Etsi tältä sivustolta

Honka jatkaa Suomen Cupin neljännelle kierrokselle

Julkaistu

Honka kohtasi Kotkan Arto Tolsa Areenalla Suomen Cupin kolmannella kierroksella Ykkösen KTP:n. Avausjakson päätteeksi Honka oli maalin edellä, mutta toisen nelivitosen neljä maalia repäisivät eron selkeämmäksi ja jatkopaikka tuli lopulta luvuin KTP 1-6 Honka.

Avausjakso

Honka oli hallitsevampi joukkue ottelun alusta saakka. Avausmaali nähtiin kuudennella peliminuutilla, kun Honka sai epäsuoran vapaapotkun maalinedustalta. Pienen siirron jälkeen Jasmin Leppioja laukoi pallon verkkoon ja Hongan edelle.

Kun noin kaksitoista ja puoli minuuttia oli pelattu, pääsi Aino Vuorinen kokeilemaan Annika Idmanin keskityksestä, mutta viimeistely suuntautui liiaksi päin KTP-vahti Sonja Leinoa. 20. minuutin täyttyessä Leppiojan pusku meni hieman tolpan ohitse.

Illan toinen osuma syntyi 38. minuutilla. Dakota Chan iski ensimmäisen Honka-maalinsa kilpailullisissa otteluissa, kun kanadalaiskeskikenttä puski lähietäisyydeltä pallon KTP-maalin alakulmaan.

KTP nousi pari minuuttia ennen taukoa maalin päähän, kun Rosa Rantasen hieno kaukolaukaus upposi verkkoon.

Taukoa lähdettiin viettämään Hongan 2-1 vierasjohdossa.

Toinen jakso

Hongan kolmas maali oli lähellä 48. minuutilla. Nana Yang vapautti Idmanin hienolla syötöllä, mutta laukaus meni hieman maalin ohitse.

Kolme minuuttia myöhemmin Honka repäisi eron jälleen kahteen. Noora Juusela syötti laitaan Elli Seirolle, joka ohitti KTP-puolustajan ja löysi maalinedustalle nousseen Juuselan, joka viimeisteli varmasti.

Hongan neljäs maali oli syntyä 57. minuutilla. Ada Erosen ohjauksen Idmanin keskityksestä Leino torjui, eikä Inka Kaivolakaan saanut palloa paluupallosta maaliin.

Honka viimeisteli vielä kolme maalia lisää ottelun viimeisen kympin aikana. Ensin osui rangaistuspotkusta Elli Seiro, ysikympin täyttyessä keltamustien viidennen laukoi Eevi Sutela ja lisäajalla Seiro viimeisteli vielä illan toisellaan loppulukemiksi 6-1 Hongalle.

Ottelussa nähtiin myös debyyttejä. Veera Tammi ja vaihdosta kentälle tullet Iida Laine ja Iida Kainulainen pelasivat nimittäin ensimmäistä kertaa Hongan liigajoukkueen riveissä kilpailullisessa ottelussa.

Joukkueen peli kulki kokonaisuudessaan hyvin ja pystyimme hyödyntämään vahvuuksiamme. Hyökkäysboksissa olisimme ehkä voineet olla vieläkin tehokkaampia, mutta saimme kuitenkin tärkeän voiton. Oli myös itselleni todella kiva pelata koko ysikymppinen. Tästä on hyvä jatkaa kohti lauantain Ilves-peliä hyvällä fiiliksellä, Annika Idman totesi ottelun jälkeen.

Hongan pelit jatkuvat jo lauantaina 20.5., kun se kohtaa kotonaan Kansallisessa Liigassa Ilveksen. Ottelu käynnistyy Tapiolan urheilupuiston TN1:llä klo 16.00. Osta lippusi ennakkoon klikkaamalla tästä ja saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås (81′ Iida Laine)
#6 Ida Heikkinen (81′ Iida Kainulainen)
#8 Aino Vuorinen (41′ Elli Seiro)
#10 Jasmin Leppioja (56′ Ada Eronen)
#15 Inka Kaivola
#19 Dakota Chan (56′ Eevi Sutela)
#22 Annika Idman
#23 Noora Juusela
#42 Noora Hämäläinen
#70 Veera Tammi (MV)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #1 Sofia Manner (MV), #44 Eela Oljemark

Back to top