Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: ONS – FC Honka

Julkaistu

FC Hongan kolme ottelun vierasputki sai päätöksensä sunnuntaina Oulussa. Espoolaiset hallitsivat ottelua ja veivät lopulta pisteet Kiia Laineen, Jenny Danielssonin ja Julia Säpin maaleilla.

Naisten liiga 27.4. klo 16:00 Castrenin kenttä, Oulu

ONS – FC Honka 0-3 (0-1)

6. 0-1 Kiia Laine

64. 0-2 Jenny Danielsson

85. 0-3 Julia Säppi

Hongan II-valmentaja Luciano Posillipo oli ottelun jälkeen tyytyväinen pelaajien valmistautumiseen.

“Kahden viikon sisään neljä peliä, joista kolme pitkän matkan vieraspeliä. Tällaisessa putkessa voi olla haastavaa säilyttää pelaajien fyysinen suorituskyky huipussaan. Mutta näitä varten olemme talvella kehoa ja psyykettä harjoittaneet. Pelaajat sovittivat kiitettävästi arkityöt ja pelimatkat sekä hoitivat palautumisen. Ennen kukonlaulua Ouluun lähtevän 8 tunnin junamatkalla pelaajat tekivät edelleen tunnollisesti oheisharjoittelua”, Posillipo kiitteli.

Lähipäivien matkustelu kuitenkin näkyi joukkueen otteissa.

“ONS-ottelu oli meiltä suhteellisen tasapainoinen kokonaisuus yksilö- ja joukkuetasolla. Pelaajat toteuttivat roolinsa kiitettävästi ja vaihdosta sisään tulleet toivat joukkueelle lisämaustetta niin kuin tuoreen pelaajan kuuluukin. Kehityskohteita löytyi edelleen vaikkakin ehkä kahden viikon kokonaiskuormitus näkyi ottelun tilannenopeuksissa ja joissain pallollisissa ratkaisuissa. Oululaiset onvat vieraanvaraisia ja valmentajat herrasmiehiä.

“Joukkue on ansainnut nyt vapaapäiviä ja sen jälkeen katseet kohti seuraavaa peliä”, Luciano pohti pelin jälkeen.

Keskikenttäpelaaja Kiia Laine iski Hongan avausmaalin heti ottelun alkuminuuteilla.

“Harjoteltu kuvio, ja sen jälkeen silmät kiinni ja toivoen parasta”, Laine kuvaili vapaapotkusta puskemaansa voitto-osumaa.

Kiia oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta huomasi myös parannettavaa seuraaviin koitoksiin.

“Aikalailla meidän hallinnassa meni koko peli. ONS:lla ei ollut juuri vaarallisia paikkoja. Meillä  taas oli liikaa paitsioita, ja tarvitsemmekin tarkkuutta siihen. Kolmas vieraspeli noin viikon sisään näkyi myös liikkeessä ja virheissä.”, Laine kertoi maanantaina.

Veikkauspisteet

3p. Jenny Danielsson (Honka)

2p. Emma Koivisto (Honka)

1p. Juliana Bawa (ONS)

Kokoonpanot

ONS:

Pauliina Viitala; Juliana Bawa, Niina Möttönen, Iida Nurmos, Sanni Päkkilä, Emilia Halm, Helena Juttula (46. Hanna Putaala), Jenna Jämsä (46. Aada Törrönen) , Anni Miettunen (76. Lotta-Sofia Juusola), Pauliina Haavisto, Riikka Ylitalo

vaihdossa: Terhi Jokela, Sanna Ylianttila, Iida Pihlaja, Nea Romppainen

Honka:

Vera Varis; Emma Koivisto, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Tia Hälinen; Linda Nyman, Kiia Laine, Linda Nieminen; Roosa Ariyo (60. Sini Vehviläinen), Riikka Hannula (72. Julia Säppi), Jenny Danielsson (88. Ia-Beate Liljedahl)

vaihdossa: Iines Vuorjoki

Erotuomari Pietu Niinimäki

Back to top