Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2013: PK-35 Vantaa – FC Honka

Julkaistu

FC Honka vei tärkeät vieraspisteet ISS Stadionilta tiistaina. Hallitseva Suomen mestari PK-35 Vantaa kaatui lukemin 2-1. Voitto oli Hongalle liigahistorian ensimmäinen PK-35 Vantaasta.

21.5.2013 klo 18:30 ISS Stadion, Vantaa

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-2 (0-1)

37. 0-1 Samantha Monahan (Nora Heroum)

62. 1-1 Jennifer Bisset

80. 1-2 Monahan (Satu Kruus)

Yleisöä: 178

Ottelun kulku oli hyvin samantyyppinen kuin vajaa kolme viikkoa sitten Tapiolassa. Pallonhallinta oli pääasiassa vantaalaisilla, ja vieraat puolustivat tiukasti ja iskivät vaarallisesti vastaiskuista. Ensimmäisestä kohtaamisesta poiketen espoolaiset hyökkäsivät tällä kertaa kuitenkin kotrolloidummin, eivätkä iskeneet palloa yhtä nopeasti ja yhtä pitkänä pystyyn kuin Tapiolassa.

Kotijoukkueella oli avausjaksolla muutama selkeä maalipaikka. Paras näistä tarjoutui Lydia Hastingsille, joka katkaisi Hongan heikon puolustuspään syötön, ja pääsi nokikkain Vera Variksen kanssa. Nuorten maajoukkuevahti veti kuitenkin tällä kertaa pidemmän korren ja piti espoolaismaalin puhtaana.

Espoolaiset siirtyivät johtoon reilun puolen tunnin jälkeen. Nora Heroum nosti korkean pallon vantaalaisten rangaistusalueen sisään, toppareiden väliin. Yhdysvaltalaiskärki Samantha Monahan ehti pomppuun ensimmäisenä, ja lähes juoksi pallon maaliin ohi Rachel Ayegban. Näin tauolle siirryttiin samoissa lukemissa kuin edellisessä keskinäisessä ottelussa espoolaisten johtaessa 1-0.

Toinen jakso jatkui jälleen samalla teemalla kuin espoossakin. PK-35 Vantaa lisäsi painetta honkalaisten puoliskolla ja vieraiden jalka alkoi hieman painaa. Kotijoukkue iskikin tasoituksen kun ottelu oli vanhentunut 62 minuuttia. Tauolla kentälle tullu Jennifer Bisset oli valppaana irtopallossa Hongan rangaistusalueen rajalla, ja ampui ilmasta komeasti takakumaan ohi Variksen. Alkoi näyttää siltä, että vantaalaiset tulevat jälleen toisella jaksolla ohi, kuten espoossakin.

Vieraat kuitenkin heräsivät maalin jälkeen peliin uudelleen. Vaihdot toivat lisää energiaa kentälle, ja Honka sai jälleen hieman paremmin otetta peliin. Vantaalaiset eivät päässeet luomaan painetta Hongan puoliskolle aivan jakson alun kaltaisesti vaan joutuivat lyömään palloa pitkänä puolustuksesta, tai yrittämään laitojen kautta, ja nämä tilanteet vierailijat selvittivät hienosti.

Honka iski voittomaalinsa tyypillisesti vastaiskusta. Vaihdosta kentälle tullut Satu Kruus vapautti Monahanin pystypallolla vantaalaistoppareiden välistä läpi. Sam kiersi Ayegban hienosti, ja onnistui sijoittamaan pienestä kulmasta pallon takatolpan kautta sisään.

Maalin jälkeen kotijoukkue oli pakotettu nostamaan hyökkäystään vielä entistä enemmän, mutta maalia seuranneella kymmenminuuttisella parhaimmat paikat tulivat vieraiden vastaiskuista. Kati Hakalan matala keskitys viuhui maalinedustan ohi, Sam Monahan pääsi vapaasti ampumaan Henni Malisen syötöstä rangaistuspilkun kohdalta yli, ja Malinen itse oli ehtiä pystypalloon ennen vastaantulevaa Ayegbaa, mutta nigerialaisvahti oli tällä kertaa ensimmäisenä paikalla.

Vantaalaiset eivät kuitenkaan missään vaiheessa luovuttaneet, vaan olivat vielä lisäajalla lähellä tasoitusta. Kotijoukkue sai aivan viimeisillä minuuteilla usean kulmapotkun peräjälkeen, ja vain Variksen torjunnat ja kenttäpelaajien uhrautuvainen pelaaminen estivät tasoituksen synnyn. Viimeisen kulmapotkun selvittyä soinut Kirsi Heikkisen loppuvihellys tuli siis vieraille suurena helpotuksena.

Hongan päävalmentaja Timo Lounion haastattelu Yle Urheilun sivuilla

Ottelun kooste Urheiluruudusta nähtävissä Yle Areenassa (Näkyvissä yhden viikon, kooste alkaa kohdasta 2:06)

Kalevi Hämäläisen ottamia kuvia ottelusta

Veikkauspisteet

1p Vera Varis (Honka)

2p Heidi Kivelä (PK-35 Vantaa)

3p Samantha Monahan (Honka)

Kokoonpanot:

PK-35 Vantaa

Rachel Ayegba; Pirjo Leppikangas, Laura Kivistö, Sanna Porali (85. Maiju Hirvonen), Jenna Korhonen; Sanna Saarinen, Heidi Kivelä, Iina Salmi (46. Vilma Hakala); Lydia Hastings, Hanne Ojanperä (46. Jennifer Bisset), Lady Andrade (83. Sanni Franssi)

Vaihdossa: Paula Myllyoja, Elina Salmi, Netta Koso

FC Honka

Vera Varis; Mira Lönnrot, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Anna Vlasoff; Taija Savolainen, Kiia Laine (58. Kati Hakala); Marianna Tolvanen, Jenni Danielsson (58. Henni Malinen), Nora Heroum (74. Satu Kruus); Samantha Monahan (var. 21, 90+2 Nina Lindstöm)

Vaihdossa: Kukka-Maria Polso, Roosa Ariyo

Erotuomari Kirsi Heikkinen

Back to top