Blogi

Pelaajien blogi: Desinfiointiallas

Desinfiointiallas

Pukukoppimme sopii kyllä kautemme yhdeksi symboliksi ja on ehdottomasti yksi maailman parhaista paikoista viettää aikaa. Koppiin on aina kiva tulla ja siellä jokainen saa olla aito oma itsensä. Teillä valmentajilla kun ei oikeasti ole mahdollisuutta tietää kaikesta siitä, mitä jaamme kun vietämme aikaa pukukopissamme. Kopissa keskustellaan kaikki ne murheet ja ilot, jotka kunakin päivänä tai viikkoina on koettu. Koppi on paikka jossa saa puida kuulumisia, nauraa saunailtamuistoille, ottaa päiväunet sohvalla,käydä läpi maailman menoa, kirota kiukuttelevaa poika/tyttöystävää, pyytää pelikampausapua, katsoa jalkapalloa streameiltä, tarpeen tullen vaikka twerkata, hiljentyä hetkeksi rankan työpäivän jälkeen, ja heittää räävittömimmätkin vitsit ilmoille. Se on meidän kaikkien kimppakämppä, jossa kokoonnumme ennen päivän päätapahtumaa: treenejä tai pelejä. Päätapahtumasta tärkein osio, eli treenien rakenne ja tavoitteet muistuttavat meitä infotaululla yhteentulomme syystä. Taulu on paikka, jonne jokainen siirtyy tutkimaan päivän teemoja ja valitsemaan oman kognitiivisen tavoitteensa ennen kentälle siirtymistä.

Pukukopista kun kävelemme kentälle, kahlaamme samalla läpi niin sanotun desinfiointialtaan. Kaikille on selvää, että treeneihin ja peleihin mennessä ajatus fokusoituu jalkapalloon ja yhteiseen tavoitteeseemme olla Suomen ja nyt Euroopan paras joukkue. Taululta luetut ohjeet ja päivän tavoitteet auttavat jäsentämään ajatuksia ja harjoitteesta toiseen siirtyminen on sujuvaa. Treenissä tehdään asiat täysillä ja aina kaikkensa antaen. Loppuringin ja yleisökiitosten jälkeen koppiin saapuu jälleen joukko ihmisiä, jotka kunnioittavat ja arvostavat toisiaan kaikessa. Treeneissä mahdollisesti kiistellyt höynäkitinät tai hävityn loppupelin ketutukset jäävät matkalla desinfiointialtaaseen ja DJ Sipan mixaukset laittavat taas joukon jammailemaan ja höpisemään muista asioista.

Desinfiointialtaaseen jätettiin kaudella 2017 valtavan suuria asioita. Altaan pohjaan vajosi päivittäin suuria suruja, jännitystä tulevasta ja oman elämän muutoksista, rakastumisia, eroja ja ikävää, syntymää ja kuolemaa, uusia opiskelupaikkoja, loukkaantumisten ja sairastumisien tuomia murheita sekä edellisen ottelun tuomat tunteet. Joukkueessamme on yhtä monta suurta sankaritarinaa, kuin on ryhmässämme jäseniäkin. Me kapteenit emme voisi olla ylpeämpiä siitä, miten joukkueemme pelaajineen ja kaikkine taustoineen otti asiakseen tulla Suomen mestareiksi 2017.

Vai mitä kauden 2017 uudet Honka-tulokkaat Ella-Rosa, Saara, Anni ja uus vanha Honkalainen Kaisa?

 

– Kapteenit Anna, Janni ja Paula

Koppi

Minua on monesti pyydetty kertomaan tästä kaudesta. Voisin kirjoittaa paljon siitä miten, miten ja miksi harjoittelimme, miten uskoimme itseemme. Voisin kirjoittaa vaikka mistä, mutta jotta asia olisi niin kuin asian teimme, kaikkien pitäis kertoa siitä.

 

Pukukoppi on yksi ylpeyden aihemme ja tukikohtamme. Se on symboli. Itsekunnostettu, uudelleen rakennettu ja maalattu. Se kuvastaa toimintaamme. Jos jokin asia voidaan tehdä tai tehdä uudelleen, se tehdään. Se tehdään kaikkien osaamisella.

Koppi on jotain mitä vaalimme, se on kuin toinen koti. Siellä on helppo olla. Kopissa otetaan iloisesti vastaan ja siellä on aina ystäviä. Siellä toivotaan onnistumisia ja hyvää. Siellä on muistoja. Kopissa olet turvassa. Pakenemme arkea sinne. Sisään astuessa sitä ikään kuin imee kaiken yhdessä koetun sisäänsä tunteena ja tuntee olevansa osa jotain suurempaa.

Vaikka emme usko taikapölyyn, kopissa sitä tuntuu olevan. Värit, tuoksut, fläppi, lehtileikkeet ja tunnelma. Oma istumapaikka juuri sinua varten. Olet siis tärkeä. Kopissa selvitetään asiat. Siellä on paljon yhdessä koettua historiaa. Kopissa on koettu ja jaettu laaja tunteiden skaala – yhdessä. Se on ollut turvallinen paikka kokea. Kukaan ei ole sinua leimannut, iskenyt maahan tai käyttänyt hyväksi heikkoa hetkeä. Päin vastoin, nostettu, kannustettu ja autettu. Ilot jaetaan ja osallistutaan toisen iloon.

Kun seisoo yksin kopissa, on vain rauhallinen nykyhetki ja odotus vielä hienommista kokemuksista. Miten kopista tuli tällainen paikka?

Heitän haasteen kapteeneille. Onko tämä totta?

-Luciano