroksesta tulee muutenkin mielenkiintoinen, sillä jokaisessa ylemmän loppusarjan ottelussa taistellaan sijoituksista.

TPS-tv:n kooste ottelusta.

Tsempparipalkinnot:

Ria Öling, TPS

Kaisa Ranki, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Veronica Timlin, TPS

2p Julia Tunturi, TPS

1p Sini Vehviläinen, FC Honka

Kokoonpanot:

TPS:

Karoliina Lindstedt; Mira Uronen, Emma Santamäki, Tiina Vatanen, Aada Peltoniemi; Veronica Sui (62. Heidi Rannikko), Ria Öling, Julia Tunturi, Sini Laaksonen (68. var), Netta Laasio (46. Terhi Ristolainen); Veronica Timlin

vaihdossa: Katja Kankaanpää, Janniina Haapaniemi

FC Honka:

Vera Varis; Anna Vlasoff (46. Kiia Laine), Tia Hälinen (81. Nadine Laaja, 90+1 pun) , Anna Auvinen, Linda Nieminen; Jenny Danielsson, Suvi Kärkkäinen, Samantha Monahan (89 Nicole Rodriguez); Kaisa Ranki, Sini Vehviläinen, Riikka Hannula (46. var + 75. 2.var=pun)

vaihdossa: Kukka-Maaria Polso, Martina Fernström

Erotuomari Lina Lehtovaara, avustavat erotuomarit Jenni Mahlamäki ja Roosa Tuomi.

Back to top