Etsi tältä sivustolta

Honka jatkaa Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon

Julkaistu

Tapiolan urheilupuiston tiistai-illassa nähtiin mielenkiintoinen Suomen Cupin neljännesvälieräottelu, kun vastakkain olivat Hongan U18 Akatemia ja Hongan Kansallisen Liigan joukkue. U18 Akatemia pelasi hyvin ja teki pelistä liigajoukkueelle haastavan. Toisen jakson neljä osumaa toivat kuitenkin puolivälieräpaikan liigajoukkueelle luvuin 4-0.

Avausjakso

U18 Akatemia aloitti ottelun vahvasti ja pääsi kokeilemaan alkuminuuteilla maalintekoa hyvältä paikalta. Viivi Pietilä kuitenkin torjui.

Toisessa päässä Ada Eronen pääsi laukomaan vasurillaan boksin rajoilta, mutta Isa Schalin venytti pallon tielle. Schalin torjui myös Eela Oljemarkin laukauksen alakulmasta.

Jasmin Leppioja pääsi kokeilemaan avausjakson lisäajalla avausmaalin tekoa pilkulta, mutta laukaus karkasi yli maalin. Tauolle mentiin 0-0 tasalukemissa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu kuutisen minuuttia, kun liigajoukkue avasi maalihanat. Saara Lappalainen pelasi pallon oikeaan laitaan Ilona Wallalle, joka nousi boksiin ja viimeisteli tolpan kautta.

Seuraava osuma syntyi kolme minuuttia myöhemmin. Wilma Sjöholm lähetti kulmapotkun maalille ja Daniela Sandås ohjasi pallon verkkoon.

Sjöholm oli myöhemmin lähellä onnistui myös maalinteossa, mutta laukaus kimposi puolustajan kautta tolppaa hipoen ohi maalin.

Hongan liigajoukkue onnistui vielä kahdesti maalinteossa. Ensimmäisen tarjoili 77. minuutilla Neela Antikainen hienolla keskityksellä takatolpalle, josta Elli Seiro puttasi pallon sisään. Kuusi minuuttia myöhemmin Seiro osui toistamiseen. Pietilän pitkä avaus löysi hyökkääjän, joka nousi boksiin ja viimeisteli loppulukemiksi 4-0.

Tämä on katkeransuloinen hetki. On hienoa jatkaa Suomen Cupissa eteenpäin ja voittaa, mutta on harmillista, että pudotimme oman U18-joukkueemme. He loivat meille paljon ongelmia ja pelasivat hetkittäin todella hyvin. Heillä on hyviä yksilöitä ja tekivät hyvin töitä joukkueena. He voittivat Ykkösen kaksi parasta joukkuetta päästäkseen tänne saakka ja on helppo nähdä miten, kommentoi päävalmentaja Omar Adlani.

– Peli ei ollut parastamme, mutta olen todella tyytyväinen miten joukkue reagoi vaikeaan alkuun. On hyvin haastavaa pelata tuplapeli viikossa. Meidän tulee tottua siihen jos haluamme menestyä niin cupissa kuin liigassakin. Jokainen ottelu tästä eteenpäin tulee olemaan erittäin vaikea. Meidän täytyy valmistautua näyttämään parastamme jokaisessa pelissä. Voimme olla tyytyväisiä siitä, että saavutimme paikan puolivälieriin. Emme ole onnistuneet siinä pitkään aikaan, onnittelut joukkueelle siitä. Työ on kuitenkin vielä kesken, Adlani jatkaa.

Hongan edustusjoukkueen pelit jatkuvat jo sunnuntaina 7.7., kun se kohtaa HJK:n Bolt Arenalla klo 14.00 alkaen. U18 Akatemia puolestaan jatkaa urakkaansa SM-sarjassa Ilvestä vastaan kotikentällä Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 20.7. klo 15.00.

Keskittymisemme suuntautuu nyt erittäin haastavaan otteluun HJK:ta vastaan sunnuntaina. Odotamme haastetta innolla.

Suomen Cupin uolivälierissä vastaan asettuu JyPK. Tiedotamme ottelun ajankohdasta tarkemmin mahdollisimman pian.