Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2013: TPS – FC Honka

Julkaistu

Turun Palloseura vei täydet kolme pistettä Kemiössä pelatussa Naisten Liigan ottelussa lauantaina. Samalla Honka palautui äkisti maanpinnalle hienon tiistaisen PK-35 Vantaa voiton jälkeen.

Naisten Liiga 25.5.2013 Amoispuisto, Kemiö

TPS – FC Honka 2-1 (1-0)

44. 1-0 Julia Tunturi

68. 1-1 Samantha Monahan rp.

74. 2-1 Netta Laasio

Yleisöä: 81

Tuulinen, hieman epätasainen ja kova Kemiön Amospuiston nurmi ei tarjonnut yleisölle tasokkainta mahdollista Naisten Liiga jalkapalloa. Pitkät syöttöketjut olivat vähissä, samoin myös vaaralliset maalipaikat.

Honka pääsi hyökkäämaan avausjakson myötätuuleen, mutta tämä ei juurikaan näkynyt joukkueen otteissa. Tiistain PK-35 Vantaa ottelu näkyi pelaajien jaloissa eikä joukkue pystynyt luomaan samanlaisia maalipaikkoja turkulaisia vastaan, kuin maaliskuussa Laaksolahdessa. Kotijoukkue puolusti tiukasti, ja hoiti Hongan hyökkäykset tyylikkäästi. Hongan parhaat paikat ensimmäisellä jaksolla osuivat Henni Maliselle ja Satu Kruusille, mutta kumpikaan pelaajista ei onnistunut viimeistelyssä lähietäisyydeltä.

Turkulaisillakin oli omat paikkansa avausjaksolla, ja pari minuuttia ennen jakson päätöstä kotijoukkue siirtyikin johtoon. Tilanneta edelsi hieman paitsiolta haiskahtanut tilanne, kun Terhi Ristolainen vapautettiin laidasta päätyrajalle keskityspaikkaan. Hieno keskitys löysi rangaistusalueen sisältä Julia Tunturin, joka sijoitti tyylikkäästi suoraan ilmasta takakulmaan. Näin tauolle siirryttiin TPS:n 1-0 johtoasemassa.

Toiselle jaksolle espoolaisjoukkue teki pari pelaajavaihtoa ja tuntui hieman piristyvän. Vieraat saivat painetta hieman pidemmäksi aikaa kotijoukkueen kentäpuoliskolle ja loivat muutaman puolittaisen maalipaikan. TPS kuitenkin jatkoi tiukkaa puolustustaan ja ehti hyvin alas peittämän Hongan laidalta tulevat keskitykset.

Jakso oli vanhentunut parikymmentä minuutia, kun yksi näistä laitakeskityksistä toi tulosta. Marianna Tolvanen keskitti vasemmasta laidasta, pallo osui suoraan peittämään tulleen TPS-pelaajan käteen. Turkulaispuolustaja ei varmasti ehtinyt tilanteeseen reagoida, mutta tuomari tulkitsi että käsi ei ollut normaalissa peliasennossa, joten pallo vietiin rangaistuspilkulle. Vaihdosta kentälle tullut Samantha Monahan ampui pallon varmasti vasempaan alakulmaan. Maali oli Samanthan liigakauden kahdeksas.

Maalin jälkeen alkoi vaikuttaa siltä että liigakolmonen heräisi ja ja veisi pisteet mukanaa espooseen. Toisin kuitenkin kävi. TPS siirtyi takaisin johtoon vajaa kymmenen minuuttia tasoitusmaalista. Netta Laasio ampui oman kuljetuksensa päätteeksi reilusta paristakymmenestä metristä. Pallo kaartui yli hyppäävän Vera Variksen, osui ylärimaan ja kimposi Variksen selän kautta maalin perukoille.

Maali tuntui vievän loputkin mehut vieraiden jaloista ja suurin kiri jäi tämän jälkeen uumpumaan. Itseasiassa kotijoukkue oli lähempänä lisätä johtoaan ennen loppuvihellystä. Erikoistilanteen jälkeen tulleen kaukolaukauksen onnistui Honka-puolustus vain vaivoin puskemaan maaliviivalta ylärimaan ja selvemmille vesille.

Hongan hyökkäykset olivat edelleen vaisuja ja ajautuivat poikkeuksetta laitoihin. Viimeisillä minuuteilla vierailla oli tosin vaikeuksia saada palloa edes kunnolla TPS:n kenttäpuolelle, sillä turkulaiset onnistuivat hyvin kuluttamaan aikaa Hongan puolustusalueella.

Hongan vaikeudet syttyä kovia kärkikamppailuja seuraaviin otteluihin siis jatkuivat. Joukkueen liike ja syöttöjen laatu olivat jälleen heikkoja eikä joukkue päässyt pelaamaan omaa peliään oikein missään vaiheessa. Täysi tunnustus kuitenkin kotijoukkueelle, joka puolusti tiiviisti ja ansaitsi voittonsa ottelussa.

Veikkauspisteet

1p Siiri Hammar (TPS)

2p Julia Tunturi (TPS)

3p Mira Uronen (TPS)

Kokoonpanot

TPS:

Karoliina Lindstetd; Emilia Alajääski (54. Emmi Montonen), Mia Uronen, Julia Tunturi, Sini Laaksonen, Janniina Haapaniemi (64. Tiia Tikkanen), Netta Laasio, Sari Tikkanen var 37. (64 Eveniina Mäkelä, 90+3 Fanny Öhrnberg) , Saija Östlund, Terhi Ristolainen, Siiri Hammar

Honka:

Vera Varis; Mira Lönnrot (69. Roosa Ariyo), Taija Savolainen, Nea-Stina Liljedahl, Anna Vlasoff; Kati Hakala Kiia Laine (75. Jenny Danielsson); Marianna Tolvanen, Nora Heroum (46. Anna Auvinen), Henni Malinen; Satu Kruus (46. Samantha Monahan.)

Back to top