Etsi tältä sivustolta

Honka avasi kauden voitolla paikalliskamppailusta!

Julkaistu

Honka avasi Kansallisen Liigan kauden 2023 kovalla vierasottelulla, kun talvella Kansallisen Cupin voittanut ja mestarisuosikkien ryhmään luettu HJK oli vastassa Töölön Bolt Arenalla. Honka aloitti ottelun hyvin ja Wilma Sjöholmin osuma ja kova taistelu toivat kolme pistettä mukaan Espooseen!

Avausjakso

Kotijoukkue HJK loi ottelun ensimmäisen maalipaikan. Peppi Kontturi pääsi laukomaan vasurillaan, mutta Hongan onneksi yli maalin.

Avausmaalin iski Honka seitsemännellä minuutilla. Noora Juusela pelasi oikeaan laitaan Ida Heikkiselle, jonka ristipallo löysi Wilma Sjöholmin. Sjöholm käänsi pallon oikealla jalalleen ja laukoi HJK-puolustuksen jalkojen välistä pallon etukulmaan ja Hongan 1-0 johtoon.

HJK:n tasoitus oli lähellä hieman puolen tunnin jälkeen. Lotta Lindström pelasi maalin eteen Jenna Topralle, mutta laukaus meni Honka-puolustuksen kautta ohi maalin.

Hongan 2-0 maali oli vielä lähellä avausjakson lopussa. Eevi Sutelan vapaapotku matkusti kohti yläkulmaa, mutta Annika Laihanen sai vielä venytettyä kätensä pallon tielle. Tauolle mentiin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella HJK painoi tasoitusmaali mielessään kohti Hongan maalia, mutta keltamustat puolustivat uhrautuvasti. Tunnin kohdalla Ria Karjalaisen kaukolaukaus sujahti hieman yli Honka-maalin yläriman.

78. minuutilla Tea Heininen pääsi puskemaan Milja Kivirannan keskityksestä, mutta ohi maalin.

HJK piti palloa ottelun loppuhetket, mutta Honka, viimeisenä lukkonaan nollapelin kirjauttanut Sofia Manner kesti ja pisteet matkasivat kauden avausottelusta Espooseen!

Todella hyvä fiilis! Oli kiva näyttää mihin pystymme joukkueena. Annoimme kaikkemme ja asenne oli tänään suuressa roolissa. Olen todella ylpeä kaikista joukkuekavereista. Oli todella mukava tehdä maali ja auttaa sillä joukkuetta ottamaan kolme pistettä. Jatkamme yhdessä kovaa työntekoa. Voitto oli meille tärkeä ja antaa uskoa tulevaisuuteen, ratkaisumaalin viimeistellyt Wilma Sjöholm totesi ottelun jälkeen.

Honka pääsee seuraavaksi avaamaan kauden kotiotteluiden osalta, kun se kohtaa hallitsevan mestarin KuPS:in Tapiolan urheilupuistossa ensi viikon lauantaina 22.4. klo 14.00 alkaen! Osta lippusi nyt tästä ja varmista paikkasi huippuotteluun!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås
#6 Ida Heikkinen
#9 Elli Seiro (90+1′ Annika Idman)
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#23 Noora Juusela
#28 Eevi Sutela (C)
#30 Jackie Altschuld
#33 Wilma Sjöholm (66′ Ada Eronen)
#42 Noora Hämäläinen

Vaihdossa: #10 Jasmin Leppioja, #16 Iida Laine, #19 Dakota Chan, #34 Venla Lamberg, #35 Ella-Maria Ervasti (MV)

Back to top