Etsi tältä sivustolta

Honka taisteli, mutta taipui Kuopiossa

Julkaistu

Honka matkasi sunnuntaipäivän otteluun sarjakärki KuPS:n vieraaksi. Joukkue jätti kaiken kentälle ja taisteli hyvin läpi ottelun, mutta vain KuPS:n onnistuttua maalinteossa jäivät pisteet Kuopioon 2-0 lukemin.

Avausjakso
Ottelun avausjakso tarjosi paikkoja molemmissa päissä, vaikka kotijoukkue olikin ehkä hieman vaarallisempi. Kahdeksannella minuutilla Hannah Sharts lähetti pitkän rajaheiton maalille ja Aino Kröger jatkoi päällään, mutta ylärima piti Hongan maalin koskemattomana.

Elli Seiro näytti taitojaan 17. minuutin täyttyessä. Inka Kaivola, Saara Lappalainen ja Nana Yang pelasivat pallon vasempaan laitaan Honka-hyökkääjälle, joka ohitti Maja Göthbergin ja laukoi. KuPS-vahti Fanny Söderström torjui ensimmäisen yrityksen ja Lappalaisen laukaus paluupallosta kimposi kulmapotkuksi.

KuPS onnistui siirtymään johtoon 27. minuutin pelin jälkeen, kun Anni Hartikaisen laukaus upposi rangaistusalueen kaarelta Honka-verkkoon.

Ennen taukoa Gentjana Rochi kolautti kertaalleen vielä Honka-maalin tolppaa ja Honka sai muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta lisämaaleja ei nähty.

Toinen jakso

Kun toista nelivitosta oli pelattu kymmenisen minuuttia, tuplasi KuPS johtonsa Krögerin varmalla sijoituksella alakulmaan.

KuPS haki kolmatta maaliaan muutamaan otteeseen kaukolaukauksilla, mutta Sofia Manner Honka-maalilla torjui ne varmasti.

Hongan kiri sai aikaan muutaman tilanteen. Viitisen minuuttia ennen loppua Annika Idmanin keskitys tuli Seirolle maalin eteen, mutta hyökkääjä ei vaikeassa tilanteessa saanut kunnon yritystä kohti maalia. Loppulukemat kirjattiin KuPS 2-0 FC Honka.

Tulos on toki pettymys, mutta ei kerro koko kuvaa ottelusta. Meillä oli hyvä ensimmäinen jakso vaikka päästimmekin yhden maalin. Meillä oli erityyppisiä hyökkäyksiä ja oli hienoa nähdä pelaajien ongelmanratkontaa. KuPS:n prässi ei ole kovin aktiivinen, mutta se on niin tehokas ja hyvin organisoitu, että meidän täytyi pysyä kärsivällisinä ja löytää ne oikeat hetket edetä. Meillä oli omat paikkamme maalintekoon. Meidän pitää analysoida ne tilanteet ja harjoitella niitä, jotta olemme niissä vahvempia tulevissa otteluissa. Luomme kyllä tarpeeksi tilanteita, mikä on hyvä merkki. Pelaajien energia oli hieno vastaus viimeisimpiin otteluihimme, he näyttivät voitonhalua myös tappioasemassa. Se on tärkeä taito, jonka opimme kokemuksen kautta. Emme päästä paljon maaleja, joten olen tyytyväinen siihen, miten reagoimme tänään. Kaiken kaikkiaan hävisimme todella hyvälle joukkueelle annettuamme kaikkemme. Emme voi moittia pelaajien panosta tänään, olen heistä hyvin ylpeä. Lataudumme nyt pari seuraavaa viikkoa ja palaamme sitten päättämään kauden, alkaen kotipelillä PK-35 Vantaata vastaan, päävalmentaja Omar Adlani summasi ottelun jälkeen.

Hongan pelit jatkuvat tauon jälkeen kotona Tapiolan urheilupuistossa, kun PK-35 Vantaa saapuu keltamustien vieraaksi lauantaina 22.7. klo 18.00!

Back to top