Etsi tältä sivustolta

Honka varmisti lohkovoiton kaatamalla TPS/T18:n

Julkaistu

Kaksi ensimmäistä Suomen Cupin lohkovaiheen otteluaan 3-0 voittanut Honka kohtasi päätöspelissä TPS/T18:n. Keltamustat hallitsivat ottelua odotetusti alusta saakka ja voittolukemat kirjattiin 5-0.

Avausjakso

Honka otti pelin haltuunsa avauspotkusta lähtien. Avausmaali syntyi neljännellä minuutilla. Kovan prässin päätteeksi Matilda Kuusniemi Fishwick riisti pallon ja Elli Seiro viimeisteli varmasti tulostaululle lukemiksi 1-0.

Kolmastoista peliminuutti oli juuri käynnistynyt, kun Seiro pääsi nokikkain TPS-vahti Pilvi Junnilan kanssa. Junnila torjui ensimmäisen yrityksen ja paluupallosta lähtenyt laukaus meni ohi maalin

Seuraavan kerran Hongan toinen maali oli lähellä ottelun 22. minuutilla. Saana Hartikainen lähetti sivurajaheitollaan Annika Idmanin nousuun oikealta laidalta. Idmanin matala keskityspallo tuli Inka Kaivolalle, jonka laukaus kolahti kuitenkin poikkipuuhun.

Honka sai toisen maalinsa tehtyä puolen tunnin kohdalla. Prässi puri jälleen ja pallo pelattiin Kaivolalle, joka ohitti yhden mustavalkoisten puolustajan ja viimeisteli varmasti.

Keltamustat lisäsivät johtonsa kolmeen vielä hieman ennen taukoa. Elli Seiro katkoi vieraiden pelinrakentelun ja nousi hyvin boksiin. TPS-puolustus sai hyökkääjältä pallon pois, mutta Honka otti sen samantien takaisin. Inka Kaivola riisti ja Wilma Spets viimeisteli tarkasti alakulmaan. Taukoa lähdettiin viettämään lukemissa 3-0.

Toinen jakso

Honka osui neljännen kerran kun toista nelivitosta oli pelattu noin kymmenen minuuttia. Kulmapotkusta pallo pelattiin maalinedustalle, ja TPS-puolustajan purku tuli suoraan Ida Heikkiselle. Keskikenttäpelaaja viimeisteli maalin alakulmaan.

Tunnin kohdalla Seiro kävi muutamaankin otteeseen erittäin lähellä ottelun toista osumaansa. Ensin pusku kolahti maalipuihin, jonka jälkeen hyökkääjä taisteli vielä pallon takaisin itselleen. Seuraava laukaus blokattiin ja kolmannen Junnila onnistui torjumaan.

66. minuutilla Seiro laukoi Kaivolan syötöstä, mutta päin Junnilaa, jolla oli helppo työ torjua. Kymmenen minuuttia myöhemmin Spets laukoi oikeallaan boksin rajoilta, mutta Junnila koppasi pelivälineen.

Ottelun viidennen ja viimeiseksi jääneen maalin Honka rakenteli aina Emma Immoselta saakka. Maalivahti pelasi Aino Nurmelle, jonka pitkä syöttö löysi vasemmalta laidalta nousua tehneen Kaivolan. Kaivola keskitti maalille josta Wilma Spets pääsi viimeistelemään ottelun toisen osumansa.

Enempää maaleja ottelussa ei enää nähty, joten Honka otti kolme pistettä 5-0 voitolla.

Voimme olla tyytyväisiä tulokseen ja siihen, että oma maalimme pysyi jälleen puhtaana. Haastan pelaajamme katsomaan tätä peliä uudelleen ja miettimään, mitä voimme tehdä kehittyäksemme sekä joukkueena että yksilötasolla. Välillä kiirehdimme peliä hieman liikaa, emmekä valinneet oikeita hetkiä luodaksemme maalipaikkoja. Toinen puoliaika meni paljon paremmin sen suhteen, millaisia ​​tilanteita halusimme luoda. Puolustussuuntaan tänään nähtiin jälleen vahva suoritus kaikilta, he tekivät paljon työtä voittaakseen pallon takaisin joukkueelle ylhäällä ja olen tyytyväinen heidän asenteeseensa puolustuspelaamisessa. Haluan kehua TPS:n joukkueen asennetta koko pelin ajan, he taistelivat loppuun asti. Toivon heille onnistunutta kauden jatkoa ja kaikkea hyvää, päävalmentaja Omar Adlani sanoi ottelun jälkeen.

Voitolla Honka varmisti Suomen Cupin C-lohkon voiton ja paikan puolivälieriin. Keltamustien tilastot kolmesta lohkovaiheen ottelusta ovat vakuuttavat: yhdeksän pistettä, yksitoista tehtyä maalia, eikä yhtään omiin päästettyä. Maalinteossa on onnistunut kahdeksan eri pelaajaa. Wilma Spets osui kolmesti ja yhden maalin tililleen ovat kirjauttaneet Nuppu Rahkonen, Saana Hartikainen, Aino Nurmi, Matilda Kuusniemi Fishwick, Elli Seiro, Inka Kaivola, sekä Ida Heikkinen. Yksi maali merkittiin omaksi maaliksi.

Sunnuntain ottelussa paluun loukkaantumisen jäljiltä kentille teki joukkueen kapteeni Milla Punsar, joka tuli vaihdosta 71. minuutilla. Punsar pelasi viimeksi 28. elokuuta Ahvenanmaalla. Lisäksi samalla minuutilla kentälle juoksi Matilda Kataja, jolle minuutit olivat ensimmäiset edustusjoukkueessa.

Oli hienoa pystyä tarjoamaan paljon peliaikaa kaikille, ja myös hienoa saada Milla vihdoin takaisin loukkaantumisesta. Tämä on ollut hyvä alkukausi, pelaajamme ovat tehneet paljon työtä ja se näkyy viimeaikaisissa peleissä ja harjoitustemme tempossa. Kolme pelaamamme Suomen cupin peliä ovat antaneet meille kilpailullisia otteluita, joiden avulla saimme paljon tietoa omasta pelaamisestamme ja myös fyysisestä kunnostamme. Pelaajat saavat nyt ansaitun tauon, jonka jälkeen testaamme heidät uudelleen ja yritämme vielä kehittää fyysistä kuntoamme ja teemme töitä kohti kauden avausta, Adlani päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#1 Emma Immonen (MV)
#2 Aino Nurmi
#3 Saana Hartikainen (71′ Milla Punsar)
#5 Senja Salo (58′ Ilona Anttonen)
#6 Ida Heikkinen (58′ Ada Eronen)
#7 Saara Lappalainen (71′ Sara Arimo)
#9 Elli Seiro (71′ Matilda Kataja)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#22 Annika Idman

Vaihdossa: #11 Viivi Pietilä (MV), #18 Julia Schalin

Back to top