Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2014: Klubi-09 – FC Honka

Julkaistu

FC Honka aloitti kauden viralliset ottelut loistavakuntoisella Saharan tekonurmella nollakelissä. Joukkue raivasi ensimmäisenä tiensä Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle voittamalla Klubi-09:n puhtaasti 4-0.

Ottelun maalintekijät Jenny Danielsson, Tia Hälinen ja kahdesti osunut Anna Auvinen muodostivat myös vieraiden parhaimmiston. Hieman huolellisemmalla viimeistelyllä olisivat maalinumerot olleet emännille paljon murheellisemmat. Lisäksi maalinumeroiden pienuuteen vaikutti Klubin paras, upean maalivahtipelin pelannut Sofia Manner. Honkapuolustus piti rivinsä tiukkana ja tolppien välissä päivystäneelle Vera Varikselle riitti nollan pitämiseen yksi torjunta.

3.2.2014 klo 19.30 Saharan tekonurmi, Helsinki

Suomen Cup 2014, 2. kierros

Klubi-09 – FC Honka 0-4 (0-3)

10. 0 – 1 Jenny Danielsson (Tia Hälinen)

14. 0 – 2 Anna Auvinen (Jenny Danielsson)

42. 0 – 3 Tia Hälinen (Jenny Danielsson)

87. 0 – 4 Anna Auvinen (Riikka Hannula)

kulmat: Klubi-09 2, FC Honka 7

Yleisöä noin 40

Ottelun avausmaali syntyi 10. peliminuutilla. Emma Koivisto avasi oikealta keskelle Kiia Laineelle, joka jatkoi pitkällä kohti vasenta kulmalippua. Tia Hälinen otti pallon haltuun ja tarjoili alueelle Jenny Danielssonille, joka ei vapaasta tilasta erehtynyt vaan voittomaali pamahti vastustamattomasti sisään.

Neljä minuuttia myöhemmin helähti seuraavan kerran. Jenny Danielsson antoi lyhyen kulman vasemmalta Tia Häliselle, jolta hän sai pallon takaisin. Keskitys lähti maalin edustalle, josta Anna Auvinen nikkasi kuulan sisään.

17. minuutilla aukeni Klubin paras ja ensimmäisen jakson ainoa maalipaikka. Kulman jälkitilanteesta pääsi kotijoukkueen pelaaja tälläämään irtopalloon noin kahdeksasta metristä, mutta Vera Varis torjui heittäytyen pelivälineen uudeksi kulmaksi. Tämän vieraat sitten siivosivat tehokkaasti pois alueelta.

Vielä jakson loppuminuuteilla muutettiin virtuaalisen tulostaulun numeroita. Jenny Danielsson ja Tia Hälinen sahasivat nopeilla syötöillä vasemmalta nousten vieraiden puolustuksen reikäjuustoksi ja lopuksi Tia Hälinen sai kunnian viimeistellä taukonumeroiksi 0-3.

Toisen jakson ainoaa maalia saatiin odottaa loppuminuuteille asti, jolloin Honka nousi nopealla hyökkäyksellä alueelle. Ia-Beate Liljedahl antoi vasemmalta pystyyn Riikka Hannulalle, jonka keskitys tavoitti alueelta Anna Auvisen. Hän hassutti ainoan tilanteessa olleen puolustajan ja viimeisteli jäätävästi loppunumerot.

Vasta lisäajalla aukeni kotijoukkueelle ainoa toisen jakson tekopaikka. Kaisa Aalto katkaisi harhasyötön ja antoi pystyyn alueen rajalle Sara Jaatiselle, jonka laukaus meni kuitenkin Linda Nymanin ahdistellessa hieman ohi maalin.

Näillä 0-4 numeroilla raivasi FC Honka tiensä Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon. Kolmannen kierroksen kaksipäiväinen arvonta suoritetaan 25.-26.2.2014.

Kokoonpanot:

Klubi-09:

Sofia Manner; Maj Totro, Sini Hakala, Salla Lehtomäki, Sara Vikholm; Kaisa Aalto, Mira Husu (59. Olga Muuri), Ella Alakomi; Vilja Aaltonen (46. Anni Varjonen), Vilma Lindström (28. Pihla Pohjankyrö); Sara Jaatinen

penkillä: Inka Manninen

FC Honka:

Vera Varis; Roosa Ariyo (46. Katja Hakala), Anna Auvinen, Linda Nieminen (44. var), Emma Koivisto (62. Minna Marlo); Kiia Laine, Jenny Danielsson, Linda Nyman; Tia Hälinen (62. Ia-Beate Liljedahl), Riikka Hannula, Anna Vlasoff (46. Sini Vehviläinen)

penkillä: Kukka-Maria Polso, Sani Isokivijärvi

Erotuomari Olli-Oskari Jaakkola, avustavat erotuomarit Jouni Isola ja Hanna Kapiainen

&nbsp

Back to top