Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2014: Åland United – FC Honka

Julkaistu

FC Honka kaatoi hallitsevan Suomen mestarin Åland Unitedin Suomen Cupin puolivälierässä. Honka oli terävänä molempien jaksojen alussa, kun taas kotijoukkue hallitsi jaksojen loppupuolia. Kylmenevässä, mutta selkeässä Maarianhaminan illassa käydyn ottelun ainoan maalin iski aivan toisen jakson alussa Tia Hälinen.

Suomen Cup 23.4. kello 19.30 Wiklöf Holding Arena TN

Åland United – FC Honka 0-1 (0-0)

47. 0-1 Tia Hälinen

Yleisöä 105

Honka oli matkannut Ahvenanmaalle arki-iltana pelattuun otteluun poikkeuksellisesti lentokoneella. Ilmeisesti vireystila oli säilynyt hyvänä, sillä vierasjoukkue oli pirteä heti ottelun alkuminuuteilla ja onnistui luomaan pari maalipaikkaa nopeilla hyökkäyksillä. Ensin Riikka Hannula pelattiin pystypallolla karkuun kotijoukkueen toppareiden välistä, mutta Hannula ajautui tilanteessa hieman pieneen kulmaan ja Unitedin maalilla torjunut Ellen Ahlström torjui tilanteen kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Jenny Danielsson pelasi Tia Hälisen vapaaksi vasenta laitaa pitkin, mutta päätyrajalta lähteneen keskityksen tielle ennätti kotijoukkueen puolustus.

Tämän jälkeen kotijoukkue piristyi ja alkoi hallitsemaan ottelua. Ahvenanmaalaiset loivat painetta Hongan maalille, mutta vierailijat pakottivat emännät usein laukomaan kaukaa ja nämä vedot Vera Varis Hongan maalilla torjui varmasti. Jakson parhaimmat paikat tulivat kotijoukkueelle aivan jakson loppupuolella. Ensin Monica Dolinsky laukoi vapaapotkun läpi Hongan muurin kohti etunurkkaa, mutta Varis torjui tilanteen tolpaksi. Hetki tämän jälkeen Åland sai yhden lukuisista kulmapotkuistaan, jonka jälkitilanteesta Adelina Engman pääsi ampumaan rangaistusalueen sisältä, mutta veto kolahti ylähirteen.

Honka teki toiselle jaksolle kaksi vaihtoa. Julia Säppi ja jakson lopussa Ahlströmin kanssa törmätessään ilmeisesti aivotärähdyksen saanut Samantha Monahan tulivat sivuun ja heidän paikkansa kentällä ottivat Sini Vehviläinen ja Linda Nyman. Vaihdot ilmeisesti piristivät sillä jakso ehti vanheta vain pari minuuttia kun vierailijat siirtyivät johtoon. Jenny Danielsson antoi kulmapotkun oikealta, Vehviläinen ei aivan ylettänyt puskuun maalin edustalla vaan pallo päätyi rangaistusalueen toisella laidalla odottaneelle Tia Häliselle joka roikotti taidokkaasti pallon aivan takanurkkaan.

Maalin jälkeen alkoi jälleen ottelussa tasaisempi vaihe, ja kohti jakson loppua emännät ottivat ottelun kulkua ja pallonhallintaa enemmän ja enemmän haltuunsa. United loi tilanteita Hongan maalille ja vierailijat vuorostaan pyrkivät iskemään vastaan aina tilaisuuden tullen.

Kotijoukkueen vaarallisimmista paikoista vastasivat samat pelaajat kuin avausjaksollakin. Dolinsky pääsi jälleen kokeilemaan vapaapotkua rangaistusalueen rajalta, mutta tällä kertaa Hongan muuri pysyi vedon tiellä. Ahvenanmaalaisten paras paikka tuli jälleen jakson loppupuolella, kun Unitedin hyökkäyskolmikko pelasi avopaikan takatolpalla odottaneelle Engmanille, mutta kotiyleisön jo lähes juhliessa maalia, ehti Varis kuin ihmeen kaupalla vedon tielle.

Kotijoukkueen painostaessa pääsi Honka pariin otteeseen vaaralliseen vastahyökkäykseen. Parhaimmasta tilanteesta vastasi Kiia Laine joka ampui kaukaa tulisesti vasemmallaan, mutta Ahlström torjui oikeaan ylänurkkaan painumassa olleen vedon kulmaksi.

Åland loi vielä viime minuuteilla tilanteita Hongan maalille ja yhden vierailijoiden rangaistusalueella pitkään pomppineen tilanteen jälkeen Engman näytti jo tasoittaneen ottelun, mutta veto pienestä kulmasta painui sivuverkkoon. Näin Hongan johto kesti ottelun loppuun asti ja taisteluvoiton tärkeys näkyi joukkueen juhlinnassa päätösvihellyksen soidessa.

Honka etenee siis Suomen Cupin välieriin, jossa se kohtaa torstaina oman välieränsä voittaneen Malmin Palloseuran. Toisessa välierässä kohtaavat PK-35 Vantaa ja Ilves.

Ottelun parhaimmiksi palkitut

Monica Dolinsky (ÅU)

Vera Varis (Honka)

Kokoonpanot

Åland United

Ellen Ahlström; Emilia Alajääski (76. Ella Vanhanen), Kim Sundlöv, Pille Raadik, Marryette Karring; Sarah Robbins, Emilia Iskanius, Monica Dolinsky; Cynthia Uwak, Adelina Engman, Nora Heroum (46. Juliette Kemppi)

vaihdossa: Sanna Åhlander

Honka

Vera Varis; Emma Koivisto, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl var.24, Tia Hälinen; Linda Nieminen, Kiia Lainen, Samantha Monahan var.45+2 (46. Linda Nyman); Jenny Danielsson, Riikka Hannula (84. Roosa Ariyo), Julia Säppi (46. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Iines Vuorjoki

Erotuomari Ifeoma Kulmala

Back to top