Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2014: PK-35 Vantaa – FC Honka

Julkaistu
13491792875_a0fd51a429_o

Hongan Samantha Monahan kotijoukkueen puolustuksen puristuksessa.

PK-35 Vantaa näytti taas kerran kaapin paikan FC Hongalle. Vaikka kokonaisuutena ottelu olikin lievästi emäntien heiniä, tarvittiin ratkaisuksi Sanna Saarisen tekemä rangaistuspotkumaali, joka jäi ottelun ainoaksi.

Ensimmäisen puoliajan alku oli ympäripyöreää tunnustelua, sitten PK-35 otti itselleen ottelun hallinnan ja vastavuoroisest jakson loppu mentiin vieraiden tahdissa. Toisella puoliajalla sitten kummaltakin joukkueelta hävisi idea hyökkäyksistä. PK-35 sai maalinsa vaarattomasta tilanteesta puoliksi vahingossa syntyneestä rangaistuspotkusta. FC Honka sai vasta aivan pelin viimeisillä minuuteilla jonkinlaisia tilanteen poikasia aikaiseksi, mutta näistäkään ei suurta vaaraa ollut emännille.

29.3.2014 klo 16.00 ISS-Stadion tekonurmi

PK-35 Vantaa – FC Honka 1-0 (0-0)

76. 1 – 0 Sanna Saarinen, rp

kulmat: PK-35 Vantaa 4, FC Honka 2

Yleisöä 230

13491782955_6a1588c0c5_b

Heidi Kivejä ja Tia Hälinen

Vartin pelin jälkeen nähtiin ensimmäinen maalia kohti tullut laukaus. PK-35:n Sanni Franssi syötti vasemmalta kulmalipulta ja Sanna Saarinen latasi alueen rajalta Vera Variksen syliin.

Muutaman minuutin päästä aukeni Hongan ensimmäinen paikka. Sini Vehviläinen syötti vasemmalta nousseelle Tia Häliselle, joka kuljetti päätyyn ja pudotti alueen rajalle takaisin Sini Vehviläiselle. Hänen vetonsa meni hieman ohi takanurkan.

Muutama minuutti edellisestä syötti Hongan Jenny Danielsson alueen vasempaan reunaan Samantha Monahanille, jonka takanurkkaan lähtenyt laukaus jäi sen verran löysäksi, että Velma Oikarinen sai vangittua pallon.

Pari minuuttia myöhemmin nousi emäntien Katri Nokso-Koivisto oikealta keskelle ja jatkoi Sanna Saariselle. Pienen sählingin jälkeen sai hän jalkansa vapaaksi, mutta laukaus alueen takaa painui ohi vasemmalta.

Puolen tunnin paikkeilla PK-35:n Jenna Korhonen murtautui vasemmasta päädystä alueen rajalle ja syötti takaviistoon keskelle alueen, josta lähtenyt laukaus kimpoili vieraiden onneksi kulmapotkuksi.

Kyseinen kulma siivottiin alueen takarajalle, josta Maiju Hirvonen latasi pelivälineen Vera Variksen ulottuville.

13492147134_fc21aed576_b

Korealainen Ha Yun Ryu esiintyi ensimmäistä kertaa Hongan väreissä.

37. minuutilla alkoi Hongan etsikkoaika. Jenny Danielsson ja Riikka Hannula pelasivat hyvin yhteen oikeassa laidassa, josta pallo toimitettiin keskelle Samantha Monahanille, joka nosti pallon puolustajien yli alueelle. Kiia Laine oli nopeimmin pallossa ja latasi suoraan ilmasta hiuskarvan verran ohi takakulman.

Pari minuuttia myöhemmin aukeni kotijoukkueelle maalipaikka. Linda Ruutu antoi maalille vapaapotkun vasemmasta reunasta, joka siivottiin alueen takarajalle. Sieltä pääsi Pirjo Leppikangas kokeilemaan, mutta ohi meni.

Seuraavalla minuutilla lähetti Hongan Tia Hälinen pitkän pallon omalta puolelta kohti alueen rajaa, josta Riikka Hannula onnistui siirtämään pelivälineen sivulle, mutta laukaus suuntautui tolpan väärälle puolelle.

Vielä viimeisellä avausjakson minuutilla nousi Honka vaarallisesti. Jenny Danielsson ajoi sisään oikeasta päädystä ja lähetti pallon toiselle puolelle, josta Sini Vehviläinen kikkaili pelivälineen kohti takanurkkaa, mutta puolustus ehti viime hetkellä väliin.

Aivan toisen jakson alussa oli PK-35:llä parikin kunnon hässäkkää Hongan alueella, mutta pallo ei suostunut läpäisemään pelaajamuuria.

Ensimmäinen kontrolloitu tilanne aukeni purkupallosta kotijoukkueen Heidi Kivelälle, joka sai rauhassa ladata hieman yli kahdestakympistä. Pallo nousi kuitenkin hieman yli maalin.

Hongan ainut tilanne ennen loppurutistusta nähtiin noin tunnin kohdalla, kun se sai vapaapotkun keskeltä kahdenkymmenen metrin paikkeilta. Se kopsahti Tia Hälisen toimesta suoraan Velma Oikarisen syliin.

75. minuutilla syntyi ratkaisu. Heidi Kivelä nousi vasemmalta alueelle ja hänen nappiksensa kilahtivat yhteen takaa tulleen honkapakin kanssa. Hyökkääjä nurin, pallo pilkulle ja sieltä varmasti maalin oikeaan nurkkaan Sanna Saarisen toimesta.

Honka ryhdistäytyi vasta pakon edessä aivan loppuminuuteilla ja saikin aikaiseksi muutaman tilanteen poikasen. Parhaat paikat avautuivat Riikka Hannulalle ja Hongan viimeisimmälle sopimuspelaajalle, korealaiselle Ha Yun Ryulle, mutta molempien vedot menivät hieman ohi maalin.

Näin jäivät pisteet Vantaalle ja FC Honka joutuu odottamaan avausvoittoaan ainakin kaksi viikkoa lisää. Silloin saapuu toinen paikalliskilpailija HJK Tapiolaan, jossa toivottavasti päästään jo aidolle nurmimatolle pelaamaan.

Tsempparipalkinnot:

Katri Nokso-Koivisto, PK-35 Vantaa

Veikkauspörssipisteet:

3p Sanna Saarinen, PK-35 Vantaa

2p Sanni Franssi, PK-35 Vantaa

1p Vera Varis, FC Honka

Kokoonpanot:

PK-35 Vantaa:

Velma Oikarinen; Jenna Korhonen, Maiju Hirvonen, Laura Kivistö, Katri Nokso-Koivisto; Vilma Väisänen, Heidi Kivelä, Pirjo Leppikangas (90. Ella Hopponen); Sanna Saarinen, Sanni Franssi, Linda Ruutu (79. Tia Painilainen)

vaihdossa: Paula Myllyoja, Mimmi Nurmela, Tia Laine, Annica Karlsson

FC Honka:

Vera Varis; Tia Hälinen, Anna Auvinen, Nea-Stina Liljedahl, Roosa Ariyo; Kiia Laine (60. Linda Nieminen), Linda Nyman; Sini Vehviläinen (46. Ha Yun Ryu), Jenny Danielsson (83. Julia Säppi), Samantha Monahan, Riikka Hannula

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Sani Isokivijärvi, Ia-Beate Liljedahl

 

Erotuomari Ifeoma Kulmala, avustavat erotuomarit Anu Jokela ja Sini Hakala, tarkkailija Jarmo Luhtanen.

Artikkelin kuvat: Petri Lunki

Back to top