Etsi tältä sivustolta

Honka nappasi vahvalla esityksellä voiton NJS:stä

Julkaistu

Honka oli kotonaan Tapiolan urheilupuistossa vahva, eikä jättänyt vierasjoukkue NJS:lle paljoakaan mahdollisuuksia. Loppulukemat kirjattiin keltamustien voitoksi luvuin 3-1.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun vahvasti ja painoi pelin alusta asti NJS:n päätyyn. Viidennellä minuutilla Eevi Sutela kokeili laukoa suoraan vapaapotkusta, mutta kaukolaukaus meni noin puoli metriä yli NJS-maalin.

Maalihanat Honka sai auki juuri kolmentoista minuutin täytyttyä hetkeä aiemmin. Matilda Kuusniemi Fishwick lähetti kulmapotkun, josta Daniela Sandås pääsi puskemaan. Kerttu Karresmaa torjui vielä Sandåsin puskun, mutta Milla Punsar oli hyvin hereillä ja kävi siirtämässä pelivälineen paluupallosta maaliin.

NJS nousi tasoihin, kun pelattiin ottelun 21. minuuttia. Waranya Chaimuk keskitti vasemmalta laidalta ja Senja Haikola pääsi nikkaamaan pallon takatolpalta Honka-maaliin.

Honka palautti johtonsa kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Tapiolan urheilupuiston yleisö sai ihastella kenties koko liigakauden upeinta maalia. NJS purki Kuusniemi Fishwickin kulmapotkun boksin rajoille, josta Eevi Sutela tykitti sen vasurillaan volleystä yläriman kautta maaliin. Upealla laukauksella Honka jälleen edelle.

Honka ei johtomaalin jälkeen nostanut jalkaa kaasulta. 38. minuutilla Inka Kaivola alusti rajaheitosta ja Punsar painoi ahnaasti boksiin viimeistelemän lukemiksi 3-1 illan toisella maalillaan.

Sutelan laukaus hipoi vielä tolppaa hetkeä ennen ensimmäisen nelviitosen päätöstä, mutta näissä lukemissa siirryttiin tauolle.

Toinen jakso

Honka piti hallintansa myös toisella nelivitosella. Jakson toisella peliminuutilla Saana Hartikaisen keskitys tippui takatolpalle, mutta Kaivola ei saanut ohjattua palloa maalia kohti.

Vain hetkeä myöhemmin Wilma Spets murtautui vahvasti boksiin ja vain maalin poikkipuu pelasti NJS:n yhdeltä takaiskuosumalta lisää.

Eevi Sutela kokeili jälleen maalintekoa hyvällä laukauksellaan, kun Honka sai vapaapotkun boksin rajoilta. Karresmaa sai kuitenkin vielä venytettyä kätensä pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Honka rakensi muutamia muitakin hyviä paikkoja lisämaaleihin, mutta NJS-maali pysyi toisen jakson koskemattomana. Vierasjoukkue loi parhaan paikkansa 85. minuutilla. Peppi Pisilä löysi Chaimukin pilkun kohdilta, mutta Liisa Tuomi venytti Honka-maalilla upeaan pelastukseen.

Lisämaaleja ei lopulta Tapiolassa nähty kumpaankaan päähän ja lopputulos kirjattiin Hongan voitoksi 3-1 lukemin.

Tämä oli henkisesti joukkueelle iso voitto. Saimme luotua hyvin paikkoja ja teimme niistä tarvittavat maalit, kauden kolmannentoista ottelun Honka-maalilla torjunut Liisa Tuomi totesi ottelun jälkeen.

Pelasimme onnistuneen ottelun ja saimme luotua hyvin maalipaikkoja. Olen ylpeä kaikkien pelaajien panoksesta ja nämä olivat meille todella tärkeät pisteet. Uskon, että voitto toi meille itseluottamusta ja tästä on hyvä jatkaa viimeisiin otteluihin, komppasi täyden ysikymppisen urakoinut toppari Senja Salo.

Honka nousi alemman loppusarjan kärkipaikalle, pisteellä Ilveksen ohitse, joka pelaa kierroksen oman ottelunsa lauantaina ONS:ia vastaan. ONS:n ero Honkaan on ennen lauantain peliä puolestaan seitsemän pistettä. NJS jatkaa viidellä pisteellä sarjan viimeisenä.

Loppusarjaa on Hongalla jäljellä vielä kaksi ottelua. Ensin sen kohtaa kotonaan ONS:n lauantaina 15.10. klo 14.00 ja sitten vieraissa Tampereella Ilveksen seuraavana lauantaina 22.10. klo 16.00. Liput kotiottelun portilta 5€, alle 18v maksutta. Tervetuloa!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Saana Hartikainen (74′ Annika Idman)
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#7 Saara Lappalainen
#9 Elli Seiro (74′ Ada Eronen)
#12 Liisa Tuomi (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (59′ Ida Heikkinen)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (84′ Julia Schalin)

Vaihdossa:
#2 Matilda Kataja, #10 Jasmin Leppioja, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top