Etsi tältä sivustolta

Hongalle tärkeä taisteluvoitto

Julkaistu

Honka ja HPS kohtasivat lauantain ottelussa Paloheinän JYA Housing Areenalla. Yleisö sai todistaa todella kovaa kamppailua pisteistä, jonka Honka sai kuitenkin käännettyä voitokseen 2-1.

Avausjakso

Kotijoukkue HPS oli ottelun alkupuolella vahva ja se avasikin maalinteon 20. minuutilla. Sofia Manner torjui Oona Jääskeläisen yrityksen ja Honka-puolustus blokkasi Henni Rinkisen kaksi ensimmäistä, mutta HPS-hyökkääjä pääsi kokeilemaan vielä kolannenkin kerran ja siihen honkalaiset eivät enää väliin päässeet.

Honka tuli vahvemmin peliin mukaan avausjakson edetessä ja nousi tasoihin 31. minuutilla. Eevi Sutela sai pallon keskialueella ja lähetti upean läpisyötön kohti Elli Seiroa. Hyökkääjä pääsi nokikkain HPS-vahti Iina Rautiaisen kanssa ja viimeisteli varmasti lukemiksi tulostaululla 1-1.

Pian Hongan tasoituksen jälkeen tapahtui toisessa päässä. Aada Nurmi laukoi kohti alakulmaa, mutta Manner venytti torjuntaan. Vielä hieman ennen taukoa Rinkinen haki toista osumaansa, mutta laukoi vähän ohi maalin. Tauolle mentiin 1-1 tasatilanteessa.

Toinen jakso

Honka pääsi 55. minuutilla kokeilemaan johtomaalin tekemistä, kun Jackie Altschuld riisti pallon keskialueella ja lähetti sen kohti Seiroa. Hyökkääjän laukaus oli kuitenkin Rautiaiselle helppo torjuttava.

Viitisen minuuttia myöhemmin juuri hetkeä aiemmin kentälle tullut Milla Punsar pääsi hyvään paikkaan, mutta Rautiainen sai jalkansa vedon tielle.

Henni Rinkinen oli kotijoukkueen aktiivisimpia pelaajia hyökkäyspäässä. 62. minuutilla hyökkääjän laukaus vahvan kuljetuksen päätteeksi muutti suuntaa Honka-puolustuksen jalasta ja meni hieman maalin ohitse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Manner venytti jälleen upeaan torjuntaan, kun Honka-kassari torjui Aino Lehtisen vapaapotkun.

Ottelun ratkaisumaali nähtiin 84. minuutilla. Juusela nappasi pallon keskialueella ja levitti vasemmalle Wilma Sjöholmille, joka viimeisteli kauden seitsemännellä maalillaan Hongan 2-1 johtoon.

HPS painoi loppuhetket vielä kovaa päälle, mutta Honka kesti loppuun saakka ja otti tärkeät kolme pistettä mukaansa Espooseen. Ottelussa nähtiin voiton lisäksi muitakin iloisia uutisia, kun pitkästä loukkaantumisestaan kuntoutunut Aino Nurmi pelasi ensimmäiset minuuttinsa sitten toukokuun 2022.

Honka jatkaa sarjassa neljäntenä, kun runkosarjaa on vielä yksi kierros jäljellä ennen loppusarjoja. Keltamustat ovat pronssisijaa neljä pistettä perässä, viidentenä PK-35 Vantaa jahtaa kolmen pisteen päässä. Honka kohtaa runkosarjan päätöskierroksella kotonaan Tapiolan urheilupuistossa Åland Unitedin ensi viikon lauantaina 26.8. klo 15.00!

Voitto oli täysin meidän yhteishengen ansiota ja oli hieno nähdä miten pysyimme yhdessä ja nousimme voittoon tappioasemasta. Voitto tuntuu erityisen hyvältä, sillä pelasimme viimeiseen minuuttiin saakka täysillä eikä HPS:aa ole ikinä helppo voittaa, Hongan avausmaalin viimeistellyt Elli Seiro kiteytti ottelun jälkeen.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#5 Sanra Pulliainen (76′ Iida Kainulainen)
#9 Elli Seiro (87′ Ada Eronen)
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#22 Annika Idman
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela
#30 Jackie Altschuld (57′ Milla Punsar)
#33 Wilma Sjöholm (87′ Aino Nurmi)
#34 Venla Lamberg
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #4 Daniela Sandås, #70 Veera Tammi (MV)

Back to top