Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2013: PKKU – FC Honka

Julkaistu
pkku-honka-5599

Satu Kruus karkaa PKKU:n Veera Aallolta

FC Hongan Suomen Cup -taival jatkuu neljännelle kierrokselle. Aurinkoisessa keskiviikkoillassa kaatui Pallokerho Keski-Uusimaa pirteän esityksen jälkeen. Espoolaisjoukkue hallitsi molempia jaksoja ja vei ottelun lopulta selkein numeroin.

Suomen Cup 29.5. Tuusulan Urheilupuisto

PKKU – FC Honka 0-6 (0-1)

11. 0-1 Satu Kruus

49. 0-2 Oma maali

61. 0-3 Satu Kruus (Jenny Danielsson)

75. 0-4 Jenny Danielsson (Samantha Monahan)

80. 0-5 Samantha Monahan

87. 0-6 Karla Makkonen (Henni Malinen)

pkku-honka-5770

Samantha Monahan jatkoi maalitehtailuaan. Kuvassa vastassa kotijoukkueen Anna-Kaisa Hannuksela

Ottelun avausjakso oli vierasjoukkueelta vielä hieman väkinäistä. Espoolaiset hallitsivat kuitenkin kenttätapahtumia, ja loivat paikkoja monipuolisemmin kuin launtaina TPS:ää vastaan. Ottelun avausmaali syntyi reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen. Nina Lindström ajoi laidasta sisään ja yritti syöttää poikittain kotijoukkueen linjan edestä. Pallo kimposi puolustajasta rangaistusalueen sisään ja tilanteeseen ehti ensimmäisenä Satu Kruus. Terävästi läpi ottelun Hongan hyökkäyksen laidalla pelannut Kruus ei erehtynyt vaan upotti pallon varmasti verkon perukoille.

Hongan muut selkeät maalipaikat olivat ensimmäisellä jaksolla kuitenkin suhteellisen vähissä. Lähimmäksi pääsi Karla Makkonen, jonka vasemman jalan laukauksen nappasi PKKU:n maalilla torjunut Henna Patterson näppeihinsä.

Toinen jakso sujuikin sitten täysin vierasjoukkueen komennuksessa. Honka lisäsi johtoaan hieman onnekkaastikkin vain muutama minuutti tauon jälkeen. Kulman jälkitilanteesta Samantha Monahan ajoi pallon kanssa päätyrajalle ja nosti pallon maalinedustalle yli Pattersonin. Paikalle ehti lähinnä vain PKKU:n pelaajia ja pallo kimposi kotijoukkeen epäonneksi Sallamari Salmelasta yli maaliviivan.

pkku-honka-5672

Satu Kruus ja Karla Makkonen jälleen pahanteossa.

Espoolaiset jatkoivat maalin jälkeen painostustaan eikä kotijoukkue juuri päässyt kontrolloidusti pallon kanssa Hongan puolustusalueelle. Hongan hyökkäyspään syöttökombinaatiot ja liikkuminen olivat nyt selkeästi muutamaa aiempaa peliä pirteämpiä ja tilanteita luotiin jatkuvalla syötöllä. Vieraiden kolmas maali syntyi kun jakso oli vanhentunut reilun vartin. Jenny Danielssonin pitkä ristipallo löysi linjan takaa Satu Kruusin, joka otti pallon vauhdissa haltuun ja sijoitti tarkasti takakulmaan.

Reilu kymmenen minuuttia Kruusin maalista ja oli Danielssonin vuoro osua. Tällä kertaa syötön tarjosi Sam Monahan joka otti keskityksen rangaistusalueella haltuun ja pudotti alueen sisälle liikkuvalle Danielssonille. Jenny ampui pallon voimalla verkon perukoille.

Muutama minuutti, ja jälleen oli edellisen maalin syöttäjän vuoro osua. Kati Hakalan keskitys putosi PKKU:n puolustajasta rangaistusalueen rajalle Monahanin ulottuville. Sam ei arastellut vaan ampui komean volleyn vastustamattomasti takakulmaan.

Illan viimeisestä osumasta vastasi koko illan Hongan kärjessä uurastanut, NiceFutis-lainalta palannut, Karla Makkonen. Hetkeä aiemmin vaihdosta sisään tullut Henni Malinen ajoi kotijoukkueen päätyrajalle ja antoi kovan matalan keskityksen etutolpalle. Terävästi paikalla ollut Makkonen sijoitti ensimmäisellä kosketuksella etukulmaan ohi Pattersonin.

pkku-honka-5854

Henni Malinen ehti Hongan mukaan ennen maajoukkueleirimatkaansa.

Ottelun viimeinen maalipaikka siunaantui kotijoukkueelle. Kärjessä uurastanut Jonna Front karkasi paitsion rajamailta aivan yksin läpi vain hetkeä ennen päätösvihellystä. Viimeiseksi vartiksi Hongan maalille vaihdettu Kukka-Maaria Polso tuli kuitekin upeasti vastaan ja vangitsi pallon hyökkääjän jaloista.

Toinen jakso oli siis selkeästi tehokkaampaa kuin ensimmäinen. Honka pelasi kuitenkin läpi ottelun pirteämmin kuin viikonloppuna. Joukkueen hyökkäyksissä oli nyt mielikuvitusta ja pelaajat liikkuivat pelattavaksi Kemiössä pelattua ottelua paremmin. Näin espoolaiset jatkavat kahdeksan pahaan joukkoon. Neljännen kierroksen ja välierien otteluparit arvotaan 6.-7.6. Neljännen kierroksen ottelut tulee olla pelattuna 31.7. mennessä.

Uutinen Keski-Uusimaan verkkosivuilla

Kokoonpanot:

Pallokerho Keski-Uusimaa

Henna Patterson; Sallamari Saarela (80. Iida Muikku), Jenna Front, Meeri Suomi, Veera Aalto (64. Navjot Thind); Anna-Kaisa Hannuksela, Viivi Suomi; Jenna Koskinen (80. Suman Thind), Susanna Kainsalo (28. Elina Ropponen), Mona Blom; Jonna Front

vaihdossa: Pinka Kantanen, Kia Lieke, Viivi Irva

FC Honka

Vera Varis (77. Kukka-Maaria Polso); Roosa Ariyo (46. Mira Lönnrot), Nea-Stina Liljedahl (var. 77), Taija Savolainen, Kati Hakala; Anna Vlasoff (46. Kiia Laine); Satu Kruus, Samantha Monahan, Jenny Danielsson, Nina Lindström (71. Henni Malinen); Karla Makkonen

vaihdossa: Anna Auvinen

Erotuomari Mikko Junkkari

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top