Etsi tältä sivustolta

Hongalle kauden avausvoitto Oulusta!

Julkaistu

Honka matkusti Ouluun kohtaamaan sarjanousija ONS:n. Avausnelivitonen mentiin maalittomana, kunnes Honka nousi kahden maalin johtoon toisella jaksolla. ONS tuli lopussa vielä maalin päähän, mutta Honka nappasi kauden avausvoittonsa.

Avausjakso

Honka otti pelin haltuunsa alusta saakka. Seitsemännellätoista minuutilla laukoi ensin Aino Nurmi hyvästä paikasta ja jatkotilanteesta Eevi Sutelan laukaus osui ONS-puolustaja Natasa Ruuskasen käteen. Sutela asettui itse laukomaan rangaistuspotkua, mutta Iina Rautiainen ONS-maalilla onnistui torjumaan.

Nurmi nousi oikeaa laitaa 23. minuutilla ja keskitti taka-alueella Milla Punsarille. Honka-kapteenin laukaus meni kuitenkin maalin ohitse.

Kotijoukkue ONS:n avausjakson paras tilanne nähtiin muutamaa minuuttia ennen taukovihellystä. Sara Sievistö pääsi riiston jälkeen laukomaan boksin rajoilta, mutta hieman Honka-maalin ohitse. Näin ollen tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

ONS oli lähellä iskeä avausmaalin pian toisen nelivitosen alun jälkeen. Inka Sarjanojan laukaus nousi kuitenkin hieman yli Honka-maalin.

Sen jälkeen iski Honka. 48. minuutilla Inka Kaivola lähetti hyvän pallon oikealta laidalta maalinedustalle ja Wilma Spets viimeisteli varmasti Hongan 1-0 johtoon.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin keltamustat osuivat uudelleen. Daniela Sandåsin pitkä syöttö löysi vasemmalta laidalta Punsarin, joka pelasi vielä takaviistoon Saana Hartikaiselle, joka viimeisteli tarkasti aivan tolpan juureen ja tuplasi Hongan johdon.

Honka oli tehdä vielä kolmannenkin maalin hetkeä myöhemmin. Pallo pomppi Inka Kaivolalle, jonka yritys kimposi ONS-puolustuksen kautta maalin ohi.

ONS nousi maalin päähän 88. minuutin kohdalla. Emma Immonen torjui Sarjanojan ensimmäisen laukauksen, mutta Sievistö pääsi laittamaan paluupallosta pelivälineen verkkoon.

Yhtä maalia lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt ja Honka otti näin kauden ensimmäisen voittonsa.

Todella tärkeät ja ansaitut pisteet meille päivän ottelusta. Saimme luotua alusta saakka maalipaikkoja ja pallonhallintakin oli meillä lähes koko ottelun ajan. Ottelun lopussa olisi pitänyt pystyä vielä pitämään tasoa yllä, silloin vastustaja pääsi muutamaan vaaralliseen maalipaikkaan, avausmaalin tehnyt Wilma Spets totesi.

– On hienoa, että saimme avausvoiton otettua. Olen ylpeä pelaajien reaktiosta, siitä että saimme voiton ja pelasimme hallittua hyökkäyspeliä. Halusimme saada pidempiä pallonhallintajaksoja ja sitä kautta luoda parempia maalipaikkoja. Avausjaksolla liikutimme vielä vähän liian nopeasti palloa eteenpäin. Muutamissa tilanteissa laidoilla oli tiloja, mutta keskitykset olivat vaikeita niitä vastaanottaville pelaajille. Halusimme jatkaa hyökkäyksiämme laitojen kautta, meidän piti löytää oikeat syötöt boksiin. Kehut joukkueelle siitä, että teimme kaksi hienoa maalia, päävalmentaja Omar Adlani puolestaan sanoi.

Tiesimme, että ONS on voi olla vaarallinen vastahyökkäyksissään. Tavoitteenamme oli pitää oma maalimme puhtaana ja se vaatii joka pelaajalta kovaa keskittymistä läpi ottelun. Olemme pettyneitä maaliin, joka meidän verkkoomme tehtiin, mutta meidän tulee olla iloisia puolustuspelaamisemme intensiteetistä. Prosessi kohti seuraavaa ottelua alkaa heti tänään hyvällä palautumisella ja suuntamme keskittymisemme nyt varmasti haastavaan HJK-otteluun perjantaina.

Hongan kausi jatkuu toisiaan vierasottelulla, kun joukkue kohtaa HJK:n Bolt Arenalla perjantaina 29.4. kello 18.05! Jos et pääse otteluun paikalle, voit seurata sitä tuttuun tapaan suorana Ruudusta, sekä myös YLE TV2:sta!

Seuraava Hongan kotiottelu pelataan Tapiolan urheilupuistossa perjantaina 6.5. kello 18.30. Silloin vastassa on NJS. Tervetuloa!

Back to top