Etsi tältä sivustolta

Hongalle upea voitto dramaattisten hetkien jälkeen

Julkaistu

Honka ja Åland United kohtasivat runkosarjan päätöskierroksen ottelussa Tapiolan urheilupuistossa. Yleisölle tarjottiin tasainen ja jännittävä vääntö, jonka Honka käänsi vielä aivan lopussa voitokseen.

Avausjakso

Vierasjoukkue Åland United aloitti ottelun hyvin ja Hongalla oli vaikeuksia saada oma pelinsä käyntiin. Vieraat saivat avauskympin aikana kolme hyvää paikkaa, mutta Sofia Manner torjui jokaisen.

Maalitili avattiin kuitenkin hetkeä myöhemmin. Aada Törrönen pääsi katkomaan syötön, ohitti Mannerin ja viimeisteli vierasjoukkueen 1-0 johtoon.

Pelin edetessä meno tasoittui ja Honka loi myös omia paikkojaan. Elli Seiro kokeili muutamaankin otteeseen, mutta ei saanut palloa verkkoon. Toisessa päässä Jacqui Hand laukoi hyvältä tontilta vain hieman yli Honka-maalin. Tauolle mentiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen jakso

Hongan tasoitusmaali oli lähellä heti toisen jakson alkuun, mutta Jessica Kiviaho koppasi Milla Punsarin yrityksen.

57. minuutilla maalipuut olivat Hongan tasoituksen tiellä, kun Eevi Sutelan kaukolaukaus kolahti ylärimaan.

Kun Honka ei itse maalinteossa onnistunut, iski Åland United päivän toisensa tunnin kohdalla. Törrönen keskitti ja Olivia Ulenius laukoi pallon Honka-verkkoon. Hetki maalin jälkeen vieraiden Anni Miettunen joutui jättämään kentän toisen keltaisen kortin myötä.

Hongan nousu käynnistyi 71. minuutilla. Noora Juusela syötti boksiin Elli Seirolle, joka viimeisteli varmasti keltamustat maalin päähän.

Honka painosti loppuottelun ajan ja palkintoja alkoi tulla muutama minuutti ennen päätöstä. 88. minuutilla Iida Kainulainen käänsi vasemman jalkansa vapaaksi ja keskitti Juuselalle, joka puski pallon alakulmaan ja Hongan tasoihin 2-2.

Honka ei jättänyt menoaan tasoitusosumaan. 90. minuutti ehti juuri käynnistyä, kun Saara Lappalainen lähetti pallon maalilla ja Seiro viimeisteli illan toisellaan ja kauden seitsemännellään voittolukemat 3-2. Voitolla Honka vahvisti asemiaan neljäntenä ennen loppusarjojen alkua.

Sanoin, että tulossa oli jännittävä peli ja sellaisen myös saimme. Åland on aina hankala vastustaja. He ovat niin nopeita vastahyökkäyksissä ja aiheuttivat meille paljon sitä kautta vaikeuksia. Ensimmäisellä jaksolla laitoimme itsemme vaikeuksiin useasti ja onneksi Sofia hoiti niin, että emme päästäneet montaa maalia ottelun alkupuolella. Noin 15-20 minuutin jälkeen pystyimme rauhoittumaan ja pelaamaan omaa peliämme. Saimme rakenneltua hitaampia hyökkäyksiä ja löysimme 1vs1-tilanteita, joihin laitapelaajamme pääsivät hyökkäämään, päävalmentaja Omar Adlani kommentoi ottelun jälkeen.

Toinen jakso oli paljolti samaa, mutta kun menimme 0-2 tappiolle meidän tui löytää ekstravaihde. Kunnia vaihtopelaajille, jotka tulivat mukaan peliin. Tänään he todella muuttivat peliä ja auttoivat mitä voittamaan. Erityismaininta Eelalle, joka teki debyyttinsä ja pelasi oikein kypsän pelin. Kannattajamme olivat jälleen uskomattomia, he ovat luoneet parhaan tunnelman, jossa olen koskaan ollut mukana. Adlani jatkoi.

Tämä joukkue yllättää minut joka viikko ja tämä on ehdottomasti hauskinta mitä minulla on ollut valmentaessani näitä pelaajia viikottain. He ovat valmiita mihin tahansa haasteeseen ja nousu kahden maalin takaa niinkin kovaa joukkuetta vastaan kuin Åland United on lähes mahdoton tehtävä. Onnittelut pelaajille ja taustoille, he ovat sen ansainneet. Hommat jatkuvat!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås (58′ Iida Kainulainen)
#7 Saara Lappalainen
#9 Elli Seiro
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#22 Annika Idman (80′ Eela Oljemark)
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela (C)
#34 Venla Lamberg
#42 Noora Hämäläinen
#77 Milla Punsar (70′ Milla Punsar)

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, 35 Ella-Maria Ervasti (MV)

Back to top