Etsi tältä sivustolta

Hongasta maailmalle #4 Liisa Tuomi siirtyy Ruotsiin!

Julkaistu

FC Hongan maalivahti Liisa Tuomi siirtyy kauden 2023 mittaisella lainasopimuksella Ruotsin Elitettanissa pelaavaan Lidköpings FK:n joukkueeseen. Viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla viidenneksi sijoittunut Lidköpings taistelee tälläkin kaudella noususta Damallsvenskaniin. 19-vuotiaan Tuomen lainasopimus astuu voimaan välittömästi ja kestää koko kauden.

Tämä on minulle hyvä mahdollisuus ja koko asia saatiin järjestettyä oikein hyvin.  On hienoa päästä pelaamaan kovia pelejä Ruotsissa, Tuomi kommentoi.

Hongan oma kasvatti Tuomi teki debyyttinsä Kansallisessa Liigassa kaudella 2021 lainalla JyPK:ssa. Viime kaudella hän pelasi Hongan maalilla viidessätoista liigaottelussa.

– Lainasopimus Lidköpingiin Ruotsiin on erinomainen seuraava askel Liisan uralla. Tähän pisteeseen on tultu yksilön kovalla työnteolla, motivaatiolla ja päättäväisyydellä. Laina on palkinto Liisalle niistä lukemattomista tunneista, joita treenikentällä on tehty töitä. Tämä myös motivoi ja auttaa meidän nuorempia maalivahteja näkemään polun huipulle Hongan kautta. Seuran näkökulmasta laina on tärkeä ja antaa uskoa siihen, että meidän tavalla tehdä asioita maalivahdeilla on mahdollisuus kansainväliseen ammattilaisuraan, toteaa maalivahtivalmentaja Miika Salmi.

Olen erittäin iloinen, että Liisa sai tämän mahdollisuuden kokeilla jotain uutta, haastaa itsensä uudessa ympäristössä ja eri maassa. Hänellä on varmasti iso rooli auttaa joukkuetta kentällä, ja uskon, että hän on täysin valmis ottamaan tämän askeleen. Liisa on kehittynyt joka vuosi siitä lähtien, kun olen tuntenut hänet. Toinen uusi haaste hänelle on asua uudessa maassa. Vaikka kaikki eivät pysty sopeutumaan, Liisalla on ehdottomasti oikea luonne ja asenne menestyä uudessa ympäristössä. Onnea Liisa!, sanoo puolestaan päävalmentaja Omar Adlani.

Back to top