Etsi tältä sivustolta

Hongan TU18 Akatemia lohkovoittajana kohti T18 SM-sarjaa

Julkaistu

Honka pelasi vahvat neljä ottelua T18 SM-karsinnan A-lohkossa ja sijoittui lohkon kärkipaikalle kymmenellä pisteellä. Lohkossa on pelaamatta vielä yksi ottelu, mutta sen tulos ei uhkaa Hongan kärkipaikkaa. A-lohkon kaikki joukkueet jatkavat SM-sarjaan, joten sikäli sijoituksilla ei ole merkitystä, mutta hyvien tulosten pohjalle on hyvä rakentaa. T18 SM-sarja pyörähtää käyntiin huhtikuussa.

Keltamustat avasivat karsinnat 3-2 voitolla FC Espoota vastaan. Alisa Mäkelä vei Hongan johtoon jo kolmannellatoista peliminuutilla ennen tasoitusosumaa. Nea Ikonen vei hieman ennen tunnin täyttymistä Hongan uudelleen johtoon ja Venla Talvitie lisäsi johdoksi 3-1, kun pelattiin ottelun 75. minuuttia. FC Espoo tuli vielä lisäajalla maalin päähän, muttei sitä lähemmäksi.

Karsinnan toiseen otteluun Honka matkusti Ouluun kohtaamaan ONS:n. Keltamustat avasivat jälleen maalinteon noin vartin kohdalla, tällä kertaa osui Senni Kemppainen. ONS tasoitti ottelun 22. minuutilla, mutta kymmenisen minuuttia myöhemmin Honka nousi taas edelle, kun Melissa Alhroos upotti pallon pilkulta maaliin. Emilia Wegeliuksen maali 53. minuutilla sinetöi lopulta 3-1 voiton Hongalle.

Kolmas peräkkäinen voitto tuli kotikentällä Valttia vastaan. Vieraat siirtyivät ensin johtoon ottelun 31. minuutilla, mutta Alhroos tasoitti pelin vain hetkeä myöhemmin. Ottelun voittomaali nähtiin 79 minuutilla, kun Mäkelä teki karsintojen toisensa.

Karsinnat päätyivät HJK:n kohtaamiseen Talin hallissa. Kotijoukkue onnistui ensin, mutta Wegelius toi Hongan tasoihin 25. minuutilla. Ahlroos upotti toisen jakson alkajaisiksi pilkulta Hongan johtoon, mutta HJK nousi vielä kerran tasoihin ja pisteet menivät jakoon 2-2 lukemin. Honka keräsi siis kolmen voiton ja yhden tasapelin myötä kymmenen pistettä.

Karsintapeleissä kokoonpanossa olivat:
#2 Lotta Mäki-Kahma
#3 Sohvi Heikkilä
#4 Nelli Miettinen
#5 Matilda Korpela
#7 Melissa Ahlroos
#8 Alisa Mäkelä
#10 Nea Ikonen
#11 Sanni Kaukonen
#12 Venla Talvitie
#13 Ilona Musto
#14 Veera Jääskä
#15 Olivia Schauman
#16 Petra Eironen
#17 Milja Terho
#18 Emilia Wegelius
#19 Alina Haapaniemi
#20 Taika Auer
#21 Jenna Nikki
#22 Emma Sjöberg Perez
#23 Viivi Pietilä (MV)
#25 Jelena Todoshchenko
#27 Elli Welling
#39 Senni Kemppainen
#50 Stella Honkonen
#77 Isa Schalin (MV)
#79 Veera Vartiainen
#81 Tuuli Kaihola (MV)


Back to top