Etsi tältä sivustolta

Tulevaisuuden tähdet- ohjelma yhdistää jälleen juniorit ja esikuvat

Julkaistu

Jalkapallon naisten pääsarja Subway Kansallinen Liiga käynnistyy perjantaina 14. huhtikuuta. Samalla käynnistyy myös liigaseurojen yhteistyö nuorten pelaajien kanssa. Viime vuonna lanseerattu Tulevaisuuden tähdet -ohjelma sitouttaa jälleen junioripelaajia lajiin, paikallisiin naisten edustusjoukkueisiin ja jalkapallokulttuuriin viidellä naisten pääsarjapaikkakunnalla.

Tyttöjen pelaajamäärät ja kiinnostus naisten huippujalkapalloa kohtaan ovat jatkuvassa nousussa. Kasvavien pelaajamäärien myötä suomalaisessa jalkapallossa on mukana entistä isompi joukko pelaajia, joille on tärkeää tarjota paitsi yhteisö, myös esikuvia. Tulevaisuuden tähdet -ohjelman avulla näitä junioripelaajia halutaan sitouttaa entistä vahvemmin paikallisiin seuroihin ja kotimaiseen huippujalkapalloon.

Osana Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaa viidelle pääsarjan seuralle tarjotaan palkkatuki puolipäiväisen ohjelmakoordinaattorin rekrytointiin. Juniorijoukkueilla viidellä alueella Suomessa on mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan, joka tuo heille pääsyn Subway Kansallisen Liigan otteluihin, tarjoaa junioripelaajille ja heidän valmentajilleen näkymän liigatasolle saakka sekä luo lapsille ja nuorille paikallisia roolimalleja ja esikuvia.

Tulevaisuuden tähdet -ohjelmaan sitoutuvat juniorijoukkueet saavat Subway Kansallisen Liigan joukkueiden kautta mahdollisuuden pelaaja- ja valmentajavierailuihin, otteluvierailuihin sekä muihin yhteisiin tapahtumiin. Kaikilla juniorijoukkueilla on eri alueilla mahdollisuus hakea mukaan ohjelmaan kiinnittyen oman alueensa liigaseuraan.

Ohjelmassa ovat mukana FC Honka (PK-seutu), HJK (PK-seutu), Ilves (Tampere & Pirkanmaa), ONS (Oulun seutu) ja TPS (Turku & Varsinais-Suomi).

– Viime vuonna yli 100 juniorijoukkuetta oli mukana ohjelmassa ja toteutimme lähes 200 vierailua juniorien harjoituksissa ja muissa tapahtumissa. Uudella kaudella haluamme kasvattaa ohjelmaa entisestään ja tarjota yhä useammille junioreille mahdollisuuden kohdata huippupelaajia sekä omassa arjessaan että liigan ottelutapahtumissa, Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja kertoo.

Eri alueilla Suomessa käynnistyvä ohjelma on tärkeä mahdollisuus yhteisöjen ja esikuvien rakentamiseen naisten ja tyttöjen pelaamassa jalkapallossa.

– Tulevaisuuden tähdet- ohjelma luo todella hyvän mahdollisuuden parantaa yhteistyötä nais- ja tyttöpelaajien välillä. Muistan itsekin pienenä, kuinka siistiä oli kohdata omia esikuvia ja kuinka se toi lisämotivaatiota omaan harjoitteluun. Odotan innolla tulevaa vuotta ja toivomme kaikki alueemme juniorijoukkueet lämpimästi mukaan yhteiseen ohjelmaan, FC Hongan koordinaattorina aloittava Sofia Manner pohtii.

Ilmoita oma juniorijoukkueesi Espoosta ja lähialueilta mukaan ohjelmaan täällä: https://forms.office.com/e/TrdMpeBmAK

Lisätiedot:
Tulevaisuuden tähdet -koordinaattori Sofia Manner
FC Honka
sofia.manner@fchonka.fi (10.4. alkaen)
toimisto@fchonka.fi (ennen 10.4.)

tai

Heidi Pihlaja
Suomen Palloliitto
040 843 2370

Back to top