Etsi tältä sivustolta

Hongalle kolme pistettä helteiseltä Tapiolan urheilupuiston nurmelta

Julkaistu

Honka pääsi pelaamaan kauden ensimmäistä kertaa Tapiolan urheilupuiston silkkisellä nurmella, kun helteisessä sunnuntai-iltapäivän ottelussa vastaan asettui PK-35 Vantaa. Ottelu tarjosi viis hienoa maalia ja mikä parasta, niistä kolme iski keltamusta kotijoukkue. Pisteet näin Hongalle 3-2 voitolla.

Avausjakso

Molemmat joukkueet loivat ensimmäisen vartin aikana yhdet maalipaikat, mutta maaliverkot säilyivät vielä koskemattomina.

Avausmaali nähtiin ottelun 19. minuutilla. Liina Tervo nousi oikeaa laitaa ja pelasi pallon Karoliina Autiolle, jonka laukaus upposi Honka-maaliin ja vei vierasjoukkueen johtoon.

Hongan tasoitus oli lähellä 32. minuutin kohdalla. viritti laukauksen puolivolleysta, mutta hieman ohi maalin.

Viitisen minuuttia myöhemmin kotiyleisö pääsi juhlimaan tasoitusmaalia. Noora Hämäläinen syötti ja Ilona Walta karkasi PK:n puolustukselta. Varma viimeistely ja Wallan kauden kolmas osuma toi Hongan tasoihin. 1-1 lukemissa siirryttiin myös viettämään taukoa.

Toinen jakso

Vieraat olivat siirtyä uudelleen johtoon toisen nelivitosen alkuminuuteilla. Liisa Tuomi venytti kuitenkin huipputorjuntaan ja lukemat pysyivät muuttumattomina.

Seuraavasta maalista vastasi Honka ja päivän toisellaan sekä kauden neljännellään Ilona Walta. Laitahyökkääjän tarkka kuti upposi 57. minuutilla maalin alakulmaan ja Honka juhli 2-1 johto-osumaa.

PK-35 Vantaa tuli kuitenkin pian tasoihin. Roosa Toivasen kaunis laukaus Honka-maalin yläkulmaan muutti lukemiksi 2-2.

Honka oli seitsemän minuuttia myöhemmin lähellä palauttaa johtoasemansa. Walta ja Wilma Sjöholm alustivat hienosti paikan Elli Seirolle, jonka laukaus kolahti ylärimaan ja siitä maaliviivalle.

Sjöholm pelasi hienosti myös 78. minuutilla ja Jenni Huttunen joutui kaatamaan Honka-hyökkääjön keltaisen kortin arvoisesti. Walta asettui laukomaan vapaapotkua, tuloksena oli ottelun toinen ylärimaosuma.

Honka sai kun saikin vielä jahtaamansa voittomaalin. Neela Antikainen vapautti syötöllään Elli Seiron juoksuun 83. minuutilla. Hyökkääjä kiersi vielä PK-vahti Irea Virtanen Espejon ja viimeisteli kylmänviileästi kauden avausosumallaan 3-2 voittomaalin keltamustille.

Peli oli rankka ja piti tehdä paljon töitä. PK tulee aina tosi kovaa ja niitä vastaan ei ole helppo pelata. Tänään kuitenkin oltiin parempia ja näytettiin mihin pystytään, voittomaalin viimeistellyt Elli Seiro totesi ottelun jälkeen.

Ihan mahtava fiilis juuri nyt, todella hieno voitto kotona! Peli oli tapahtumarikas vääntö pisteistä, eikä PK päästänyt meitä helpolla, komppasi kahden maalin Ilona Walta.

Walta lähetti kiitokset niin kentänhoitohenkilökunnalle kuin kaikille kannustamaan saapuneillekin.

Oli kiva vihdoin päästä pelaamaan stadionille eikä nurmen kunnosta voi valittaa. Stadionilla oli ihan superhyvä meininki, mistä kiitos kuuluu kaikille jotka olivat päässeet paikan päälle.