Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2013: NiceFutis – FC Honka

Julkaistu
honka-nicef-4254

Siiri Välimaa tekee tyhjäksi Samantha Monahanin aikeet ensimmäisen jakson lisäajalla.

Ensimmäinen jakso käveltiin ja pelailtiin Espoossa ja sehän sopi erinomaisesti NiceFutikselle. Mitä lie käärmekeittoa Timo Lounio syöttänyt ryhmälleen tauolla, mutta toisella puoliskolla nähtiin uudesti syntynyt kotijoukkue. Ei haitannut, vaikka vieraat siirtyivät ainoasta maalipaikastaan johtoon Hanna Ruohomaan puskulla. Honka kuittasi Jenny Danielssonin ja Marianna Tolvasen komeilla vedoilla piikkipaikan ja Samantha Monahan sinetöi voiton viime minuuteilla.

18.5.2013 klo 16.00 Tapiolan Urheilupuiston nurmi

FC Honka – NiceFutis 3-1 (0-0)

51. 0 – 1 Hanna Ruohomaa (Essi Huppunen)

60. 1 – 1 Jenny Danielsson (Nora Heroum)

69. 2 – 1 Marianna Tolvanen (Taija Savolainen)

88. 3 – 1 Samantha Monahan (Jenny Danielsson)

kulmat: FC Honka 5, NiceFutis 1

Yleisöä 83

honka-nicef-4317

Hanna Ruohomaan tähtihetki ja 0-1.

Ensimmäisen jakson ainoa vieraiden maalipaikka tuli jo alkuminuuteilla, mutta maalivahti Vera Varis koppasi helposti kulmapotkun jälkeisen kevyen puskun.

Vaikka Honka velttoilikin, sai se silti muutaman tilanteen aikaan. 16. minuutilla laittoi Marianna Tolvanen pystyyn kohti oikeaa kulmalippua Samantha Monahanille, joka tavoitteli maalin edestä Jenny Danielssonia. Porilaismaalivahti Siiri Välimaa syöksyi kuitenkin palloon hieman ennen Jennyä.

34. minuutilla antoi Kiia Laine kulmapotkun ryhmityksen yli Anna Auviselle, jonka vastapalloveto suuntautui suoraan Siiri Välimaan syliin.

41. minuutilla liukui Kiia Laine keskiympyrässä pallon porilaispelaajan jaloista eteen Marianna Tolvaselle, joka nousi oikealta ylös ja löysi syötöllään keskeltä vapaana olleen Samantha Monahanin. Sam ei osunut kunnolla palloon ja se pyörähti maalin sivulle pakkien putsattavaksi.

Kolme minuuttia myöhemmin tarjoili Samantha Monahan vasemmalle Nora Heroumille, jonka tulinen veto alueen takaa kiertyi hieman ohi oikean yläkulman.

Vielä lisäajalla nousi Honka vasemmalta. Kati Hakala antoi pystyyn Nora Heroumille, joka jatkoi kohti maalia Samantha Monahanille. Siiri Välimaa tuli oikea-aikaisesti vastaan ja kuittasi pallon honkapelurin jalkojen edestä.

Kuten sanottu, lisäsi kotijoukkue vauhtia toisella jaksolla, jonka toisella peliminuutilla Kiia Laine antoi kulman vasemmalta lyhyenä alueen nurkalle Kati Hakalalle. Tulisen vedon torjui Siiri Välimaa vaivoin putken alta maalin katolle.

honka-nicef-4269

Alkujännityksestä päästyään alkoivat Jenny Danielssonin syötöt ja vedot napsua kohdalleen. Tässä kierrettävänä Katrin Loo.

Kun 51. peliminuutti pyörähti käyntiin sai NiceFutis vapaapotkun keskiviivan tuntumasta oikealta. Essi Huppunen antoi korkean pallon kuudentoista rajalla olleen ryhmityksen taakse, josta Hanna Ruohomaa puski vastuttamattomasti takanurkkaan ja vieraat johtoon.

Honka ei tästä häkeltynyt ja peli oli tasan jo yhdeksän minuutin päästä. Kiia Laine syötti keskeltä vasempaan laitaan Nora Heroumille, joka pudotti alueen kulman taakse Jenny Danielssonille. Hän kiersi vastustajan oikealta ja tykitti unelmavedon alueen takaa oikeaan yläpesään.

Taas yhdeksän minuuttia lisää ja numerot kääntyivät kotijoukkueelle. Taija Savolainen riisti pallon keskiviivan omalla puolella vastustajan kymppipelaajalta ja jatkoi pystyyn Marianna Tolvaselle. Maru otti tyhjät pois ja latasi hirmuisen kudin yli kahdestakymmenestä metristä Siiri Välimaan sormia hipoen oikeaan ylänurkkaan.

75. minuutilla honkavyöry jatkui. Jenny Danielsson laittoi puolustuksen selustaan oikealle Marianna Tolvaselle, joka jatkoi poikki alueen Anna Vlasoffille. Hän ei osunut puhtaasti palloon vaan se pyörähti ulos alueelta pari metriä ohi tyhjän alakulman.

Vielä ennen lopullista sinettiä tarjoilivat Marianna Tolvanen ja Jenny Danielsson vapaan paikan neljääntoista metriin Satu Kruusille, mutta tiukka veto kimmahti yläputkesta takaisin kentälle.

honka-nicef-4581

Samantha Monahan 3-1 läpiajon päätteeksi.

Hienon maalin tehnyt ja upeita syöttöjä tarjoillut Jenny Danielsson kruunasi päivänsä antamalla viime minuuteilla läpisyötön Samantha Monahanille, joka sijoitti pallon takuuvarmasti takanurkkaan.

Timo Lounio pohti heti pelin jälkeen, että tiukka taistelu Ahvenanmaalla painoi vielä jaloissa sekä lisäksi takaraivossa saattoi jyskyttää jo ensi tiistain PK-35 -ottelu. Mutta onneksi joukkue päätti pelata ja keskittyä tähän peliin toisella jaksolla, jotta piste-ero kärkikaksikkoon ei enää kasvanut.

Tsempparipalkinnot:

Netta Hannula, NiceFutis

Samantha Monahan, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Anna Auvinen, FC Honka

2p Kati Hakala, FC Honka

1p Siiri Välimaa, NiceFutis

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Kati Hakala, Taija Savolainen, Anna Auvinen, Anna Vlasoff; Anu Hoffrén (22. Nea-Stina Liljedahl), Samantha Monahan (89. Nina Lindström), Kiia Laine (80. Roosa Ariyo); Nora Heroum (61. Satu Kruus), Jenny Danielsson, Marianna Tolvanen

penkillä: Ina Suutari

NiceFutis:

Siiri Välimaa; Tiina Rauhala, Mira Laurila, Sanni Välilä (73. var), Essi Huppunen; Katrin Loo, Tiina Vatanen, Sini Vehviläinen, Taylor Brown (68. Elina Setälä), Netta Hannula (83. Niina Sirviö); Hanna Ruohomaa (80. Nadine Laaja)

penkillä: Sofia Viitala, Heli Kuusiluoto

Tuomari Jenny Kaarnasaari, avustavat erotuomarit Yasmin Huttunen ja Nina Hammarberg, tarkkailija Markku Siivonen.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top