Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2014: FC Honka/2 – FC Honka

Julkaistu

Koska FC Hongan molemmat joukkueet selviytyivät Naisten Suomen Cupin 3. kierrokselle, joutuivat ne cupin sääntöjen mukaan pelaamaan vastakkain ilman arvontaa. Ykkösjoukkue näytti kaapin paikan ja jatkoi paikkojaan runsaasti tuhlaillen kahdeksan parhaan joukkoon numeroin 5-2. Kakkonen pelasi läpi ottelun sinnikkäästi ja oli todella tehokas laukauksissaan. Neljästä maalia kohti suuntautuneesta laukauksestaan se sai kaksi sisään.

11.3.2014 klo 20.00 Espoonlahti, tekonurmi

FC Honka 2 – FC Honka  2-5 (0-3)

  6. 0 – 1 Riikka Hannula (Sani Isokivijärvi)

19. 0 – 2 Sini Vehviläinen (Sani Isokivijärvi)

39. 0 – 3 Riikka Hannula (Linda Nieminen)

55. 1 – 3 Iiris Halme

67. 1 – 4 Anna Vlasoff (Sani Isokivijärvi)

70. 2 – 4 Sara Hopsu

74. 2 – 5 Riikka Hannula (Sani Isokivijärvi)

kulmat: FC Honka 2 0, FC Honka 6

Yleisöä n.60

Vaikka ykkösjoukkue määräsi alusta asti ottelun tahdin, järjesti kakkonen ensimmäisen maalia kohti suuntautuneen vedon. Pinja Taittonen pääsi alueen takaa kokeilemaan kahdesti ja blokatun vedon jälkeen poimi maalivahti Iines Vuorjoki jälkimmäisen laukauksen tolpan juuresta. Tämä tilanne jäi kakkosen ainoaksi ensimmäisellä jaksolla.

Ykkösen maalitili avautui kuudennella peliminuutilla, kun avaavien syöttöjen mestari Sani Isokivijärvi antoi keskeltä pystyyn alueelle Riikka Hannulalle kahden puolustajan väliin eikä sähäkkä kärkipelaaja erehtynyt huippupaikastaan.

Toinen maali tuli nopeiden pystysyöttöjen jälkeen. Emma Koivisto laittoi pelivälineen keskiviivalta Sani Isokivijärvelle, joka jatkoi alueen tuntumaan Porista Honkaan palanneelle Sini Vehviläiselle. Hänen nappulakenkänsä tiesivät oikean asennon laittamaan pelivälineen ylänurkkaan.

39. minuutilla antoi Sini Vehviläinen kulman vasemmalta alueen takanurkalle Linda Niemiselle, joka jatkoi maalin eteen Riikka Hannulalle. Hän pyörähti nopeasti irti vastustajista ja nosti pallon yläkulmaan ja taukotilanteeksi 0-3.

Juuri ennen taukovihellystä tuli vielä ykkösjoukkueelle jobinpostia, kun siihen asti loistavan jakson pelannut Kiia Laine loukkaantui vakavan näköisesti yhteentörmäyksessä.

Toisen jakson alussa näytti kakkonen, ettei se ollut vielä luovuttanut. Sofia Lipponen pääsi alueen takaa kokeilemaan, mutta Iines Vuorjoki poimi. Mutta heti pallon peliin laiton jälkeen sai Iiris Halme pelivälineen haltuunsa keskikentällä ja tempaisi pallon kaaressa yli maalivahdin verkkoon kaventaen tilanteeksi 1-3.

67. minuutilla nousi liigajoukkue voimalla oikealta ja sieltä pallo siirrettiin keskelle Sani Isokivijärvelle, joka jatkoi etuviistoon vasemmalle alueelle Anna Vlasoffille. Hän ei vapaasta paikastaan erehtynyt ja ykkönen siirtyi taas kolmen maalin johtoon.

Kakkonen iski sitten välittömästi takaisin, kun vierailijoiden alakerta sekoili alueen rajalla. Kärkäs maalintekijä Sara Hopsu ei tilanteessa hermoillut vaan iski irtopallon kylmästi verkkoon.

Ykkösjoukkueen ylpeys ei silti antanut kakkosen tehdä viimeistä maalia, kun illan neljännen maalisyöttönsä antanut Sani Isokivijärvi vapautti omalta kenttäpuoliskolta Riikka Hannulan yksin läpi. Eikä maalitykki nytkään erehtynyt vaan sijoitti hattutempun varmistaneen osumansa vuorenvarmasti ohi Jenni Lindbergin, joka siitä huolimatta pelasi loistavan ottelun ja poimi kaikki kiinni otettavat pallot.

FC Hongan liigajoukkue jatkaa siis 5-2 voitolla kahdeksan parhaan joukkoon. Loput otteluparit arvotaan 1.4. ja seuraava kierros pelataan 23.4. mennessä.

Tsempparit:

Jenni Lindberg, FC Honka 2

Sani Isokivijärvi, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka 2:

Jenni Lindberg; Johanna Rantakokko (46. Emilia Asikainen), Milla Pitkänen, Riikka Virtanen (46. Maiju Tompuri), Tiina-Marie Marttila (27. Noora Silventoinen); Sofia Lipponen, Pihla Filppula, Katju Lähteenaro, Pinja Taittonen, Iiris Halme; Sara Hopsu

vaihdossa: Sanni Lipponen, Cia Laine, Stina Hirvonen

FC Honka:

Iines Vuorjoki; Tia Hälinen, Linda Nyman, Linda Nieminen (75. Martina Fernström), Emma Koivisto (59. Katja Hakala); Kiia Laine (46. Minna Marlo), Sini Vehviläinen, Sani Isokivijärvi; Anna Vlasoff, Riikka Hannula, Roosa Ariyo

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Nicole Flink, Essi Rauhamaa

Erotuomari Gezim Arifi, avustavat erotuomarit Azad Bibani ja Petri Ojalehto.

Back to top