Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: FC Honka – Åland United

Julkaistu
honka_au1

Riikka Hannula syöttää …

Naisten Liigan ensimmäinen ottelu pelattiin Espoossa ja myös ensimmäinen maali nähtiin siellä. Vierailija Åland United hallitsi ottelun alkua ja se sai myös kunnian avata liigan maalitilin Emilia Iskaniuksen toimesta. Jakson loppua kohden sai FC Honka otteen itselleen ja palkinnoksi tästä tasoitti Sini Vehviläinen viime minuuteilla. Toinen jakso eteni tasaisesti, kunnes kotijoukkue siirtyi Jenny Danielssonin ja Sini Vehviläisen pikamaaleilla karkumatkalle. Tämä ei kuitenkaan riittänyt viime kauden mestareille, jotka punnersivat viimeisen kymmenminuuttisen aikana väkisin tasoihin viimeistelijöinään Juliette Kemppi ja Ella Vanhanen. Näin päädyttiin pistejakoon, joka huikean loppukirin ansiosta näytti maistuvan paremmin vierailijoille.

22.3.2014 klo 13.00 Tapiolan Urheilupuiston tekonurmi

FC Honka – Åland United 3-3 (1-1)

11. 0 – 1 Emilia Iskanius (Nora Heroum)

43. 1 – 1 Sini Vehviläinen (Nea-Stina Liljedahl)

75. 2 – 1 Jenny Danielsson (Riikka Hannula)

77. 3 – 1 Sini Vehviläinen (Tia Hälinen)

84  3 – 2 Juliette Kempi (Maryette Karring)

89. 3 – 3 Ella Vanhanen

kulmat: FC Honka 4, Åland United 8

Yleisöä 137

honka_au2

ja Jenny Danielsson viimeistelee Hongan toisen

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen selvittiin ilman vaarallisia tilanteita. Heti tämän jälkeen sai Åland United kulman oikealta. Kulmaspesialisti Nora Heroum antoi sen takatolpalle, josta korkeimmalle noussut Emilia Iskanius puski kauden avausmaalin sisään.

FC Honka oli kuitata maalin heti seuraavalla minuutilla, kun viikolla jatkosopimuksen tehnyt Samantha Monahan latasi pallon etutolpan kautta maisemiin.

Vierailijat olivat lisätä johtoaan 31. minuutilla, kun Juliette Kemppi ehti ensimmäisenä pitkään juoksupalloon. Hän kiersi vasemman kautta jo maalivahti Vera Variksen, mutta ajautui pieneen kulmaan ja tarkan laukauksen kohti maalia pelasti Nea-Stina Liljedahl kulmaksi.

Hongan avausjakson viimeisen kymmenminuuttisen rynnistyksen aloitti Samantha Monahan, joka nousi väkisin vasemmalta alueelle. Vastaan tullut maalivahti Ellen Ahlstrom torjui vedon kulmaksi.

Kulmatilanteen purun jälkeen latasi Hongan Linda Nyman yli kahdestakymmenestä metristä kohti takakulmaa, mutta hyvin tilanteessa ollut Ellen Ahlstrom liimasi pelivälineen.

Pari minuuttia ennen jakson loppua sai kotijoukkue palkintonsa. Nea-Stina Liljedahl latasi puolirajan tuntumasta oikealta Kiia Laineen pudotuksesta vastapallon ristiin alueelle yli puolustuksen, jossa Sini Vehviläinen otti pallon alas eikä erehtynyt päästessään nokikkain maalivahdin kanssa.

Vielä juuri ennen taukoa pelattiin Samantha Monahan puolittain läpi oikealta, mutta hyvin vastaan tullut Ellen Ahlstrom pelasti tasanumerot puoliajalle.

honka_au3

Sini Vehviläinen lataa Hongan kolmannen

Toisen jakson ensimmäinen tilanne aukeni vieraille, kun Cynthia Uwak jekutti itsensä vasemmalta tekopaikkaan, mutta Vera Varis ei ollut yllätettävissä.

62. minuutilla vapautti Hongan Samantha Monahan oikealta Riikka Hannulan alueelle, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni etutolpan ohi.

Kolme minuuttia myöhemmin tulivat saarelaiset nopealla ylös vasemmalta. Monica Dolinsky pääsi jatkamaan keskityksen, mutta Hongan maali varjeltui ja siitä kiitos Vera Variksen yhden käden torjunnalle.

72. minuutilla antoi kotijoukkueen maalivahti Vera Varis nopean ja pitkän avauksen, josta Tia Hälinen pääsi puolittain läpi. Ellen Ahlstrom torjui pallon heittäytymällä sivulle ja puolustus ehti siivoamaan tilanteen kulmaksi.

Kolme minuuttia tästä antoi Samantha Monahan pystyyn alueen vasempaan reunaan Riikka Hannulalle, joka nousi päätyyn ja jatkoi keskelle Jenny Danielssonille. Hänellä oli puolustajan ahdisteluista huolimatta helppo työ siirtää Honka ensimmäistä kertaa tällä kaudella johtoasemaan.

Heti maalin jälkeisesta avauksesta oli vierailla kaksikin erinomaista tilannetta tasoittaa ottelu, mutta näistä kotijoukkue selviytyi onnella ja taidolla.

Seuraavan Hongan hyökkäyksen jälkeen tuntui ottelu jo ratkeavan. Tia Hälinen syötti keskeltä etuviistoon vasemmalle alueelle Sini Vehviläiselle, joka harhautti puolustajan ja latasi pelivälineen takatolpan kautta sisään.

Vaan tästäkään eivät vieraat lannistuneet. 84. minuutilla keskitti Maryette Karring vasemmalta alueelle ja Juliette Kemppi tuikkasi puolustajien ja maalivahdin välistä verkon perukoille.

honka_au4

Pelipaidan väriä viime kaudesta vaihtaneet Hongan Linda Nyman ja ottelun parhaaksi valittu ÅU:n Nora Heroum

Palkinto taistelusta tuli minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Kim Sundlöv latasi pitkän pallon omalta alueelta. Juliette Kemppi ja Anna Auvinen taistelivat pääpallosta ja jälkimmäisen päästä kimposi peliväline oikeaan laitaan Ella Vanhaselle, joka otti tyhjät pois ja tempaisi alueen kulmasta tasoituksen yli Vera Variksen aivan putken alle.

Tämänkin jälkeen oli vierailla mahdollisuus kuitata kolme pistettä itselleen, mutta loppuvihellyksen soidessa oli molempien tyytyminen yhteen pisteeseen. Niinpä mielenkiintoisen ensimmäisen kierroksen jälkeen sarjan kärkikolmikon muodostavat ottelunsa voittaneet ONS, TPS ja Merilappi United.

Debyyttinsä Naisten Liigassa tekivät Åland Unitedin Kim Sundlöv ja Sarah Robbins.

Tsempparipalkinnot:

Sarah Robbins, Åland United

Samantha Monahan, FC Honka

Veikkauspörssipisteet:

3p Nora Heroum, Åland United

2p Sini Vehviläinen, FC Honka

1p Tia Hälinen, FC Honka

Kokoonpanot:

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Roosa Ariyo; Kiia Laine (53. var., 54. Linda Nieminen), Linda Nyman; Sini Vehviläinen (79. Julia Säppi), Jenny Danielsson (87. Ia-Beate Liljedahl), Riikka Hannula, Samantha Monahan

vaihdossa: Iines Vuorjoki, Martina Fernström, Sani Isokivijärvi, Katja Hakala

Åland United:

Ellen Ahlstrom, Maryette Karring, Kim Sundlöv, Emilia Iskanius, Emilia Alajääski; Sarah Robbins (57. Ella Vanhanen), Monica Dolinsky; Cynthia Uwak (70. Pille Raadik), Nora Heroum, Adelina Engman; Juliette Kemppi

vaihdossa: Sanna Åhlander, Marianna Tolvanen, Hanna Blomberg

Erotuomari Kirsi Heikkinen, avustavat erotuomarit Nina Hammarberg ja Piia Jäntti, tarkkailija Veijo Vainio.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Lisää Petri Lunkin ottamia kuvia ottelusta:

Back to top