Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2013: Åland United – FC Honka

Julkaistu

FC Honka toi Ahvenanmaan matkaltaan tuliaisina yhden pisteen. Samalla kotijoukkue Åland United kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä.

Naisten Liiga 12.5. Bengtsböle

Åland United – FC Honka 0-0 (0-0)

Yleisöä: 118

Ottelun kulku oli lähes koko pelin samanlainen. Kotijoukkue piti palloa ja loi painetta Hongan puolustusalueelle, onnistumatta kuitenkaan luomaan todellisia vaaratilanteita. Kentän epätasaisuus ja voimakas tuuli aiheuttivat muutaman vaarallisen pompun ja pienen paniikkitilanteen, mutta suurin osa kotijoukkueen hyökkäyksistä päättyi kentän laitoihin tai Hongan rangastusalueen rajalle. Vierasjoukkue pyrki vuorostaan iskemään vastaiskuilla. Hongan paras jakso oli ottelun viimeisellä vartilla, jolloin espoolaiset saivat useita perättäisiä kulmapotkuja ja pitivät paineen ahvenanmaalaisten kenttäpuoliskolla. Vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet käyttämään maalipaikkojaan hyväkseen. Näin ollen ottelu päättyi maalittomana. Hongan Mira Lönnrot sai aivan ottelun loppuhetkillä toisen keltaisen kortin ja ajettiin näin ollen ulos kentältä. Lönnrot on siis myös pelikiellossa lauantain ottelussa Nice Futista vastaan.

Hongan II-valmentaja Luciano Posillipo oli tyytyväinen pisteeseen:

– Saarelta on aina vaikea saada pisteitä ja totta kai ollaan siihen tyytyväisiä. Åland on hyvin valmennettu joukkue ja tiesimme heidän pelinsä perustuvan organisoituun pallonhallintaan. Lisäksi heillä on hyviä yksilöitä, joten jouduimme vastaamaan siihen hyvällä joukkuepuolustuksella. Luonnollisesti tämä vähentää hyökkäyssuunnan kombinaatioita, mutta pelaajat sopeutuivat tilanteeseen erinomaisesti. Kenttä oli huono ja ehkä siitäkin syystä peli oli ajoittain molemmin puolin fyysistä ja tunnepitoista, mutta mielestäni mitään ylilyöntejä ei kummaltakaan joukkueelta nähty.

Veikkauspörssipisteet:

3p Jaana Lyytikäinen (Åland United)

2p Vera Varis (FC Honka)

1p Cynthia Uwak (Åland United)

Kokoonpanot:

Åland United:

Ellen Ahlström; Pille Raadik, Frida Thilen, Sanna Svensson (41. var), Maryette Karring; Tiina Saario, Karolin Petterson, Jaana Lyytikäinen, Cythia Uwak (90.var), Adeline Engman (51. Maiju Ruotsalainen); Juliette Kemppi

vaihdossa: Matilda Henriksson, Hanna Blomberg

FC Honka:

Vera Varis; Mira Lönnrot (35. var, 90. var), Nea-Stina Liljedahl, Anna Auvinen, Anna Vlasoff; Taija Savolainen (61. Kati Hakala); Marianna Tolvanen, Nora Heroum (88. Jenni Danielsson), Kiia Laine (81. Anu Hoffren), Henni Malinen (90. Satu Kruus); Samantha Monahan

vaihdossa: Kukka-Maaria Polso, Roosa Ariyo

Erotuomari Lina Lehtovaara

Back to top