Etsi tältä sivustolta

Kauden toisesta ottelusta niukka tappio

Julkaistu

Honka lähti hakemaan avauspisteitään toisen kierroksen otteluun Tampereelle, jossa vastassa oli niin ikään avausottelunsa hävinnyt Ilves. Kaupissa nähtiin tasainen ottelu, mutta Heta Olmalan maalin jäädessä ainoaksi pisteet jäivät Ilvekselle 1-0.

Ottelun alkuvaiheilla maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan päässä. Kotijoukkue Ilves toimitti muutaman kerran keskityksillä palloa Hongan maalille, mutta Emma Immonen hoiti tarvittavat työt.

21. minuutilla Eevi Sutela laukoi kaukaa, mutta liiaksi kohti Ilves-vahti Meri Hämäläistä, jolla ei ollut suuria vaikeuksia torjua.

Ilves iski ottelun avausmaalin 24. minuutilla. Tuuli Viinikka keskitti maalinedustalle, josta Heta Olmala pääsi viimeistelemään kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Honka sai luotua muutamia hyviä tilanteita Ilves-maalille kulmapotkuista, mutta tolppakolausta lähemmäs joukkue ei päässyt. Tauolle siirryttiin Ilveksen 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Toisellakaan nelivitosella ei huippupaikoilla juhlittu. Viisi minuuttia oli pelattu, kun Ilves sai puolivaarallisen tilanteen luotua kulmapotkusta. Lopputuloksen uusi kulmapotku, jonka Honka selvitti.

78. minuutilla Honka katkoi Ilveksen avauksen, Elli Seiro ohitti vahvasti vasemmalta laidalta, mutta ratkaisu päätyi Hämäläisen käsiin.

Honka sai luotua muutamia puolittaisia tilanteita, mutta huippupaikat jäivät vähiin. Lopulta loppuvihellys päätti espoolaisten kirin ja loppulukemiksi kirjattiin Ilveksen 1-0 voitto.

– Tämä on vaikea tulos ottaa tästä pelistä mukaan. Olen tyytyväinen pelaajien panokseen tänään. Paransimme puolustuspelaamistamme ja saimme korjattua monia ongelmia, joita meillä viime ottelussa oli. Meidän pitää olla hyökkäyspäässä kärsivällisempiä pallon kanssa. Olemme pelanneet monesti liian nopeasti tilanteissa, joissa ei ole tarpeeksi tilaa hyökätä. Arvioimme pelaamistamme kokonaisuutena seuraavan kahden viikon aikana ja valmistaudumme seuraavaan otteluun. Ymmärrämme, että tämä on prosessi, joka vaatii kärsivällisyyttä. Meillä on nuori joukkue, jolla on paljon potentiaalia ja luottamukseni tähän ryhmään on hyvin korkea, päävalmentaja Omar Adlani summasi ottelun jälkeen.

Hongalla on nyt edessään pieni tauko otteluista, kun se pelaa seuraavaksi kahden viikon päästä lauantaina 16.4. Silloin Tapiolan urheilupuistossa kello 16.00 alkavaan otteluun vieraaksi saapuu PK-35 Vantaa! Tervetuloa kannustamaan Honkaa voittoon!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Emma Immonen (MV)
#2 Aino Nurmi
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#6 Ida Heikkinen (62′ Julia Schalin)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola (62′ Saana Hartikainen)
#22 Annika Idman (84′ Matilda Kuusniemi Fishwick)
#23 Noora Juusela (72′ Elli Seiro)
#28 Eevi Sutela (72′ Ada Eronen)
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #31 Sonja Ferm (MV), #88 Enni Saarni

Back to top